Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 13

Eurolygos lyderių vairininkas tiki, kad komandos gali grįžti į arenas dar šį sezoną

Jei Milano „Olimpia“ strategas Ettore Messina nebemato galimybių dar pratęsti sustabdytą Eurolygos sezoną, tai turnyre pirmavusios Stambulo „Anadolu Efes“ ekipos vairininkas Erginas Atamanas laikosi kitokios nuomonės.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Interviu Turkijos leidiniui „A Spor“ davęs treneris pabrėžė, kad Eurolyga stengiasi sugrąžinti krepšininkus į arenas liepos ir rugpjūčio mėnesiais.

„Manau, kad Eurolyga lauks bent jau iki gegužės pabaigos. Jie turi minčių užbaigti sezoną liepą ir rugpjūtį, – teigė turkas. – Turnyre žaidžia komandos iš dešimties skirtingų šalių, visose jose galioja skirtingi įstatymai. Nemanau, kad sienos greitai atsivers, visi norės apsaugoti save. Abejoju, kad atkrintamosios įvyks, tačiau svarstoma apie sezono pratęsimą vienoje iš šalių, mažiau nukentėjusių nuo koronaviruso. Kai pažiūri į Graikiją, Kroatiją, Čekiją, Slovakiją ar Serbiją matai, kad ten atvejų yra nedaug, o iki gegužės pabaigos jų gali dar sumažėti.“

E.Atamanas taip pat papasakojo, kaip, jo manymu, galėtų būti pratęstas Eurolygos sezonas.

„Komandoms būtų išduodami specialūs skrydžių leidimai, kad reikiamą miestą jos galėtų pasiekti saugiai. Visos komandos būtų karantinuotos viename ar dviejuose viešbučiuose, o rungtynės vyktų be žiūrovų, tačiau būtų transliuojamos visame pasaulyje“, – vardijo „Anadolu Efes“ treneris.

Pasak jo, sugrįžtančios Eurolygos reikia ne tik patiems klubams ar turnyro vadovams, bet ir sporto pasiilgusiems sirgaliams.

„Sportas šiame procese suvaidins labai svarbų vaidmenį. Žmonės pavargo žiūrėti filmus, serialus ar senas rungtynes. Manau, kad galime rasti būdą, kaip sugrąžinti jiems džiaugsmą. Jei toks būdas atsiras, klubai turėtų būti įspėti likus 3 ar 4 savaitėms, kad galėtų pradėti pasiruošimą. Problema būtų ir tai, kaip į komandas sugrįžtų žaidėją iš JAV, tačiau tai yra rūpesčiai, kuriuos didelės organizacijos gali įveikti. Manau, kad Eurolyga seks UEFA pavyzdžiu futbole“, – kalbėjo E.Atamanas.

Kur kas skeptiškiau į Eurolygos pratęsimą sekmadienį žiūrėjo E.Messina.

„Man Eurolygos pratęsimas šiuo metu atrodo kaip labai sudėtingas dalykas. Italijoje į rungtynes svečiuose mes dar galime nusigauti autobusu, tačiau galvojant apie 18 Eurolygoje rungtyniaujančių klubų, skraidančių iš vienos šalies į kitą, o taip pat iš JAV grįžtančius amerikiečius, viskas atrodo labai miglotai“, – savo mintimis dalijosi patyręs italų treneris.

Eurolygos rungtynės nevykdomos jau nuo kovo 6 dienos. Visoms komandoms iki reguliariojo sezono pabaigos buvo likę sužaisti po 6 mačus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas