Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 03

Eurolygos reakcija: pradėjo tyrimą dėl bandymo papirkti teisėją

Eurolyga pradėjo tyrimą po į viešumą pasklidusios Ukrainos teisėjo Mykolos Ambrosovo istorijos apie bandymą jį papirkti prieš Europos taurės finalą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

Ukrainietis atskleidė, kad 10 tūkst. eurų kyšio sulaukė 2021 metais prieš Europos taurės finalą tarp „Monaco“ ir Kazanės UNIKS klubą. M.Ambrosovo buvo prašyta teisėjauti palankiai UNIKS komandai.

Anot M.Ambrosovo, į jį su kyšio pasiūlymu kreipėsi tarpininkas – žymus Ukrainos teisėjas Borisas Ryžykas. M.Ambrosovo teigimu, per tautietį į jį kreipėsi kitas teisėjas Iliasas Koromilas.

„Jei būčiau sutikęs, Koromilas būtų kalbėjęs tiesiai su manimi ir taręsis dėl Kazanės pergalės. Nieko Ryžykui neatsakiau, jis man sakė pagalvoti 24 valandas. Jei pakeisčiau nuomonę, o viskas įvyktų pagal planą, gaučiau 10 tūkstančių eurų. Jis net davė mane „Viber“ programėlės numerį, kuriuo turėjau skambinti po mačo.

Bet jūs rezultatą žinote. „Monaco“ laimėjo 3 taškais“, – pasakojo arbitras.

Dabar Eurolyga pranešė, kad pradeda tyrimą dėl potencialaus bandymo papirkti teisėją.

„Visų Eurolygos teisėjų sąžiningumo standartai yra pagrįsti stipriais moraliniais ir etiniais principais bei vertybėmis, tokiomis kaip garbė, patikimumas, atvirumas ir Taip pat tokių vertybių laikymusi, kaip sąžiningumas, garbė, patikimumas.

Eurolyga laikosi labai griežto stebėsenos protokolo, garantuodama, kad visos rungtynių baigtys būtų nuspręstos laikantis neginčijamų sąžiningo žaidimo taisyklių ir nulinės tolerancijos kyšininkavimui bei papirkinėjimui politikos.

Eurolyga pradės vidinį tyrimą ir aiškinsis dėl Ukrainos teisėjo Mykola Ambrosovo pareiškimų turinio. Kai bus baigtas vidinis tyrimas, Eurolyga viešai paskelbs jo rezultatus ir, jei bus rasta kokių nors įrodymų, taikys visas būtinas priemones ar sankcijas bet kuriam asmeniui, kuris galėjo būti su tuo susijęs“, – teigiama Eurolygos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas