Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 30

Eurolygos dugne mirkstantis Rimas Kurtinaitis: „Neturime kur trauktis“

Septynis kartus iš eilės – penkiskart Eurolygoje bei dukart VTB pirmenybėse – pralaimėjimus patyręs Rimas Kurtinaitis penktadienio vakarą sieks pirmosios pergalės stipriausiame Senojo žemyno turnyre. Lengva nebus – Maskvos srities „Chimki“ namuose priims žaižaruojančio Jordano Loydo vedamą Belgrado „Crvena zvezda“.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Traumų ir virusų iškankinta „Chimki“ nuleista galva paliko visus penkis kartus o dabar Rusijos klubui teks sustabdyti Jordaną Loydą, kuris Belgrado ekipa atvedė į dvi pergales per ketverias rungtynes.

„Crvena zvezda“ lyderis šį sezoną renka net po 23,8 taško, kai antroje vietoje esantis Maskvos CSKA legionierius Willas Clyburnas fiksuoja po 18,5 taško.

„Žaisime prieš labai gerą komandą, kuri demonstruoja puikią gynybą, – sakė R.Kurtinaitis. – „Crvena zvezda“ turi aiškų lyderį Jordaną Loydą, kuriam aikštelėje leidžiama viskas. Jis renka po daugiau nei 23 taškus bei yra vienas rezultatyviausių žaidėjų Eurolygoje. Šio žaidėjo sustabdymas yra mūsų pagrindinis prioritetas. „Crvena zvezda“ yra stiprus varžovas. Jie labai aktyvūs gynyboje, lengvo mačo nesitikiu. Jiems nerūpi, kurie jie žaidžia – išvykoje ar namuose. Tiesa, kai žiūrovų nėra, šis faktorius beveik nieko nebereiškia. Bus sunku, bet neturime, kur trauktis, privalome laimėti namuose.“

Lengvų rungtynių Mytiščiuose nesitiki „Crvena zvezda“ treneris Saša Obradovičius. Šią vasarą sugrįžęs į gimtojo miesto komandą, kurioje kadaise profesionalaus krepšininko karjerą.

„Jie negalėjo parodyti viso savo potencialo dėl įvairių priežasčių, – sakė Saša Obradovičius. – Dabar jiems trūksta tik Jovičiaus. „Chimki“ yra atkrintamųjų, o gal net finalo ketverto komanda. Tikiu, kad į artėjančias rungtynes jie žiūrės kaip į galimybę sugrįžti į pergalių kelią. „Chimki“ buvo labiausiai iškankinta viruso komanda visoje Eurolygoje. Turime galvoti tik apie save, galbūt turėsime šansą laimėti, jei pavyks demonstruoti tinkamą fiziškumą viso mačo metu.“

Rungtynių pradžia – 19 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas