Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 02

Eurolygos gruodžio MVP – ir „Žalgirį“ pražudęs argentinietis

Puikų mėnesį sužaidęs Luca Vildoza pripažintas naudingiausiu Eurolygos gruodžio krepšininku.
Luca Vildoza
Luca Vildoza / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Belgrado „Crvena zvezda“ atstovaujantis argentinietis papildė šią komandą jau prasidėjus sezonui, bet iš karto tapo svarbiausiu jos krepšininku.

Per šešerias rungtynes L.Vildoza vidutiniškai pelnė po 15,8 taško, atliko po 4,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 17,7 naudingumo balo.

Dar įspūdingiau jo statistika atrodytų įvertinus, jog paskutiniame gruodžio mače prieš „Barcelona“ argentinietis patyrė šlaunies traumą ir sužaidė viso labo 4 minutes.

Atmetus šį susitikimą, L.Vildozos skaičiai ūgteli net iki 19 taškų, 5,4 rezultatyvių perdavimų ir 21 naudingumo balo.

Su sveiku įžaidėju „Crvena zvezda“ gruodį iškovojo keturias pergales iš penkių galimų, o pralaimėjo tik prieš Milano „Olimpia“. Pralaimėjimas per pratęsimą buvo patirtas ir prieš „Barcelona“, kai L.Vildoza jau neberungtyniavo.

Tarp argentiniečių nubaustų komandų buvo ir Kauno „Žalgiris“, kuriam gruodžio 13 dieną L.Vildoza atskaitė 27 taškus, pagerindamas karjeros rezultatyvumo rekordą.

Tiesa, sausio 20-ąją, kai „Crvena zvezda“ viešės Kaune, argentinietis raudonai-baltos aprangos neužsivilks. Dėl patirtos traumos L.Vildoza negalės rungtyniauti mėnesį.

Eurolygos teigimu, L.Vildoza tapo tik antru „Crvena zvezda“ žaidėju, išrinktu geriausiu mėnesio krepšininku po Ognjeno Kuzmičiaus, kuris tokio įvertinimo sulaukė 2017 m. sausį.

Be to, 27-erių krepšininkas, neseniai sugrįžęs iš NBA, yra tik trečias argentinietis Eurolygos mėnesio MVP. Pirmi du – Luisas Scola (2006 m. gruodis) ir Facundo Campazzo (2019 m. balandis). Būtent pastarasis bandys kompensuoti L.Vildozos netektį Belgrade, nes papildė „Crvena zvezda“ pačioje metų pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas