Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10

Eurolygos intrigos: žūtbūtinis mūšis K.Kemzūrai ir sudėtingas „Bayern“ trenerio startas

Penktadienio vakarą – penkerios Eurolygos rungtynės. Karštoje kėdėje esantis Kęstutis Kemzūra keliauja į Valensiją, Rimas Kurtinaitis namuose priima „Zenit“, Barselonoje vyks lyderių akistata, buvęs žalgirietis debiutuos „Bayern“ trenerio vaidmenyje, o Vilerbane ginklais surems lentelės kaimynės. Eurolyga.lt pristato didžiausias šių mačų intrigas.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Euroleague.net nuotr.

Maskvos srities „Chimki“ (8-9) – Sankt Peterburgo „Zenit“ (4-13)

Rusijos klubai, trokštantys nutraukti nesėkmingas atkarpas. „Chimki“ su sugrįžusiu Aleksejumi Švedu pasitinka trijų mačų namuose seriją. Pirmasis mūšis vyks prieš „Zenit“, kurį pirmajame rate Sankt Peterburge įveikė 87:73.

Keturi „Zenit“ žaidėjai praeityje yra rungtyniavę „Chimki“, o keturi „Chimki“ žaidėjai praeityje yra vilkėję „Zenit“ marškinėlius. Sergejus Karasiovas, Jevgenijus Valijevas, Andrejus Desiatnikovas į Pamaskvę iš Sankt Peterburgo atvyko šią vasarą, o Janis Timma „Zenit“ klubui atstovavo nuo 2015 iki 2017 metų.

Andrejus Zubkovas, Antonas Ponkrašovas, Dimitrijus Chvostovas ir Antonas Puškovas šiuo metu žaidžia „Zenit“, nors praeityje rungtyniavo „Chimki“.

Pagrindinė mikrodvikova: Šie žaidėjai daro didelę įtaką žaidimui, nors ir nėra ekipų žvaigždės. Dėl lūžusios nosies šį vakarą nežais Anthony Gillas, tad Jeremy Evansui aikštelėje teks dar daugiau atsakomybių. Pirmąjį sezoną Pamaskvėje žaidžiantis amerikietis pelno po 8,9 taško, atkovoja po 4,8 kamuolio, o labiausiai puolėjas vertinamas už savo indėlį gynyboje. Kitoje aikštelės pusėje – Willas Thomasas, fiksuojantis 9,9 pelnyto taško bei 4,1 atkovoto kamuolio vidurkius.

„Jie neteko Gustavo Ayono, mes netekome A.Gillo, kuris mums yra labai svarbus ir naudingas žaidėjas, – prieš mačą kalbėjo Rimas Kurtinaitis. – Nieko nepadarysi, visi klubai turi problemų. Ruošiamės šioms rungtynėms įprastai. „Zenit“ žaidžia gerai, buvo netoli pergalės prieš „Olimpia“. Šį sezoną juos dukart įveikėme išvykoje, bet tai nieko nereiškia. Artėjantis mačas mums labai svarbus, laukia sunkios rungtynės. Po pergalės prieš CSKA negalime nusiraminti ir tinkamai pasiruošti „Zenit“ iššūkiui.“

Sportoakimirka.lt nuotr./Oliveris Kostičius ir Aleksandras Trifunovičius
Sportoakimirka.lt nuotr./Oliveris Kostičius ir Aleksandras Trifunovičius

Miuncheno „Bayern“ (6-11) – Maskvos CSKA (11-6)

Po trijų skaudžių pralaimėjimų paeiliui „Bayern“ šią savaitę išsiskyrė su treneriu Dejanu Radonjičiumi, kurį pakeitė asistentas Oliveris Kostičius, praeityje dirbęs Kauno „Žalgiryje“. Vokietijos čempionė nori sureaguoti į sunkią situaciją iškovodama skambią pergalę savų žiūrovų akivaizdoje.

CSKA praėjusią savaitę Kaliningrade krito prieš „Panathinaikos“ bei prarado svarbų žaidėją, Janį Strelnieką.

Pagrindinė Rusijos komanda kelia košmariškus prisiminimus Vokietijos klubams. CSKA šiame amžiuje prieš Vokietijoms ekipoms nusileido vos kartą per 14 susitikimų.

Pagrindinė mikrodvikova: CSKA pagrindinis rūpestis yra sustabdyti Gregą Monroe baudos aikštelėje, kurio jėga ir judesių arsenalas gali nulemti mačo baigtį. Nors „Bayern“ Belgrade pralaimėjo 30 taškų skirtumu, tačiau amerikietis surinko 20 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir užfiksavo 28 naudingumo balus. Užduotis stabdyti Miuncheno komandos lyderį atiteks Kyle‘ui Hinesui, dukart geriausiai besiginančiam Eurolygos žaidėjui.

„CSKA yra favoritė iškovoti titulą, kaip ir kasmet. Norime būti agresyvesni gynyboje, o puolime žaisti greičiau. Mūsų tikslas tapti konkurencingais, ypatingai prieš tokią išskirtinę ekipą, kaip CSKA. Tai nebus lengvas startas man ir mano komandai, bet tai nuostabus iššūkis, kurio mes laukiame“, – sakė Oliveris Kostičius.

Vilerbano ASVEL (8-9) – Belgrado „Crvena zvezda“ (8-9)

Lentelės kaimynų akistata. ASVEL puikiai žaidžia namuose, tačiau „Crvena zvezda“ laimėjo šešerias iš pastarųjų aštuonerių rungtynių. Vilerbano krepšininkai laimėjo pirmąjį tarpusavio mūšį, tad šio vakaro rungtynės turi didelę įtaką ekipų išsidėstymui lentelėje.

ASVEL pergalė Belgrade yra vienintelė Zvezdano Mitrovičiaus auklėtinių išvykoje šį sezoną. Prancūzai tuomet laimėjo per pratęsimą 74:72, o karjeros rungtynes sužaidęs Livio Jeanas-Charlesas surinko 20 taškų.

Pagrindinė mikrodvikova: Aršiausia kova laukia tarp Davido Lighty ir Lorenzo Browno. ASVEL gynėjas kildamas nuo atsarginių suolo fiksuoja 10,6 taško, 2,7 atkovoto kamuolio bei 1,7 rezultatyvaus perdavimo vidurkius. Tuo metu L.Brownas yra karščiausias „Crvena zvezda“ žaidėjas, šį sezoną renkantis po 14,2 taško, 3,9 atkovoto kamuolio bei 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

„ASVEL yra fiziška ir atletiška komanda. Šiuo aspektu ji yra labai stipri, visada žaidžianti kontaktinį krepšinį. Jie žaidžia labai energingai, o treneris daro daug keitimų, jog išlaikytų aukštą intensyvumo lygį. Esu tikras, jog ASVEL sureaguos į du pastarosios savaitės pralaimėjimus. Treneris grįžta, o žaidėjai teigiamai į tai sureaguos. Turime kautis, saugoti lanką ir žaisti protingai puolime“, – sakė „Crvena zvezda“ strategas Draganas Šakota.

Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas prieš Adamą Hangą
Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas prieš Adamą Hangą

„Barcelona“ (13-4) – Stambulo „Anadolu Efes“ (14-3)

Svetislavo Pešičiaus kariauna šį sezoną namuose pralaimėjo vos kartą per aštuonerias rungtynes, tuo metu „Anadolu Efes“ išvykose skina pergales, per septynis mačus pralaimėjusi irgi vos kartą. Turkijos čempionė į Barseloną atvyksta turėdama šešių pergalių seriją.

Pirmasis komandų mūšis įvyko 1980-aisiais, o nuo to laiko „Barcelona“ per 32 tarpusavio susitikimus iškovojo 20 pergalių. Praėjusį sezoną ekipos kovojo įspūdingoje ketvirtfinalio serijoje, kurią 3-2 laimėjo „Anadolu Efes“.

Stambulo ekipos marškinėlius vilkintys Tiboras Pleissas, Chrisas Singletonas ir Adrienas Moermanas praeityje rungtyniavo „Barcelona“ komandoje. Katalonijos komandos įžaidėjas Thomasas Heurtelis šiuo metu gydosi traumą, bet jis yra vienintelis „Barcelona“ žaidėjas, praeityje atstovavęs „Anadolu Efes“ komandai.

Pagrindinė mikrodvikova: „Barcelona“ vis dar neturi dviejų pagrindinių įžaidėjų, Thomaso Heurtelio ir Kevino Pangoso, tad atakų organizatoriaus pozicijoje daug minučių vėl sulauks puolėjas Adamas Hanga. Jis pasiruošęs panaudoti savo greitį, ilgas rankas ir mobilumą gynyboje prieš Shane‘ą Larkiną, kuris praleido pirmąjį mačą su „Barcelona“. Amerikietis praėjusio sezono ketvirtfinalio serijoje prieš katalonus rinko 19,6 taško.

„Barselonos ekipoje pilna žvaigždžių, kurios žaidžia puikų krepšinį. Taškus renka Nikola Mirotičius ir Kyle‘as Kuricas, o Malcolmas Delaney, Brandonas Daviesas ir Ante Tomičius yra efektyvūs kai kuriuose žaidimo aspektuose. Adamo Hangos energija ir kietumas gynyboje persiduoda kitiems komandos žaidėjams. Jei norime laimėti šį mūšį, privalome išpildyti rungtynių planą kovoje dėl atšokusių kamuolių bei kontroliuodami klaidas puolime“, – sakė „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas.

„Valencia“ (8-9) – Pirėjo „Olympiakos“ (6-11)

Tai skirtingą žaidimą pastaruoju metu demonstruojančios komandos. „Valencia“ po sunkaus starto yra pakilime, laimėjusi ketverias iš paskutinių penkerių rungtynių. Kęstučio Kemzūros kariauna pralaimėjo penkis iš pastarųjų šešių mačų.

Eurolygos istorijoje ekipos susitiko 9 kartus, o „Valencia“ laimėjo vos kartą. Pirmajame rate „Olympiakos“ varžovus pervažiavo 89:63.

Pagrindinė mikrodvikova: Vassilis Spanoulis ir Jordanas Loydas yra žaidėjai, keliantys didelę grėsmę varžovų krepšiui. Graikas praėjusiame susitikime tapo Eurolygos taškų karaliumi, o šį sezoną renka po 10,4 taško ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo. Amerikietis debiutiniame sezone Eurolygoje fiksuoja 11,8 taško ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

„Valensijos krepšininkai pastarosiose savaitės žaidžia puikiai. Jie namuose įveikė stiprias komandas. Jie žaidžia daug geriau, nei pirmajame mūšyje prieš mus. „Valencia“ lyderis yra Bojanas Dubljevičius. Pagrindinis kūrėjas – Quino Colomas. „Valencia“ yra aukšto intensyvumo komanda, žaidėjai stato daug užtvarų, o kamuolys juda stipriai. „Valencia“ turi gerų metikų ir gerą dydį. Bet mes dirbame ir bandome ruoštis šioms rungtynėms su tais žaidėjais, kuriuos turime. Žinome, ką turime sumažinti ir kaip norime varžovus atakuoti. Turime būti pasiruošę kovai“, – mintimis prieš susitikimą dalijosi Kęstutis Kemzūrai.

Penktadienio Eurolygos rungtynių tvarkaraštis:

Maskvos srities „Chimki“ Sankt Peterburgo „Zenit“ 19:00
Miuncheno „Bayern“ Maskvos CSKA 21:30
Vilerbano ASVEL Belgrado „Crvena zvezda“ 21:45
„Valencia“ Pirėjo „Olympiakos“ 22:00
„Barcelona“ Stambulo „Anadolu Efes“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant