2019 12 20

Eurolygos intrigos: finalo atkartojimas ir arti viršūnės esantis V.Spanoulis

Vassilis Spanoulis jau šį vakarą Belgrade gali tapti rezultatyviausiu visų laikų Eurolygos krepšininku, Stambule vyks praėjusio sezono finalo atkartojimas, Rokas Giedraitis vyksta į Vilerbaną, o Svetislavas Pešičius su „Barcelona“ grįžta į Miuncheną. Penktadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ susikaus su Maskvos srities „Chimki“, tačiau intrigų netrūksta ir kitose turo dvikovose.

Stambulo „Anadolu Efes“ (12-2) – Maskvos CSKA (9-5)

Lemiamo praėjusio sezono mačo atkartojimas. „Anadolu Efes“ rungtynes pasitinka po pergalės Kaune, kuri jiems buvo aštuntoji paeiliui. CSKA per pastarąsias šešerias rungtynes iškovojo tris pergales. Šiose rungtynėse teisėjaus ir arbitras iš Lietuvos, Gytis Vilius.

Stambulo ekipa verčiasi be pagrindinio vidurio puolėjo Bryanto Dunstono, tačiau į rikiuotę po rimtos traumos sugrįžo prancūzas Adrienas Moermanas.

Tai bus 22-asis komandų mūšis modernioje Eurolygoje. Rusijos gigantė laimėjo 18 kartų, įskaitant svarbiausią mūšį praėjusį pavasarį, garantavusį jiems aštuntąjį žemyno čempionų titulą.

Pagrindinė mikrodvikova: Sunku įsivaizduoti labiau intriguojančią akistatą, nei Shane‘as Larkinas prieš Mike‘ą Jamesą. Šie žaidėjai yra tarp rezultatyviausių ir taikliausių krepšininkų Eurolygoje, o dvikovoje Stambule dažnai susidurs akis į akį. „Anadolu Efes“ vedlys renka po 20,8 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo per 28 minutes, tuo metu CSKA lyderis – 19,6 taško, 4,1 rezultatyvaus perdavimo per 27 minutes. Pasiruoškite spragėsius, laukia įspūdinga mačas.

„Jie yra stabilūs – išsaugojo branduolį ir tuo pačiu atmosferą ekipoje, – apie „Anadolu Efes“ kalbėjo CSKA strategas Dimitrios Itoudis. – Komandą papildė du žaidėjai, bet filosofija išliko ta pati. Mano akimis, jie žaidžia gražiausią krepšinį Eurolygoje. Pagal puolimo efektyvumą „Anadolu Efes“ yra ketvirta ar penkta, bet jie yra labai efektyvūs. Turi žaidėjų, kurie gali susikurti sau metimą, žaidžia komandiškai ir intensyviai. Turime ties tuo susilyginti, jei norime laimėti.“

Belgrado „Crvena zvezda“ (5-9) – Pirėjo „Olympiakos“ (6-8)

Legendinis Graikijos krepšininkas Vassilis Spanoulis šį vakarą gali užfiksuoti dar vieną įspūdingą pasiekimą. Gynėjui trūksta 16 taškų, kad iš rezultatyviausių visų laikų žaidėjų sąrašo išstumtų Juaną Carlosą Navarro. Būtent šie du „Olympiakos“ ir „Barcelona“ krepšininkai yra vieninteliai, perkopę 4000 taškų ribą.

Pirėjo klubas rungtynes pasitinka po įspūdingo sugrįžimo pergalės namuose prieš „Chimki“, tuo metu „Crvena zvezda“ po trijų pergalių paeiliui skaudžiai krito Maskvoje prieš CSKA.

Eurolygos istorijoje šios komandos buvo susitikusios šešis kartus, o „Olympiakos“ triumfavo penkiuose mačuose. Tai broliškos komandos, kurių sirgaliai ypatingai gerai sutaria ir gerbia vienas kitą.

„Tai viena geriausiai besiginančių komandų Eurolygoje, – apie varžovus kalbėjo Kęstutis Kemzūra. – Jie neleidžia varžovams pelnyti lengvus taškus. „Crvena zvezda“ tarp daugiausiai perimančių kamuolių ekipų turnyre. Manau, kad jie žais fiziškai ir kietai. Jie pralaimėjo Maskvoje, o dabar žais namuose prieš savus sirgalius. Jokia komanda, treneris ar žaidėjas nenori pralaimėti dukart paeiliui. Turime būti psichologiškai pasiruošę šiam iššūkiui, jų intensyvumui ir fiziškumui. Taktiškai bandysime prisitaikyti nedaug, nes neturime daug laiko. Reikės pasiilsėti, o žaidėjai, kurie rungtyniavo mažiau, turi būti pasiruošę.“

Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius
Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius

Miuncheno „Bayern“ (6-8) – „Barcelona“ (11-3)

Komandos, siekiančios užbaigti dvigubą savaitę be pralaimėjimų. „Bayern“ per pratęsimą Vokietijos derbyje paguldė ALBA, tuo metu „Barcelona“ yra trijų pergalių serijoje, įskaitant paskutinę laimėtą dvikovą namuose prieš ASVEL.

Šios ekipos keturis kartus susitiko Eurolygos istorijoje, o tris pergales šventė katalonai. Tiesa, paskutiniame mače triumfavo Vokietijos čempionė.

„Barcelona“ treneris Svetislavas Pešičius sugrįžta į miestą, kuriame dirbo trejus metus nuo 2013-ųjų iki 2016-ųjų. Per šį laikotarpį „Bayern“ Eurolygoje laimėjo 15 pergalių ir patyrė 29 nesėkmes. Specialistas susitiks su savo sūnumi Marko, buvusiu krepšininku, kuris dabar dirba „Bayern“ klube užima generalinio direktoriaus poziciją.

Pagrindinė mikrodvikova: Vladimiras Lučičius bei Nikola Mirotičius yra karščiausi komandų žaidėjai. „Bayern“ puolėjas fiksuoja po 12,4 taško bei 4,3 atkovoto kamuolio, o „Barcelona“ žvaigždė renka po 19,1 taško bei 6,5 atkovoto kamuolio. N.Mirotičius turi ūgio pranašumą bei atakuoja gerai iš toli, tuo metu V.Lučičius gerai bėga į greitas atakas.

„Faktas, kad laukia labai sunkios rungtynės. „Barcelona“ yra puiki komanda, turinti labai daug gerų žaidėjų. Turime susikoncentruoti rungtynėms. Mūsų tikslas yra apsunkinti varžovams gyvenimą. Norime žaisti geriausią savo krepšinį, o tai yra įmanoma“, – sakė V.Lučičius.

Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis
Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis

Vilerbano ASVEL (6-8) – Berlyno ALBA (4-10)

Tai komandos, kurios dar praėjusį sezoną kovojo Europos taurėje. Tiek Zvezdano Mitrovičiaus, tiek Aito Garcia Reneseso auklėtiniai patyrė pralaimėjimus savaitės pradžioje. ALBA retina traumos, o tuo pasinaudoti namų arenoje gali ASVEL.

Pastarąjį kartą Eurolygoje ekipos susitiko 2004-aisiais bei pasidalino po pergalę. Per šiuos 15 metų komandos daugybę kartų susitiko Europos taurėje, o dabar išsiaiškins santykius po ryškiausia Europoje krepšinio šviesa.

Pagrindinė mikrodvikova: Davidas Lighty ir Rokas Giedraitis yra rezultatyviausi komandų žaidėjai, o penktadienio vakarą jie ant parketo susidurs akis į akį. ASVEL lyderis pelno po 10,1 taško, o lietuvis renka 13,9 taško bei 4,3 atkovoto kamuolio. Abu gerai pataiko iš toli bei užbaiginėja atakas arčiau krepšio, tačiau R.Giedraitis turi ūgio pranašumą.

Penktadienio Eurolygos rungtynių tvarkaraštis:

Maskvos srities „Chimki“ Kauno „Žalgiris“ 19:00
Stambulo „Anadolu Efes“ Maskvos CSKA 19:30
Belgrado „Crvena zvezda“ Pirėjo „Olympiakos“ 20:00
Miuncheno „Bayern“ „Barcelona“ 21:30
Vilerbano ASVEL Berlyno ALBA 21:45

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito