Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 02

Eurolygos reitingas: „Barcelona“ nuosmukis ir „Žalgiris“ už įkrintamųjų borto

18 komandų jau stovi prie Eurolygos starto linijos. Kuri iš jų finišą pasieks pirma, kam 2023-2024 m. sezono lenktynėse nesiseks ir kelintas atbėgs Kauno „Žalgiris“? 15min pateikia penkių žurnalistų nuomonėmis sudarytą Eurolygos komandų reitingą prieš naujojo sezono startą.
Eurolygos startas – jau ketvirtadienį
Eurolygos startas – jau ketvirtadienį / zalgiris.lt, 15min ir Scanpix nuotr.

15min žurnalistai Mantas Krasnickas, Aurimas Tamulionis, Rokas Pakėnas, Kęstas Rimkus ir Marius Milašius išdėliojo 18 Eurolygos klubų nuo silpniausio iki stipriausio.

Jiems šiemet motyvacijos kautis reguliariajame sezone bus dar daugiau, nes po jo kovas tęs nebe aštuonios, o dešimt komandų – 7-10 vietas užėmę klubai žais įkrintamosiose, o šešios pirmos ekipos žengs tiesiai į ketvirtfinalį.

Kas pretenduos į titulą ir atkrintamąsias, o kam šviečiasi autsaiderių etiketė? Kviečiame pažvelgti į prognozę, kaip pasibaigs Eurolygos reguliarusis sezonas.

18. Berlyno ALBA

Aukščiausia vieta – 17, žemiausia – 18

Praėjusiais metais: 16 vieta

15min žurnalistai mato dvi ryškias Eurolygos autsaideres, o tarp jų prasčiau buvo įvertinta Berlyno ekipa.

Nors Vokietijos sostinėje ateinantį pavasarį vyks Eurolygos finalo ketverto kovos, šansai ten išvysti ALBA yra mikroskopiniai.

ALBA klubo nuotr./Israelis Gonzalezas
ALBA klubo nuotr./Israelis Gonzalezas

Vokiečiai tarpsezonio metu prarado komandos simbolį Luke'ą Sikmą ir gynėjus Jaleeną Smithą, Maodo Lo ir Tamirą Blattą, o pakelti juos turnyrinėje lentelėje gali nebent prieš kelerius metus po 8,2 taško NBA lygoje rinkęs Sterlingas Brownas.

17. Vilerbano ASVEL

Aukščiausia vieta – 17, žemiausia – 18

Praėjusiais metais: 18 vieta

Prancūzai nežymiai aplenkė ALBA, nors niekas nenustebtų, jei TJ Parkerio treniruojama ekipa antrus metus paeiliui grimztų į Eurolygos dugną.

Vasarą Vilerbano klubas pasipildė Parisu Lee, Timothe Luwawu-Cabarrot ir Eurolygoje debiutuosiančiu Mike'u Scottu, NBA lygoje sukaupusiu 555 rungtynių patirtį, į rikiuotę sugrįš ir sunkią traumą išsigydęs buvęs žalgirietis Joffrey Lauvergne'as, tačiau veterano Nando De Colo vedamai komandai bus labai sunku varžytis su Europos galiūnais.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka. Nando de Colo
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka. Nando de Colo

16. „Valencia“

Aukščiausia vieta – 13, žemiausia – 16

Praėjusiais metais: 13 vieta

Ispanijos komanda pernai ilgą laiką laikėsi kovoje dėl atkrintamųjų, bet užbaigė sezoną dviem pergalėmis per 10 mačų ir liko trylikta.

Vasarą „Valencia“ prisiviliojo Milane nesužibėjusį Brandoną Daviesą, dar anksčiau pratęsė sutartį su Chrisu Jonesu, o sezono išvakarėse sumedžiojo ir pasaulio vicečempioną Stefaną Jovičių, tačiau šansų, kad Alexo Mumbru treniruojamą komandą matysime atkrintamųjų lenktynėse, nėra daug.

„Valencia Basket Club“ nuotr./„Valencia“ krepšininkai
„Valencia Basket Club“ nuotr./„Valencia“ krepšininkai

15. Bolonijos „Virtus“

Aukščiausia vieta – 13, žemiausia – 16

Praėjusiais metais: 14 vieta

Pernai po ilgos pertraukos į Eurolygą sugrįžęs klubas dar neprasidėjus sezonui skambiai atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Sergio Scariolo, o į jo vietą paskyrė pasaulio čempionate su Latvijos rinktine sužibėjusį italą Lucą Banchi.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Vasarą „Virtus“ išsiskyrė su keturis sezonus Bolonijoje praleidusiu veteranu Milošu Teodosičiumi, o jį bandys pakeisti iš Berlyno atvykstantis Jaleenas Smithas.

Pakeitimų yra ir priekinėje linijoje – atvyko veteranas Bryantas Dunstonas, Devontae Cacokas ir „Žalgiryje“ nuvylęs Achille Polonara, prisijungė ir serbas Ognjenas Dobričius, o komandoje liko Danielis Hackettas, Tornikė Šengelija ir Marco Belinelli, tačiau tokia sudėtis nekelia pasitikėjimo kalbant apie kovą dėl vietos bent jau pirmajame dešimtuke.

14. Vitorijos „Baskonia"

Aukščiausia vieta – 14, žemiausia – 15

Praėjusiais metais: 9 vieta

Pirma už atkrintamųjų borto praėjusiame sezone likusi baskų ekipa vasarą išgyveno skaudžias netektis – pelningesnius kontraktus pasirašė ir komandą paliko Darius Thompsonas ir Rokas Giedraitis.

Vis dėlto Vitorijoje ir toliau žais Markusas Howardas, Vanja Marinkovičius, Tadas Sedekerskis, Maikas Kotsaras ir Matthew Costello, o naujais baskų atradimais gali tapti Codi Milleris-McIntyre'as ir reabilituotis siekiantis italas Nico Mannionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas