2019 12 18

Eurolygos intrigos: lietuviškos filosofijos dvikova Pirėjuje ir istorinis derbis Berlyne

Trečiadienio Eurolygos rungtynėse netrūks lietuviškų akcentų. Kęstutis Kemzūra su Rimu Kurtinaičio špaguosis Pirėjuje, o Rokas Giedraitis sudalyvaus istoriniame Vokietijos klubų derbyje Berlyne. Eurolyga.lt pristato didžiausias šių mačų intrigas.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Maskvos CSKA (8-5) – Belgrado „Crvena zvezda“ (5-8)

Trečiadienio rungtynių maratonas startuos Maskvoje, kurioje komandos sieks sugrįžti į pergalių kelią. CSKA krito Tel Avive, o „Crvena zvezda“ pergalių seriją nutraukė „Baskonia“. Šios dvikovos nebaigė Belgrado lyderis Lorenzo Brownas, kuris patyrė kojos traumą.

Kai pirmą kartą šios komandos susitiko, jos reprezentavo dabar neegzistuojančias šalis – Sovietų sąjungą ir Jugoslaviją. Pirmasis mūšis įvyko 1973-aisiais Europos taurės pusfinalyje, o seriją 2-0 laimėjo CSKA. Per pastaruosius penkis sezonus Maskvos krepšininkai laimėjo šešis kartus per septynis mačus.

Pagrindinė mikrodvikova: Jei Lorenzo Brownas negalėsi rungtyniauti, tai pasitempti turės Billy Baronas. Tai taškų pelnytojas atakų organizatoriaus kūne. Buvusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjo lauks akistata su latviu Janiu Strelnieku. CSKA gynėjas pastaruoju metu demonstruoja įspūdingą formą, per pastarąsias šešerias rungtynes rinkdamas po 14,8 taško, o iš toli realizavo 14 iš 25 metimų.

„Jie visada žaidžia kietai, – apie varžovus kalbėjo CSKA strategas Dimitrios Itoudis. – Savo lygį jie pademonstravo dvikovoje su Milanu. Jų surinktas sudėtis kalba apie dideles ambicijas. „Crvena zvezda“ turi naują trenerį, kuris yra labai patyręs bei turintis savitą filosofiją. Mums reikia į rungtynes žiūrėti labai rimtai, tikėtis sunkaus mačo.“

Berlyno ALBA (4-9) – Miuncheno „Bayern“ (5-8)

Keturioliktajame Eurolygos ture įvykis Vokietijos derbis. Tai bus pirmasis kartas, kai ALBA ir „Bayern“ susitiks stipriausiame Senojo žemyno turnyre. Šie klubai susitiko pastaruosiuose dviejuose Vokietijos finaluose, abu kartus triumfavo Dejano Radonjičiaus kariauna.

Roko Giedraičio atstovaujama ALBA pralaimėjo trejas iš pastarųjų ketverių Eurolygos rungtynių, įskaitant praėjusios savaitės mačą prieš „Chimki“. Tokią atkarpą fiksuoja ir „Bayern“. Tiesa, Vokietijos čempionė rungtynes pasitinka po pergalės prieš „Zenit“.

Pagrindinė mikrodvikova: Rokas Giedraitis ir Vladimiras Lučičius dažnai susikirs aikštelėje, nes abu rungtyniauja lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Lietuvis renka po 13,8 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio, serbas – po 11,9 taško ir 4,2 atkovoto kamuolio.

„Vokietijos derbis Eurolygoje žinoma yra ypatingas dalykas, o mes žinome, kad laukia sudėtingas mačas, – sakė „Bayern“ treneris Dejanas Radonjičius. – Turime atkreipti dėmesį į puikius ALBA metikus bei greitą puolimą. Mums reikės kontroliuoti atkovotus kamuolius, nes Berlyno krepšininkai labai gerai kovoja kamuolius puolime. Džiaugiuosi, kad visi traumuoti žaidėjai sugrįžo, bet ar jie žais, pamatysime prieš rungtynes.“

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Kęstutis Kemzūra
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Kęstutis Kemzūra

Pirėjo „Olympiakos“ (5-8) – Maskvos srities „Chimki“ (7-6)

Dviejų lietuvių strategų akistatą Eurolygoje matėme seniai, jei neskaičiuotume Kauno „Žalgirio“ mačų. „Olympiakos“ dvikovą pasitinka po dviejų pralaimėjimų paeiliui, o „Chimki“ praėjusią savaitę įspūdingai nukovė ALBA.

Pirėjo klubas per dešimt rungtynių prieš „Olympiakos“ yra laimėjęs septynis kartus ir nė karto nepralaimėjęs šiai Rusijos komandai namuose.

Kęstutis Kemzūra pasitinka buvusią komandą, kurią treniravo 2007-2008 metų sezone. Tuomet „Chimki“ laimėjo Rusijos taurę, o Eurolygoje nužygiavo iki atkrintamųjų, kuriuose nusileido Sienos „Montepaschi“ krepšininkams. Šįkart jo laukia akistata prieš kitą trenerį iš Lietuvos, Rimą Kurtinaitį.

Pagrindinė mikrodvikova: Dviejų skirtingų, bet toje pačioje pozicijoje rungtyniaujančių krepšininkų dvikova. Georgios Printezis yra išskirtinis žaidėjas, kuris yra grėsmingas arčiau krepšinio, atakuodamas ir dešine, ir kaire ranka. Jis savo arsenale turi metimų, kurių neįmanoma uždengti. Anthony Gillas yra paprastesnis, bet ne prastesnis žaidėjas. Jis gali pataikyti iš bet kurio aikštės taško. Jis dalyvauja greitose atakose, nors yra aukštas žaidėjas, jis mėgsta užbaigti atakas dėjimais.

„Chimki“ yra pajėgi pelnyti daug taškų, ji laisvai gali sumesti 90 ar 100 per rungtynes, – prieš mačą sakė Kęstutis Kemzūra. – Jie dažnai žaidžia „du prieš du“ situacijas, jie turi dydį ir Aleksejų Švedą, vieną geriausių žaidėjų turnyre. Turime sustabdyti jų puolimą, neduoti nieko lengvo greitajame puolime. Turime pristabdyti „du prieš du“ situacijas. Nebus lengva. A.Švedas pelnys taškus bet kokiu atveju, bet svarbu, kaip jis tą darys ir kokiu procentu.“

„Šiuo metu „Olympiakos“ žaidžia gerai, – mintimis dalijosi Rimas Kurtinaitis. – Perėmęs komandos vairą Kęstutis pakeitė daug žaidėjų, tačiau apie „Olympiakos“ kalbėti yra sunku, nes ji nežaidžia Graikijos čempionate. Ji turi daugiau energijos ir jėgos, nei kitos Eurolygos komandos, bet ji praranda varžybinį ritmą. Jie visada kaunasi ir gerai žaidžia namuose. Daug kas priklauso nuo V.Spanoulio, turime jį sustabdyti. Nors „Olympiakos“ šiuo metu yra 11-oje vietoje, tačiau ji yra pavojinga komanda, ypatingai prie savų žiūrovų. Bus sunkios rungtynės, bet mes kausimės.“

Trečiadienio rungtynių tvarkaraštis:

Maskvos CSKA Belgrado „Crvena zvezda“ 19:00
Berlyno ALBA Miuncheno „Bayern“ 21:00
Pirėjo „Olympiakos“ Maskvos srities „Chimki“ 21:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito