Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 17

Eurolygos klubams žvalgantis į „Žalgirį“, žaidėjų asociacija žada supratingumą

Kol kas Eurolygos sezonas dėl koronaviruso grėsmės yra suspenduotas iki balandžio 11-sios, o vėliau spręsis ne tik turnyro, tačiau ir krepšininkų atlyginimų klausimai. Tai, panašu, gali tapti labai aršia tema diskusijoms, nors Eurolygos žaidėjų asociacija žada supratingumą ir pirmoje vietoje laiko sveikatą.
Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu
Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Eurolygos vadovai dirba ties galimais sezono pratęsimo scenarijais, o štai klubai galvoja, ką daryti su krepšininkų ir trenerių atlyginimais nuo kovo 15-sios.

„Žinome, kad NBA algų nemoka ir, manau, logiška, nes klubas negauna pajamų ir tos algos turėtų būti suspenduotos. Bet tai neeilinė situacija ir dar viską aiškinamės“, – dar prieš paskelbiant apie LKL sezono nutraukimą sakė „Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas.

Graikų SDNA naujienų portalas pranešė, kad kai kurie klubai dairosi į „Žalgirio“ sumanymą įšaldyti sutartis, tačiau įstatyminė kiekvienos šalies bazė gali koreguoti ir situacijas.

Force majeure situacija galbūt norintis pasinaudoti „Žalgiris“, beje, yra vienintelė komanda Lietuvoje, kurios sezonas dar nėra baigtas dėl dalyvavimo Eurolygoje, o štai visi kiti klubai jau išsiskirstė.

Štai Europoje jokia kita didžioji vietinė lyga dar nėra nutraukta kaip Lietuvoje.

„Jei sezonas bus nutrauktas, force majeure sąvoka taps dažniausiai vartojamais žodžiais profesionaliame sporte, – Izraelio portalui „One“ sakė Eurolygos žaidėjų asociacijos direktorius Bostjanas Nachbaras. –

Kai kuriose šalyse į situaciją gali įsitraukti ir nacionalinės įdarbinimo ir sveikatos apsaugos institucijos. Galiausiai, nebus vieno vertinimo. Šios problemos taps aiškesnės per artimiausias dienas ar savaites. Eurolygos žaidėjų asociacija toliau teiks savo poziciją, atsižvelgiant į faktą, kad kai kurių Eurolygos klubų finansinė situacija susidurs su labai dideliais iššūkiais.“

Eurolygos žaidėjų asociacija toliau teiks savo poziciją, atsižvelgiant į faktą, kad kai kurių Eurolygos klubų finansinė situacija susidurs su labai dideliais iššūkiais

„Eurohoops“ skelbia, kad šiuo metu žaidėjų asociacijai svarbiausia yra krepšininkų sveikata, nors dar vyksta Turkijos čempionatas, o kelios Eurolygos komandos nėra nutraukusios treniruočių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas