Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 12 17

Eurolygos lyderiams į atlapus kibęs „Žalgiris“ nesugebėjo išbristi iš nesėkmių liūno

Vieną ilgiausių pralaimėjimų serijų klubo istorijoje išgyvenantis Kauno „Žalgiris“ (3-11) iš duobės nesugebėjo išlipti ir rungtyniaudamas prieš absoliučius Eurolygos lyderius. Kauniečiai namuose 68:74 (17:26, 26:16, 10:13, 15:19) nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ (12-2) ir patyrė jau aštuntąją nesėkmę iš eilės.

Rungtynių aptarimą prieš mačą, per jo pertrauką ir pasibaigus susitikimui kviečiame stebėti 15min portalo laidoje „Karštomis pėdomis“.

Aštuoni pralaimėjimai yra antra ilgiausia „Žalgirio“ serija nuo 2000 m., kai skaičiuojamos moderniosios Eurolygos ištakos. Slogesnę atkarpą žalgiriečiai sužaidė tik 2006-2007 m. sezone, kai pralaimėjo 10 kartų paeiliui.

Laimėti prieš aštuntą kartą iš eilės nugalėjusią „Anadolu Efes“ nepadėjo net ir puiki gynyba prieš rezultatyviausią ir naudingiausią Eurolygos žaidėją Shane'ą Larkiną. Prieš kelias savaites 49 taškus į Miuncheno „Bayern“ krepšį suvertęs amerikietis šįsyk liko vos su 6 taškais, o iš žaidimo pataikė viso labo 2 metimus iš 8.

Pristabdytą lyderį puikiai pavadavo kiti žaidėjai – Tiboras Pleissas sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir pelnė 18 taškų, tiek pat įmetė praeityje „Žalgirio“ garbę gynęs Vasilije Micičius, o Rodrigue'as Beaubois pridėjo 16 taškų.

„Žalgiris“ šiame susitikime pataikė 9 tritaškius – daugiausiai nuo lapkričio 19-ąją vykusio susitikimo su Atėnų „Panathinaikos“, kai tikslą pasiekė 11 bandymų. Labiausiai varžovus baudė 3 tritaškius iš 7 pataikęs Jockas Landale'as.

Visgi net ir dažniau nei įprasta pataikyti tolimi metimai, kurių vien per antrąjį ketvirtį žalgiriečiai sumetė penkis, nepadėjo išsikapstyti mače su Eurolygoje siaučiančia „mėlynąja“ komanda iš Stambulo.

Sėkmingiausią atkarpą „Anadolu Efes“ sužaidė trečiajame kėlinyje, kai daugiau nei penkias minutes neleido pelnyti taškų aikštės šeimininkams ir atitrūko 49:43.

Nors kauniečiai galiausiai pralaužė ledus ir prieš lemiamą ketvirtį atsiliko tik 53:55, per paskutines 10 minučių „Žalgiris“ taip ir nesugebėjo persverti rezultato – V.Micičiaus tempiami „Anadolu Efes“ krepšininkai likus žaisti mažiau nei minutei atitrūko 74:65 ir sėkmingai „uždarė“ rungtynes.

Su 3 pergalėmis per 14 rungtynių žalgiriečiai išlieka turnyro dugne – tiek pat pergalių turi tik Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda.

„Žalgiris“ kitas Eurolygos rungtynes žais dar šią savaitę, kai penktadienį Pamaskvėje bandys atimti pergalę iš Rimo Kurtinaičio treniruojamos Maskvos srities „Chimki“ komandos.

„Žalgiris“: Jockas Landale'as 16 (3/7 trit.), Edgaras Ulanovas 14 (5/6 metimai, 7 atk. kam., 21 naud. bal.), Martinas Gebenas 11 (5/6 dvit.), Artūras Milaknis 8 (2/7 trit.), Zachas LeDay 7.

„Anadolu Efes“: Vasilije Micičius (6/12 dvit., 2/6 trit.) ir Tiboras Pleissas (9/12 dvit., 7 atk. kam.) po 18, Rodrigue'as Beaubois 16 (5/8 dvit., 2/6 trit.), Krunoslavas Simonas 7.

VIDEO: Pralaimėjimų kartėlis nepalieka „Žalgirio: Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencija
VIDEO: J.Landale’as po pralaimėjimo vos susilaikė nenusikeikęs
VIDEO: „Ginčas“ dėl kito „Žalgirio“ legionieriaus: dar viena klaida ar pasiteisinęs pirkinys?
VIDEO: KC Riversas prislėgtas: jaučiuosi, kad nuviliu komandą
VIDEO: Karštas E.Ulanovo komentaras po pralaimėjimo
VIDEO: Geriausią sezono mačą žaidęs M.Gebenas neliko patenkintas
VIDEO: A.Milaknis graužėsi dėl tritaškių

Svarbiausius rungtynių įvykius fiksavo portalas 15min.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Stambulo klubas sėkmingai pabaigė rungtynes ir pasiekė jau 8-ąją pergalę iš eilės – 68:74.

39 min. Sh.Larkinas pagaliau pataiko sudėtingą metimą, o „Žalgirio“ viltys pamažu gęsta – 65:72.

38 min. V.Micičius yra pasiruošęs sugadinti vakarėlį „Žalgirio“ arenoje – 65:70.

37 min. „Žalgiris“ kyla į lemiamą šturmą – 63:66.

34 min. „Anadolu Efes“ lyderio vaidmens imasi V.Micičius – serbas pelnė jau 16 taškų. 57:64.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Tai gali išeiti į naudą. Shane'as Larkinas jau pradeda nertis iš kailio. Plika akimi matosi, kad 49 taškų cirką neseniai surengęs amerikietis nervinasi. Jo sąskaitoje tik 4 taškeliai.

32 min. Sh.Larkinas kol kas visiškai neranda savęs – rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas turi vos 5 taškus ir yra pataikęs vos 1 metimą iš 5. Gaila, kad klysti pradėjęs „Žalgiris“ tuo nelabai pasinaudoja. 53:59.

Trečiasis kėlinys

30 min. E.Ulanovas praktiškai aidint sirenai pataiko tritaškį, o prieš ketvirtąjį kėlinį Eurolygos lyderių ir autsaiderių akistata kupina intrigos – 53:55.

29 min. J.Landale'as smeigia jau trečią savo tritaškį – 50:53.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Martinas Gebenas sėsdamas ant suolo sulaukia žiūrovų plojimų. Kovingas „Žalgirio“ jautukas jau turi 10 taškų – tai centro sezono Eurolygoje rekordas.

26 min. M.Gebenas grūda kamuolį į priekį ir pelnydamas 10-ąjį tašką bei gerindamas savo karjeros Eurolygos rezultatyvumo rekordą pagaliau atidaro „Žalgirio“ taškų sąskaitą – 45:49.

26 min. „Žalgiris“ be taškų jau beveik šešias minutes, o „Anadolu Efes“, nors ir pamažu, bet perlaužia rungtynes į savo pusę – 43:49.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Žalgiriui“ lūžio metu trūksta šalto proto. LeDay, Ulanovas... Kiek neprotingų sprendimų. Ir būtent tada, kai žalgiriečiai turi šansą perimti iniciatyvą. Ir dar tie laisvi Hayeso metimai... Šaras net spyrė per parketą, kai antras amerikiečio šūvis šį vakarą skriejo pro šalį.

25 min. Ilgas pasitarimas rūbinėje, panašu, padėjo suderinti „Anadolu Efes“ gynybą – „Žalgiris“ taškų nepelno jau penktą minutę. 43:47.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Oho! Erginas Atamanas užkūrė pirtį „Anadolu Efes“ rūbinėje. Žaidėjai pasirodė ant parketo tik likus 30 sekundžių iki trečiojo kėlinio pradžios. Taip vėlai į aikštę grįžusių žaidėjų dar neteko matyti. Pavyzdžiui, Shane'as Larkinas išlindo iš arenos tunelio krepšininkams jau užlipus ant parketo išsimesti kamuolio.

Antrasis kėlinys

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Žalgiris“ per antrą kėlinį pataikė 5 tritaškius iš 9. Kiek „Žalgiriui“ yra 5 tritaškiai? Tiek iš viso žalgiriečiai sumetė per dvejas rungtynes su „Valencia“ ir „Zvezda“. Po dviejų kėlinių žaliai balti pataikė 6 tolimus metimus iš 14. Tiek daug tritaškių žalgiriečiai pastarąjį kartą buvo įmetę tik prieš mėnesį. Štai kaip žaidimą keičia taiklūs metimai. Ir ošianti „Žalgirio“ arena buvo pamiršusi tokį smagumą. Iš vietų šokinėja žaidėjai, sirgaliai. Šaras per pertrauką turėtų irgi keistis kostiumą nuo strakaliojimo palei šoninę liniją. Stebėti krepšinį su taikliais metimais tikra atgaiva.

20 min. Žalgiriečiai sėkmingai užbaigė kėlinį ir po pirmosios rungtynių pusės pirmauja – 43:42.

18 min. Dviem tritaškiais atsako ir „Anadolu Efes“ – 37:40.

17 min. Karštas Milas smeigia ir antrą tolimą metimą – 35:34.

16 min. Artūras Milaknis smeigia tritaškį greitoje atakoje ir lygindamas rezultatą kelia ant kojų visą „Žalgirio“ areną – 32:32.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„THIS IS ON ME“ – rodo Šaras į save po Tiboro Pleisso metimo iš vidutinio nuotolio. Šaras prisiima centro metimus iš distancijos, kurie dalyvauja procentų žaidime, ir po krepšiu eliminuoja 221 cm ūgio kliūtį. Pasodinęs Landale'ą ant suolo, Šaras turi emocingą pokalbį su australu. Jis baigiasi tokiu stipriu trenerio delno sumušimu, kad Landale'o ranka net atšoka. Šaras užsivedęs. Jis bando užkurti savo žaidėjus.

15 min. Retas atvejis pastarosiomis savaitėmis – Jockas Landale'as pataikė jau antrąjį savo ir trečiąjį „Žalgirio“ tritaškį. 27:32.

13 min. Tik dabar pirmuosius savo taškus pelno Sh.Larkinas. Tiesa, reikia paminėti, kad rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas ant parketo žengė nuo suolo – 22:30.

Pirmasis kėlinys

10 min. R.Beaubois pirmąjį kėlinį užbaigia jau 11-uoju savo tašku ir „Žalgiriui“ sukuria 9 taškų deficitą – 17:26.

9 min. Vasilije Micičius ir Shane'as Larkinas kol kas tylūs, bet svečius į priekį tempia jau 17 taškų kartu surinkęs Rodrigue'o Beaubois ir Tiboro Pleisso duetas – 17:24.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Geriausia „Žalgirio“ rungtynių pradžios gynybos iliustracija – jau ketvirtą minutę ant suolo sodinamas patikimiausias Šaro gynėjas Thomasas Walkupas, kuris buvo atsakingas už septynis R.Beaubois taškus. 18 „Anadolu Efes“ taškų per 5,5 min. ir turkai daro ką tik nori. Blogiausia, kad kartoja netaiklius metimus. Per 4 antruosius šansus svečiai pelnė 7 taškus. Na ir prabangios žalgiriečių kalėdinės dovanos...

7 min. Pirmasis „Žalgirio“ tritaškis įkrenta trečiu bandymu – pataikė E.Ulanovas. 13:18.

6 min. Krunoslavas Simonas pataiko tritaškį, o „Anadolu Efes“ spurtas išsitęsia iki 9:0 – 10:18.

4 min. Kol kas visus „Žalgirio“ taškus renka aukštaūgiai – M.Gebenas jų turi jau 6, o Z.LeDay pelnė 4 taškus. 10:9.

3 min. M.Gebenas pataiko ir iš vidutinio nuotolio – 6:4.

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelnė KC Riverso metimą pataisęs M.Gebenas – 2:0.

„Žalgirio“ startinis penketas: Thomasas Walkupas, KC Riversas, Edgaras Ulanovas, Zachas LeDay ir Martinas Gebenas.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Linkėjimai iš „Žalgirio“ arenos! „Anadolu Efes“ gretose jau apšilinėja ir vienas pagrindinių pernykštės komandos sėkmės Eurolygoje kaltininkų Adrienas Moermanas. Prancūzas dėl Achilo traumos nežaidė keturis mėnesius, bet būtent su „Žalgiriu“ jau gali grįžti į rikiuotę. Tiesa, sunkiai tikėtina, kad puolėjas gaus reikšmingą minučių skaičių jau šį vakarą. Rungtynių išvakarėse teko vakarieniauti su Vasilije Micičiumi. Pokalbiuose ne spaudai jis pagarbiai atsiliepė apie „Žalgirio“ komandą. Ne dėl to, kad būtų mandagus. Bet geriau nei kas kitas jis supranta, ką gali parodyti Šaro „Žalgiris“. Visai nenustebčiau, jeigu „Anadolu Efes“ išsivežtų iš Kauno pergalę 20+ skirtumu. Bet nenustebintų ir žalgiriečių triumfas. Tikėkimės geriausio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas