Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 30 /2020 01 31

Luko Lekavičiaus tritaškis ištempė „Žalgirį“ iš Vilerbano pelkės

Kauno „Žalgiris“ sunkiai, bet gerina savo pozicijas. Ketvirtadienio vakarą Lietuvos čempionai dramatiškai 79:74 (16:16, 14:11, 25:23, 24:24) laimėjo Eurolygos akistatą svečiuose prieš Vilerbano ASVEL ekipą ir po truputį ropščiasi link stipriausiųjų aštuoneto. Vakaro didvyriu tapo paskutinę minutę ypač svarbų tritaškį pataikęs Lukas Lekavičius.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / zalgiris.lt nuotr.

Ryškiausia Lietuvos moterų krepšinio žvaigždė Justė Jocytė aplankė savo tautiečius „Astroballe“ arenoje ir stebėjo dvikovą vilkėdama „Žalgirio“ marškinėlius su 4-uoju numeriu, o kauniečiai merginos nenuvylė. „Žalgiris“ trečią sykį šiame Eurolygos sezone laimėjo du mačus iš eilės.

ASVEL tapo pirmąją komanda, kurią Eurolygoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai šį sezoną įveikė du kartus. Beje, Vilerbanas iki šiol „Žalgiriui“ buvo nepaimama tvirtovė – čia komanda patyrė pralaimėjimus tiek 2004, tiek 2009-aisiais.

Klampiose ir nerezultatyviose rungtynėse žalgiriečiai laikė kontrolės vadžias ir pirmoje pusėje pabandė kelis sykius atitrūkti, tačiau į mūsiškių atkarpą 7:0 ASVEL atsakė dviem spurtais pelnydami po šešis taškus be atsako ir įpusėjus akistatai „Žalgiris“ teturėjo trijų taškų pranašumą (30:27).

Visgi po pertraukos Luko Lekavičiaus ir Artūro Milaknio tempiami svečiai sugebėjo truktelėti į priekį ir pirmą kartą šiose rungtynėse įgijo dviženklę persvarą. Sunkiai, bet išjudintas „Žalgirio“ traukinys pradėjo riedėti vis grėsmingiau, bet lemiamo smūgio šeimininkams nesudavė, o tritaškiais ketvirtajame kėlinyje prabilęs Jordanas Tayloras pradėjo tempti saviškius į priekį ir galiausiai ASVEL net buvo išsiveržęs į priekį.

Vienas toks jo metimas paskutinę minutę ASVEL buvo išvedęs į priekį, tačiau jau likus kiek daugiau nei 30 sek. šaltakraujiškai tritaškį įleido L.Lekavičius ir pirmos sezono pusės išsišokėlė iš Prancūzijos kapituliavo šeštą kartą iš eilės.

„Tai buvo vienas svarbiausių tritaškių per mano karjerą“, – iš karto po mačo prisipažino 21 tašką pelnęs L.Lekavičius.

Tryliktoje vietoje esantis „Žalgiris“ dabar turi 8 pergales ir dviem atsilieka nuo stipriausių aštuoneto.

„Žalgiris“ – ASVEL 79:74 (16:16, 14:11, 25:23, 24:24).

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 21, Artūras Milaknis ir Jockas Landale‘as po 12, Thomasas Walkupas 11 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Zachas LeDay 9, Edgaras Ulanovas 6, Paulius Jankūnas 5, Nigelas Hayesas 3, KC Riversas ir Rokas Jokubaitis taškų nepelnė.

ASVEL: Jordanas Tayloras 15, Davidas Lighty 14, Theo Maledonas 13 (5 rez. perd.), Livio Jeanas-Charlesas 12, Tonye Jekiri 11 (7 atk. kam.).

VIDEO: Patenkintas Šaras parodijavo ir Luką Lekavičių
VIDEO: Mačo didvyriu tapęs L.Lekavičius šypsosi: karjeros metimas
VIDEO: Milo pokštų fone - santūrus P.Jankūno džiaugsmas
VIDEO: A.Milaknio džiaugsmas: dėl Luko, kapitono ir Žalgirio
VIDEO: E.Ulanovas – su šypsena apie lemiamą Luko sprendimą

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – ASVEL 79:74 (16:16, 14:11, 25:23, 24:24).

40 min. Edgaras Ulanovas tempia kauniečius. Du jo taškai ir 73:70. Kitoje aikštės pusėje Tonye Jekiri išprovokuoja penktą Pauliaus Jankūno pražangą. Antros baudos neįmeta, bet ASVEL atkovoja kamuolį ir Jordanas Tayloras pataiko iš toli. ASVEL priekyje – 74:73.

LUKAS LEKAVIČIUS pataiko supersvarbų tritaškį. Tai bent šaltakraujiškumas. „Žalgiris“ vėl priekyje – 76:74.

Prancūzai įmesti nesugeba ir stengiasi greitai prasižengti, bet baudžiami nesportine pražanga. Zachas LeDay prie baudų metimo linijos kartą suklysta, bet kamuolys lieka „Žalgiriui“ ir Thomasas Walkupas baudomis įtvirtina pergalę.

39 min. ASVEL lieka be trenerio. Zvezdanas Mitrovičius gauna antrą techninę pražangą ir yra varomas iš arenos.

38 min. Puikūs Edgaro Ulanovo judesiai po krepšiu. Bingo – 70:68!

37 min. Zacho LeDay penki taškai iš eilės. Iš pradžių „centras“ pataiko baudą, o dar kitų dviejų atakų metu renka taškus iš po krepšio – 68:66.

36 min. Davidas Lighty pergudrauja Edgarą Ulanovą. „Žalgiris“ jau atsilieka (61:63). Thomasas Walkupas kitoje aikštės pusėje išprovokuoja sudėtingą pražangą. Įmeta tik vieną baudą – 63:63.

34 min. Jordanas Tayloras smeigia tritaškį ir lygina rezultatą – 61:61.

33 min. Jockas Landale'as pelno svarbius taškus, bet po savuoju krepšiu prasižengia ir Adreianas Payne'as sumeta baudas – 61:56.

32 min. „Žalgirį“ tempia Artūras Milaknis, bet ASVEL taip pat vis dažniau pataiko.

31 min. Kėlinį taikliu tritaškiu pradeda Jordanas Tayloras. Iš „Žalgirio“ persvaros lieka vos du taškai.

III kėlinys. „Žalgiris“ – ASVEL 55:50 (16:16, 14:11, 25:23).

30 min. Aistras ramina dar vieną floaterį įleidžiantis Lukas Lekavičius – 53:46. Puikus Edgaro Ulanovo perdavimas ir Jockas Landale'as krauna iš viršaus. Gaila, bet kėlinį taikliu metimu užbaigia Jordanas Tayloras.

28 min. „Žalgiris“ puola į duobę. ASVEL krapšto šešis taškus be atsako ir vėl kvėpuoja. 51:46.

27 min. Lukas Lekavičius pataiko dar vieną sudėtingą metimą. Pirmą kartą šiose rungtynėse „Žalgiris“ įgyja dviženklę persvarą – 48:37.

26 min. Lukas šį vakarą tikrai karštas. Lekavičiaus taiklus tritaškis ir persvara didėja iki devynių taškų. Didžiausia persvara šiame mače – 46:37.

25 min. Prancūzai įleidžia tritaškį, bet Lukas Lekavičius puikiu prasiveržimu klaidina Theo Maledoną. Du taškai ir pražanga. Gaila, kad baudos gynėjas neįmeta –41:34.

24 min. Jockas Landale'as pelno pirmuosius taškus, pataikydamas iš vidutinio nuotolio, du taškus iš po krepšio prideda ir gudriai sužaidęs Artūras Milaknis – 39:31.

23 min. Nigelas Hayesas pagaliau pataiko iš toli. Trečiu mėginimu. „Žalgiris“ kėlinį pradeda 5:0 ir trukteli į priekį.

II kėlinys. „Žalgiris“ – ASVEL 30:27 (16:16, 14:11).

19 min. Kėlinio pabaigoje vėl geriau sekasi prancūzams. Persvara tirpsta – 30:27.

18 min. „Žalgirio“ vijurkas Lukas Lekavičius „prausia“ priešininkus. Sykį nepavyksta įmesti iš po krepšio, bet jau kitos atakos metu gynėjas pelno šeštą tašką. Bandymas atitrūkti – 29:21.

17 min. Du puikūs Thomaso Walkupo epizodai – 27:21.

16 min. Davidas Lighty pataiko su Nigelo Hayeso pražanga. Iš žalgiriečių persvaros vėl lieka pora taškų – 23:21.

15 min. Fantastiškas Zacho LeDay epizodas. Persivaręs kamuolį per visą aikštę vidurio puolėjas pelno du taškus ir dar uždirba Jordano Tayloro pražangą – 23:18.

12 min. Dar vienas nuostabus Luko epizodas. Vėl išmaudo visą ASVEL gynybą – 20:16.

11 min. Šarūnas Jasikevičius į ugnį meta Roką Jokubaitį. Kėlinį rezultatyviu prasiveržimu pradeda Lukas Lekavičius – 18:16.

I kėlinys. „Žalgiris“ – ASVEL 16:16.

9 min. Davidas Lighty pjausto žalgiriečių gynybą. ASVEL vėl atsako atkarpa 6:0 ir lygina rezultatą – 14:14.

8 min. Thomasas Walkupas pataiko antrą „Žalgirio“ tritaškį. Nelengvas, bet labai svarbus pataikymas – 14:8.

7 min. Puikus Zacho LeDay ir Pauliaus Jankūno epizodas. Veteranas kerta po krepšiu ir renka lengvus taškus – 11:8.

6 min. Prancūzai vėl tašku išsiveržia į priekį, bet kitoje aikštės pusėje darbiniais taškais iš po krepšio atsako ir „Žalgiriui“ persvarą grąžina Jockas Landale'as – 9:8.

3 min. Artūras Milaknis iš toli, Paulius Jankūnas iš po krepšio ir kauniečiai spurtuoja atkarpa 7:0.

1 min. Prancūzai sėkmingiau pradėjo dvikovą ir rezultatyviai užbaigė dvi pirmąsias atakas. Žalgiriečių sąskaitą atidarė Artūras Milaknis. Kol kas – 2:4.

1 min. Jausminga dvikovos pradžia, „sudeginant“ pirmąsias 24 sek. ir taip atiduodant pagarbą Kobe Bryantui. Visi žiūrovai ir krepšininkai tai sutinka plodami.

Prieš mačą tylos minute pagerbti pastarąją savaitę pasaulį palikę Robertas Archibaldas ir Kobe Bryantas.

Kauniečiai mačą pradeda tokiu penketuku: Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Jockas Landale'as ir Paulius Jankūnas.

Pirmasis komandų susitikimas Kaune baigėsi „Žalgirio“ pergale 70:57.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant