2019 12 19

Eurolygos intrigos: nesulaikomas „Real“ bei klasika Tel Avive

Penkioliktasis Eurolygos turas ketvirtadienį startuos ketveriomis rungtynėmis. Rickas Pitino lankysis karštoje „Menora Mivtachim“ arenoje Tel Avive, „Fenerbahče“ priims „Zenit“ krepšininkus, Ettore Messina auklėtiniai pralaimėjimų atkarpą sieks nutraukti kovoje prieš „Valencia“, o „Real“ stiprumą testuos „Baskonia“ vyručiai. Eurolyga.lt pristato didžiausias šių mačų intrigas.

Stambulo „Fenerbahče“ (5-9) – Sankt Peterburgo „Zenit“ (3-11)

Abi komandos trokšta laimėti, nes sezono startas joms labai sudėtingas. „Fenerbahče“ praėjusiame ture krito Atėnuose, o „Zenit“ – namie prieš „Maccabi“. Tai bus pirmasis šių ekipų mačas istorijoje.

Željko Obradovičiaus auklėtiniai blogiausiai turnyre kovoje dėl atšokusių kamuolių (vid. 29,1). Sankt Peterburgo krepšininkai yra tarp trijų blogiausių Eurolygos komandų pagal pelnomus taškus ir tritaškių taiklumą.

Pagrindinė mikrodvikova: Laukia Derricko Williamso ir Willo Thomaso akistata Stambule. „Fenerbahče“ atstovas renka po 11,4 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio, o „Zenit“ puolėjas – 9,7 taško ir 4,3 atkovoto kamuolio. Jei D.Williamsas išnaudoja savo atletiškumą, tai W.Thomasas puikiai išnaudoja savo jėgą bei judesių arsenalą po krepšiu. Abu žaidėjai yra patyrę ir talentingi, tad laukia įdomus mūšis.

„Iš sudėtingo mačo su „Panathinaikos“, kuriame mes praleidome gerą galimybę laimėti, galime pasiimti pozityvių dalykų. Turime tai tęsti ir pradėti laimėti rungtynes. Kol kas mūsų sezonas yra labai blogas, reikia visiems suprasti, kad dirbdami galime sugrįžti į pergalių kelią. Mūsų laukia sunkios rungtynės“, – sakė Željko Obradovičius.

Tel Avivo „Maccabi“ (10-4) – Atėnų „Panathinaikos“ (9-5)

Karštų komandų mūšis. Ioannio Sfairopoulos kariauna laimėjo pastarąsias ketverias rungtynes, nors neturi 4 svarbių žaidėjų, o Ricko Pitino gvardija triumfavo penkiuose iš šešių paskutinių mačų.

Klasikinių Eurolygos komandų akistata. Nuo 2000-ųjų metų „Maccabi“ ir „Panathinaikos“ susikovė 24 kartus, o žalieji laimėjo 13-oje susitikimų.

Pagrindinė mikrodvikova: Scottie Wilbekinas ir Jimmeris Fredette‘as yra vieni grėsmingiausių taškų rinkėjų turnyre. „Maccabi“ lyderis varžovams atseikėję po 16,1 taško bei 3,4 rezultatyvaus perdavimo, o „Panathinaikos“ gynėjas – po 14,5 taško ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo. Pasiruoškite šių krepšininkų fejerverkams.

„Maccabi“ yra geriausiai besiginanti Eurolygos komanda, – sakė Rickas Pitino. – Jie žaidžia labai fiziškai, o namų aikštelės pranašumas, kaip ir mums, jiems duoda didžiulį postūmį. Žinome, kad bus sunku. Šis rungtynių ruožas yra vienas sunkiausių per mano 40 metų karjerą. Puolimas bus svarbus faktorius. Turėsime būti labai fiziški.“

Euroleague.net nuotr./Kalebas Tarčevskis
Euroleague.net nuotr./Kalebas Tarčevskis

Milano „Olimpia“ (7-7) – „Valencia“ (6-8)

Skirtingų nuotaikų ekipos. „Olimpia“ pralaimėjo pastarąsias penkerias rungtynes, tuo metu „Valencia“ laimėjo penkias iš septynių. Pralaimėjimo atveju Milano krepšininkai gali iškristi iš atkrintamųjų zonos.

Tai bus vos penktasis komandų mūšis Eurolygos istorijoje, o kol kas vyrauja lygybė 2-2. Įdomu tai, kad šioje serijoje visada laimi svečių ekipos žaidėjai.

Pagrindinė mikrodvikova: Luisas Scola prieš Bojaną Dubljevičių. Argentinos legenda šį sezoną fiksuoja po 11,4 taško ir 5,3 atkovoto kamuolio, o „Valencia“ lyderis – 14,1 taško bei 6,3 atkovoto kamuolio. Abu žaidėjai puikiai jaučiasi arti krepšio, bet gali bausti ir iš toli, šį sezoną pataikę jau po 15 tritaškių metimų.

„Žiūrint į mūsų ateitį turnyre, tai šis mačas yra labai svarbus. Atspirties tašku turi būti pirmoji mačo pusė Madride bei pergalė prieš Veneciją šalies pirmenybėse, kurios nusipelnėme. Daugybę metų jaučiu pagarbą treneriui Jaume Ponsernau. Jo komanda turėjo keletą traumų, bet vis tiek žaidžia puikų krepšinį. Žaidimo epicentre yra B.Dubljevičius“, – mintimis pasidalijo Ettore Messina.

Vitorijos „Baskonia“ (6-8) – Madrido „Real“ (11-3)

Ispanišką derbį pasitinka skirtingas trajektorijas pasiekusios ekipos. „Baskonia“ retina traumos bei nestabilus žaidimas, tuo metu „Real“ laimėjo jau devynis susitikimus iš eilės. Tai yra antra pagal ilgį Madrido krepšininkų serija Eurolygoje šį amžių.

Šalies pirmenybėse komandos susikovė daugybę kartų, o Eurolygoje – vos aštuonis. „Baskonia“ iš jų laimėjo 5 kartus.

Pagrindinė mikrodvikova: Laukia įdomus sunkiųjų krašto puolėjų susitikimas – Tornikė Šengelija prieš Anthony Randolphą. Šie žaidėjai yra rezultatyviausi savo komandose. Kartvelas fiksuoja po 18,6 taško, o amerikietis – po 12,7 taško. „Baskonia“ vedlys dominuoja baudos aikštelėje bei greitose atakose, tuo metu A.Randolphas yra trečias turnyre pagal pataikytus tritaškius (37), realizuodamas 50 proc. taiklumu.

„Rungtynės Vitorijoje visada yra sunkios, – sakė Pablo Laso. – Žiūrovai juos stipriai palaiko, o „Baskonia“ yra konkurencinga ekipa. Bus sunku pajausti žaidimo ritmą, nes „Baskonia“ turi gerų žaidėjų. Atletiški aukštaūgiai, Šengelija dominuoja tiek po krepšiu, tiek ties tritaškio linija, geri metikai – Stauskas, Janningas, Vildoza. Tai gera komanda, kurią retina traumos. Laukia ypatingas mačas, bet mums visos rungtynės yra svarbios. Turime susifokusuoti ir žaisti gerai.“

Ketvirtadienio rungtynių tvarkaraštis:

Stambulo „Fenerbahče“ Sankt Peterburgo „Zenit“ 19:45
Tel Avivo „Maccabi“ Atėnų „Panathinaikos“ 21:05
Milano „Olimpia“ „Valencia“ 21:45
Vitorijos „Baskonia“ Madrido „Real“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito