Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 27

Eurolygos intrigos: rungtynės Kazanėje ir Barselonoje viešintis K.Kemzūra

Ketverios paskutinės 2019-ųjų metų Eurolygos rungtynės. Kauno „Žalgiris“ svečiuose susikibs su Miuncheno „Bayern“, Sankt Peterburgo „Zenit“ namų susitikimą žais Kazanėje, Nando De Colo pasitinka dvikovą prieš savo buvusią komandą, o Barselonoje svečiuojasi Kęstutis Kemzūra ir visų laikų geriausią rezultatą užfiksuoti galintis Vassilis Spanoulis. Eurolyga.lt pristato didžiausias šių mačų intrigas.

Sankt Peterburgo „Zenit“ (4-11) – Belgrado „Crvena zvezda“ (6-9)

Antrosios lentelės pusės komandų dvikova, kuri įvyks neįprastoje aplinkoje. Dėl „Sibur“ arenos užimtumo rungtynės vyks Kazanėje. Didelio skirtumo „Zenit“ komandai neturėtų jaustis, nes namuose ji šį sezoną laimėjo vos kartą per septynis mačus. Galingo žaidimo išvykose nerodė ir „Crvena zvezda“, praėjusią savaitę triumfavusi Pirėjuje ir iškovojusi antrąją pergalę.

Tai bus pirmasis komandų mūšis istorijoje, tačiau pažįstamų veidų netrūksta. Gustavo Ayonas ir Ognjenas Kuzmičius buvo komandos draugais Eurolygos čempionu tapusiame Madrido „Real“ klube.

Pagrindinė mikrodvikova: Austinas Hollinsas ir Billy Baronas yra pagrindiniai ekipų snaiperiai, stipriai pirmaujantys komandose pagal pataikytus ir išmestus tritaškius. „Zenit“ gynėjas šį sezoną realizavo 26 tolimus metimus iš 67 (38,8 proc.), „Crvena zvezda“ snaiperis – 32 iš 78 (41 proc.). Jie nėra rezultatyviausi žaidėjai, nėra ir pagrindinės puolimo opcijos, tačiau jei jie pajaus metimą, tuomet gali nulemti mačo nugalėtoją.

„Sudėtingas mačas laukia ne vien dėl sudėtingos ir sunkios kelionės, – prieš rungtynes kalbėjo „Crvena zvezda“ treneris Draganas Šakota. – Mūsų laukia ekipa, kuri šį sezoną laimėjo prieš CSKA, „Olympiakos“, „Žalgirį“ ir „Valencia“. Rusijos komanda, tačiau charakteris – ispaniškas. Jau esu minėjęs, kad turime problemų žaisdami prieš greitą krepšinį propaguojančias ekipas. Stengsimės kontroliuoti tempą. Galiausiai, mes negalime nuspėti mūsų neįprastų laukiančių situacijų, nes abi komandos žais svečių arenoje.“

Stambulo „Fenerbahče“ (5-15) – „Valencia“ (6-9)

Željko Obradovičiaus košmaras tęsiasi. „Fenerbahče“ pralaimėjo pastarąsias trejas rungtynes, įskaitant paskutinį širdį veriantį pralaimėjimą namuose „Zenit“ krepšininkams. „Valencia“ laimėjo du iš paskutinių trijų mačų.

Šios komandos Eurolygos istorijoje susitiko šešis kartus bei pasidalijo po tris pergales. Paskutinį susitikimą laimėjo „Fenerbahče“.

Nando De Colo pasitinka savo buvusią komandą. Profesionalaus krepšininko karjerą jis pridėjo „Cholet“ komandoje, bet savo vardą susikūrė Valensijoje, kurioje žaidė tris sezonus nuo 2009 iki 2012 metų. 2010-aisiais „Valencia“ triumfavo Europos taurėje, o N.De Colo pateko į simbolinę komandą. Vilkėdamas CSKA marškinėlius į Valensijos komandos krepšį per dvejas rungtynes gynėjas įmetė 53 taškus.

Pagrindinė mikrodvikova: Nando De Colo ir Jordanas Loydas yra tarp svarbiausių žaidėjų komandose. Prancūzas yra „Fenerbahče“ lyderis, renkantis po 18,1 taško ir 2,9 rezultatyvaus perdavimo. Amerikietis Ispanijos klubui duoda po 11,1 taško ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo. Laukia įdomi dviejų gynėjų akistata.

„Puikiai žinome savo situaciją Eurolygoje. Mums reikia pradėti reaguoti ir įveikti šią puikiai puolančią komandą. Jie meta labai daug tolimų metimų. Jie turi didelius žmones po krepšiu, galinčius atakuoti iš toliau. Turime būti pasiruošę šioms detalėms, jei norime laimėti“, – sakė Ž.Obradovičius.

„Barcelona“ (12-3) – Pirėjo „Olympiakos“ (6-9)

Tai paskutinis 2019-ųjų metų Eurolygos mačas. „Barcelona“ rungtynes pasitinka turėdama keturių pergalių seriją, tuo metu Kęstučio Kemzūros vadovaujama „Olympiakos“ per šią atkarpą laimėjo vos kartą.

„Barcelona“ ir „Olympiakos“ šiame amžiuje susitiko 25 kartus, o 16 pergalių iškovojo katalonai, įskaitant pergalingą mačą 2010-ųjų metų Eurolygos finale.

Vassiliui Spanouliui tai gali būti istorinės rungtynės. Jam trūksta vos 12 taškų, kad taptų rezultatyviausiu visų laikų turnyro krepšininku bei aplenktų pirmoje vietoje esantį Juaną Carlosą Navarro.

Pagrindinė mikrodvikova: Nikola Mirotičius ir Georgios Printezis yra šiuolaikiniai ketvirtieji numeriai, labai svarbūs komandų žaidimui. „Barcelona“ puolėjas yra ketvirtas lygoje pagal rezultatyvumą (vid. 18,7) ir atkovotus kamuolius (vid. 6,7). G.Printezis yra „Olympiakos“ legenda bei vis dar vienas naudingiausių komandos žaidėjų – 11,9 taško ir 3,9 atkovoto kamuolio.

„Barselona visada yra viena sunkiausių vietų žaisti krepšinį. Mūsų laukia puikiai subalansuota ir greitai žaidžianti komanda. Turime susifokusuoti ir kontroliuoti tempą. Jie gerai žaidžia gynyboje bei turi talento abejose aikštės pusėse. „Barcelona“ nėra viena N.Mirotičius, kuris yra superžvaigždė, yra daugiau talentingų žaidėjų. Turėsime aikštelėje palikti viską, jei norime laimėti“, – prieš rungtynes sakė K.Kemzūra.

Ketvirtadienio rungtynių tvarkaraštis:

Sankt Peterburgo „Zenit“ Belgrado „Crvena zvezda“ 19:00
Stambulo „Fenerbahče“ „Valencia“ 19:45
Miuncheno „Bayern“ Kauno „Žalgiris“ 21:30
„Barcelona“ Pirėjo „Olympiakos“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito