Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07

Eurolygos viltys tolsta: A.Milaknis laidė tritaškius, bet „Žalgiris“ krito Barselonoje

„Palau Blaugrana” arenoje Barselonoje buvo garsūs „Žalgirio“ sirgaliai, bet arti buvusi pergalė išslydo. Artūras Milaknis pataikė penkis tritaškius, tačiau Kauno klubas 72:78 (20:23, 18:22, 24:15, 10:18) nusileido „Barcelona“ ekipai ir dar labiau apsunkino savo šansus patekti į Eurolygos atkrintamąsias. Lemiame kėlinyje „Žalgiris“ sukrapštė tik 10 taškų.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Beveik du kėlinius vyko lygi kova, bet antrojo kėlinio pabaigoje „Barcelona“ įgijo rekordinę, 9 taškų, persvarą 45:36. Pirmoje rungtynių dalyje „Žalgiriui“ niekaip nesisekė sustabdyti Ante Tomičiaus, kuris pelnė 11 taškų ir atkovojo 5 kamuolius. Šarūnas Jasikevičius prieš kroatą siuntė gintis Antaną Kavaliauską, Brandoną Daviesą, Paulių Jankūną ir Deoną Thompsoną, bet niekas neveikė.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Barcelona“ buvo pabėgusi 58:48. Tačiau tada užsiliepsnojo Artūras Milaknis, kuris pataikė tris tritaškius vien trečiajame ketvirtyje. „Žalgiriui“ sėkminga atkarpa leido prieš lemiamą kėlinį pirmauti 62:60.

Ketvirtajame kėlinyje jau tvirčiau atrodė „Barcelona“. A.Milaknio tolimi metimai skriejo pro šalį, o K.Seraphinas žudė „Žalgirio“ gynybą.

„Žalgiris“ pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 27:35.

Sezono rungtynes sužaidęs A.Milaknis iš viso pelnė 17 taškų (5/8 tritašk.).

15 taškų ir 7 rezultatyvius perdavimus pridėjo Nate'as Woltersas.

VIDEO: Pamatykite: efektingi dėjimai, emocijos ir įtempta „Žalgirio“ kova su „Barcelona“

Pirmąją tarpusavio akistatą Kaune per pratęsimą 88:85 laimėjo Katalonijos komanda.

Kauno „Žalgiris“ per paskutines 8-erias rungtynes yra iškovojęs vos vieną pergalę. Su 8 pergalėmis ir 14 pralaimėjimų Š.Jasikevičiaus auklėtiniai yra 13-oje Eurolygos vietoje.

„Barca“ savo sąskaitoje turi 13 pergalių ir 9 pralaimėjimus bei žengia 5-ta.

„Žalgiris“ šiomis rungtynėmis užbaigė trijų išvykos rungtynių maratoną. Lietuvos čempionai pralaimėjo taip pat Milano „Olimpia“ ir „Chimki“ klubams.

Kitą savaitę laukia rungtynės sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje su Podgoricos „Budučnost“.

„Barcelona“: A.Hanga 14, K.Seraphinas 12, A.Tomičius 11, Th.Heurtelis 10.

„Žalgiris“: A.Milaknis 17, N.Woltersas 15, A.White'as 10, B.Daviesas ir E.Ulanovas po 8, P.Jankūnas, A.Kavaliauskas ir Th.Walkupas po 4, M.Grigonis 2.

VIDEO: Šaras momentais kaifavo: šis pralaimėjimas kitoks nei visi

Rungtynių statistika: „Barcelona“ – „Žalgiris“ 78:72

Dvitaškiai: 20/39 (51,3%) – 21/38 (55,3%)

Tritaškiai: 7/19 (36,8%) – 8/26 (30,8%)

Baudų metimai: 17/26 (65,4%) – 6/6 (100%)

Atkovoti kamuoliai: 35 – 27

Rezultatyvūs perdavimai: 12 – 19

Perimti kamuoliai: 6 – 7

Klaidos: 11 – 9

VIDEO: A.Milaknis apie savo tritaškius ir pabaigą Barselonoje
VIDEO: E.Ulanovas bandė paaiškinti žalgiriečių pralaimėjimą
VIDEO: N.Wolterso įžvalgos apie žalgiriečių ketvirtojo kėlinio problemą

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Barcelona“ 72:78

40 min. Kėlinio pabaiga nesusiklostė ir tik 10 taškų pelnęs Kauno klubas krito.

37 min. A.White'as pataikė svarbius baudų metimus – 68:71.

34 min. T.Walkupas pelnė svarbius taškus, kurie neleido šeimininkams per daug atitolti. A.White'as užsidirbo techninę pražangą – 66:69.

32 min. N.Woltersas pelnė taškus po P.Oriolos tritaškio – 64:63.

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Barcelona“ 62:60

30 min. Sėkminga kėlinio pabaiga leido „Žalgiriui“ pirmauti prieš lemiamą ketvirtį.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Barselonoje

Šarui reikia mažiausiai dviejų apsauginių. Net po greito ir rezultatyvaus Aarono White'o išpuolio „Žalgirio“ treneris mirtinu žvilgsniu persmelkė Eurolygos arbitrus. Iš pradžių vyr. trenerį dangstė D.Maskoliūnas, o po to ir T.Masiuliui prireikė atitverti Š.Jasikevičių nuo aikštės, kad šis neužsidirbtų techninės pražangos.

Gražu žiūrėti, kiek daug progų susikuria A.Milaknis. „Barcelona“ gynyba nespėja išgaudyti žalgiriečio pasalų. Jau 5 iš 7! A.Milaknis per vieną vakarą Barselonoje jau įmetė tiek tritaškių, kiek buvo įmetęs per 6 rungtynes nuo Naujųjų metų.

Beje, pamenate, kaip A.Tomičius su K.Seraphinu pelnė 14 taškų per pirmą kėlinį? Per antrą ir trečią įrideno iš viso du. Beliko susitvarkyti su perimetru, o trečias kėlinys nuteikė optimistiškai. Ne tos kvailos pražangos bonuso situacijose, „Žalgirio“ persvara galėjo siekti daugiau nei du taškus.

28 min. A.White'as dviem reidais iš eilės persvėrė rezultatą – 62:60.

27 min. A.Milaknis pataikė jau penktą tritaškį ir išlygino rezultatą, bet taiklus buvo ir T.Heurtelis. N.Woltersas neleido katalonams pabėgti – 58:59.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Barselonoje

Šarūnas Jasikevičius tuoj kam nors vožtels „Žalgiris“ jau trečią kartą iš eilės prasižengė bonuso situacijoje ir pasiuntė katalonus prie baudų metimo linijos lengviems taškams. Įsiutusį „Žalgirio“ trenerį teko raminti ir D.Maskoliūnui, kol šis pamokslavo Th.Walkupui už paskutinę pražangą ir visų kitų komandos draugų nuodėmės. „Barcelona“ žaidėjų žmonos pakraupusios pirštais baksnoja į „Žalgirio“ trenerį. Bet iš tikrųjų, „Žalgiris“ dalija lengvus taškus, nors yra labai arti šeimininkų. Tie taškai labai brangūs.

26 min. A.Milaknis smeigė jau ketvirtą tritaškį! Dviženklio skirtumo lyg nebūtų. B.Daviesas mažino atsilikimą iki taško– 53:54.

25 min. A.Milaknis pataikė jau trečią tritaškį. Pirmuosius taškus pelnė ir T.Walkupas – 48:54.

24 min. A.Kavaliauskas grąžina žalgiriečius į žaidimą – 43:48.

23 min. N.Wolterso tritaškis mažino skirtumą – 41:48.

22 min. K.Kuricas po pertraukos padidino skirtumą iki 10 taškų – 38:48.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Barselonoje

Vau. Šaras įtūžęs ant N.Wolterso. Vos pakeltas nuo suolo pagrindinis „Žalgirio“ įžaidėjas vėl sodinamas atgal į savo vietą po klaidos puolime. Amerikiečio pasirodymas truko 9 sekundes. Su sprendimais vėluoja ir Thomasas Walkupas. Derrickas Waltonas net nepakyla nuo suolo. Leo Westermannas paaštrina žaidimą, bet sunkiai naudojamas šiose rungtynėse dėl gynybos. Š.Jasikevičius sprendžia dilemą dėl dviejų pozicijų žaidėjų.

Ieškant pozityvo, Edgaras Ulanovas žaidžia geriausią pirmą pusę šį sezoną. Puolėjas ryžtingesnis nei anksčiau ir pelnė 8 taškus, kai jo vienerių rungtynių vidurkis – 6,4 taško. Net ir po netaiklių lietuvio metimų Šaras ploja žalgiriečiui už teisingus bandymus. Gerai puolime atrandamas Artūras Milaknis, realizavęs jau 2 puikias galimybes iš 3. Bet trūksta Mariaus Grigonio, kuris laksto tuščias 10 minučių. Toks įspūdis, kad Brandoną Daviesą veikia traumos padariniai. O Nate'as Woltersas nors statistiškai efektyvus (6 tšk., 3 perd.), savo sprendimais varo Šarą iš proto. Sunku tikėtis stebuklų po pertraukos. „Barcelona“ tiesiog įrodinėja, kad šią akimirką yra geresnė komanda.

„Žalgirio“ pokalbis rūbinėje užtruko iki pertraukos pabaigos likus 4 minutėms. Bus įdomu pamatyti, ką per tokį ilgą pasitarimą pavyko nuspręsti žalgiriečiams. Akivaizdu, pasikalbėti buvo apie ką. Šaras skėsčiodamas rankomis po antrojo kėlinio sirenos kulniavo rūbinės link.

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Barcelona“ 38:45

20 min. Kėlinio pabaigoje šeimininkai įgijo rekordinę 9 taškų persvarą. P.Jankūnas dar spėjo sušvelninti skirtumą iki 7 taškų. Didžiausia problema kol kas yra vardu Ante Tomičius, kuris jau pelnė 11 taškų ir atkovojo 5 kamuolius.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Barselonoje

Keista, bet kai Kevinas Pangosas diriguoja „Barcelona“ atakoms, ramiau stebėti „Žalgirio“ žaidimą. Žaliai baltų gynybą drasko buvusio žalgiriečio komandos draugas Thomasas Heurtelis. Jis pastaruoju metu jautė traumos padarinius ir pasitiko mačą su „Žalgiriu“ ne geriausios kondicijos. Bet šiandien Th.Heurtelis tiesiog puikus. Geriausias to pavyzdys – antrojo kėlinio pradžia. Per porą minučių Th.Heurtelis išskirstė du rezultatyvius perdavimus, kai visa „Barcelona“ per visą pirmą ketvirtį atliko du rezultatyvius perdavimus. Prancūzas puikiai kuria šeimininkams ir smarkiai užaštrina žaidimą. „Žalgirio“ gynyba dažnai nespėja paskui Th.Heurtelio metimus ir sprendimus.

18 min. P.Jankūnas pirmuosius taškus rinko baudų metimais, bet „Barcelona“ pamažu tolsta – 36:41.

16 min. N.Woltersas išlygino rezultatą – 34:34.

14 min. Antrą tritaškį pataikė E.Ulanovas, kuris buvo taiklus baigiantis atakai skirtam laikui. B.Daviesas pasižymėjo iš po krepšio – 32:34.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Barselonoje

Centrų susirėmimus bus įdomu stebėti visas 40 minučių. Kol kas pirmąjį raundą mūsiškiai pralaimėjo 4:13. Blogiausia, kad nė vienas iš trijų „Žalgirio“ pasirinkimų nesužavėjo Šaro. Nė vienas kol kas nekelia pasitikėjimo ir negali atsilaikyti nei prieš A.Tomičių, nei K.Seraphiną.

13 min. A.Kavaliauskas pelnė pirmuosius taškus, po to, kai Šaras nubraižė jam derinį – 27:31.

12 min. Po dviejų iš eilės katalonų rezultatyvių atakų Šaras paprašė minutės pertraukėlės – 25:29.

11 min. N.Woltersas rezultatyviai pradėjo antrąjį kėlinį, o antras A.Milaknio tritaškis išlygino rezultatą – 25:25.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Barcelona“ 20:23

10 min. K.Seraphinas paskutinės minutės metu pelnė 5 taškus. Pirmuosius taškus įsirašė N.Woltersas.

9 min. E.Ulanovas išlygino rezultatą – 18:18.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Barselonoje

Šaras neranda centro, kuriuo galėtų pasitikėti. Per 7 minutes pasodino ant suolo tiek A.Kavaliauską, tiek. B.Daviesą. Abu pridarė klaidų gynyboje. O už tą metimą atakuojant „Barcelona“ krepšį lenkiant su kamuoliu nuo savojo kranto, B.Daviesas gavo griežtą baudos taloną prie šoninės linijos. Bet ir D.Thompsonas klimpsta nuo pirmųjų minučių – du A.Tomičiaus taškai su pražanga. A.Tomičius vėl sapnuosis žalgiriečių košmaruose. Atrodo, atsirado, kas perėmė iš J.Navarro „Žalgirio“ baudėjo vaidmenį.

7 min. E.Ulanovas pataikė svarbų tritaškį, aikštėje pasirodęs Leo Westermannas atliko rezultatyvų perdavimą – 16:15.

6 min. Aikštėje pasirodęs B.Daviesas pelnė keturis taškus iš eilės, atlikdamas ir galingą dėjimą – 13:12.

5 min. K.Pangoso tritaškis labai greitai išlygino rezultatą – 9:9.

3 min. Daug žadanti pradžia Katalonijoje. A.White'as atliko dar vieną dėjimą, o A.Milaknis smeigė tritaškį – 9:4.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Barselonoje

Įdomus Šaro startinis sprendimas. Į starto penketą mestas Antanas Kavaliauskas, su aiškia mintimi atkirsti nuo krepšio Ante Tomičių. Pirmojo rato mače Kaune kroatas skriaudė Brandoną Daviesą ir lėmė galingą „Barcelona“ mačo pradžią. Bet pradžia lietuviui sunki. Po fiziškos pražangos A.Kavaliauskas mankštino kaklą, o netrukus neapgynė krepšio nuo dviejų A.Tomičiaus taškų.

2 min. M.Grigonis pelnė pirmuosius taškus – 4:2.

1 min. A.White'as rungtynes pradėjo dėjimu ir sukėlė ant kojų į Barseloną atvykusius „Žalgirio“ sirgalius – 2:0.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Barselonoje

Kol iki šiol bandau suvirškinti Jono Valančiūno mainus (didžiulis nusivylimas), „Žalgirio“ sirgaliai šeimininkauja Barselonoje. „Barcelona“ krepšininkai net šiek tiek sutriko, kai išbėgę į aikštės vidurį buvo nušvilpti. Čia taip juos sutiko keliasdešimt žaliai baltų sirgalių, įsitaisiusių „Palau Blaugrana“ palubėse. Gal pasirodė, bet Kevinas Seraphinas berods ironiškai pamojavo „Žalgirio“ gerbėjams. „Žalgirio“ šansai Barselonoje menki, bet toks palaikymas galbūt padės svečiams.

Šaras pasirodė „Palau Blaugrana“ arenoje kaip roko žvaigždė. „Šarai! Šarai!“ – šaukė dešimtys „Žalgirio“ sirgalių, kai Šarūnas Jasikevičius tuneliu žengė ant parketo. „Žalgirio“ strategą čia ovacijomis sutiko ir lietuviai, ir vietiniai. Katalonai iki šiol svajoja matyti Š.Jasikevičių prie „Barcelona“ vairo. Šarui patiko – jis paplojo „Barcelona“ aistruoliams ir kėlė nykštį „Žalgirio“ gerbėjų armijai.

Startiniai penketai:

„Barcelona“: Kevinas Pangosas, Chrisas Singletonas, Kyle'as Kuricas, Victoras Claveras, Ante Tomičius.

„Žalgiris“: Nate'as Woltersas, Artūras Milaknis, Aaronas White'as, Marius Grigonis, Antanas Kavaliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai