Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 04

Eurolygos prognozės: pranašystė Šarui, „dizainerių“ mados ir „Žalgirio“ laukiančios kančios

Eurolygos sezonas prasidės jau ketvirtadienį, o žiniasklaidoje ir tarp sirgalių prieš naujo sezono startą vienas po kito pilasi spėjimai, kas dėsis pajėgiausiame žemyno krepšinio turnyre. Spėja ir 15min, pristatantis aštuonias drąsias, bet įmanomas netrukus prasidėsiančio sezono prognozes.
Eurolygos sezonas prasidės jau netrukus
Eurolygos sezonas prasidės jau netrukus / 15min, Getty Images/Euroleague.net, „Olimpia Milano“ ir LKL nuotr.

Ketvirtą sezoną iš eilės Eurolygoje varžysis 18 komandų, o nugalėtojų vardą ir vėl gins Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai.

15 komandų nuo praėjusio sezono nepakito, o tris išmestus Rusijos klubus pakeitė Europos taurę laimėjusi Bolonijos „Virtus“ bei vardinius kvietimus gavę Belgrado „Partizan“ ir „Valencia“.

Tarp 18 Eurolygos klubų yra ir 25-ą sezoną iš eilės pajėgiausiame žemyno turnyre žaisiantis Kauno „Žalgiris“, sieksiantis atsitiesti po košmariško 2021–2022 m. sezono, kai liko paskutinis.

15min pateikia šešias drąsias prognozes 2022–2023 m. Eurolygos sezonui, tarp kurių – ir spėjimai apie „Žalgirio“ bei lietuvių pasirodymus elitinėje Europos krepšinio scenoje.

„Žalgirio“ puolimas bus prasčiausias Eurolygoje

„Žalgiris“ padarė šūsnį ėjimų ir bando pamiršti praėjusio sezono košmarą, bet net ir aštuoni komandos naujokai gali nepadėti išvengti kovų žemutinėje lentelės dalyje.

Praėjusiame sezone kauniečiai labiausiai kentėjo gynyboje, bet ir puolime nespindėjo – su 73 taškų vidurkiu „Žalgiris“ Eurolygoje buvo priešpaskutinis.

Šiemet gynyba atrodo susitvarkiusi, bet puolimas kelia daug klausimų. „Žalgirio“ sudėtyje, neskaitant veikiausiai daug minučių negausiančio Lauryno Biručio, nėra galinčių sau susikurti metimą aukštaūgių, puolėjai taip pat yra labiau gynybinio plano, o daug vilčių dedama į pirmą sezoną Europos krepšinyje žaisiantį ir adaptacinį periodą dar turintį praeiti Igną Brazdeikį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Be to, „Žalgiriui“ kaip oro gali trūkti tritaškių, ką parodė ir Lietuvos krepšinio lygos sezono startas.

Nors ten laimėti visi trys mačai, per akistatas su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Prienų „Labas Gas“ net susikurdami daugybę laisvų tritaškių kauniečiai pataikė vos kas penktą tolimą metimą (9/43).

Tik su „Šiauliais“ žalgiriečiai pagaliau „pramušė“ (13/31), bet Eurolygoje tiek daug laisvų metimų „Žalgiris“ negaus, o jei ir gaus, juos susimesti nebus lengva, kai pagrindinėje komandos rotacijoje tik Lukas Lekavičius ir Tomas Dimša gali pasigirti aukštesniu negu vidurkis pataikymu iš tolimo nuotolio.

Akivaizdu, kad norėdamas ką nors nuveikti, „Žalgiris“ turės viršyti savo galimybių ribas varžovų aikštės pusėje ir būti kaip niekad solidus gynyboje.

Milano „Olimpia“ – reguliariojo sezono nugalėtoja

Kiekviena praėjusio sezono prizininkų trejeto komanda turi problemų sezono pradžioje, bet jų neturi Ettore Messinos treniruojamas Milano klubas.

Nors „Olimpia“ Italijos supertaurės pusfinalyje nusileido „Virtus“ klubui, madų sostinės komandos sudėtis šį sezoną atrodo nepriekaištingai.

Pasipildę Kevinu Pangosu, Brandonu Daviesu, Billy Baronu, Deshaunu Thomasu ir Johannesu Voigtmannu bei išlaikę Devoną Hallą, Nicolo Melli, Luigi Datome, Shavoną Shieldsą ir Kyle'ą Hinesą „dizaineriai“ atrodo kaip viena labiausiai subalansuotų komandų Eurolygoje.

Bet dar svarbiau, kad visi pagrindiniai Milano ekipos konkurentai sezono pradžioje turi netekčių. „Barcelona“ bent kelis mėnesius versis be Nikolos Mirotičiaus, „Anadolu Efes“ kurį laiką neturės Shane'o Larkino, o „Real“ neteko Rudy Fernandezo ir, bent jau kol kas, dar neturi ir veikiausiai iš NBA sugrįšiančio Facundo Campazzo.

E.Messinos komanda praėjusiame sezone net ir su daugybe traumų sugebėjo likti trečia ir nuo reguliariojo sezono nugalėtojos „Barcelona“ atsilikti tik dviem pergalėmis, tad šiemet italai turėtų būti laikomi vienais pagrindinių pretendentų atkrintamąsias pasitikti iš geriausios pozicijos.

„Barca“ ir vėl liks be titulo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas