Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 21

Eurolygos sezono apdovanojimai: istorinis R.Jokubaičio ir K.Maksvyčio šansas

Eurolygos reguliariajam sezonui kirtus finišo liniją, 15min portalas pamodeliavo, kas už mėnesio Kaune vyksiančio finalo ketverto metu susižers pagrindinius laurus.

15min portalas pateikė prognozes, kas iškovos Eurolygos sezono apdovanojimus.

Tai – sezono MVP, geriausiai besiginantis žaidėjas, metų treneris, labiausiai patobulėjęs žaidėjas, metų naujokas, „Kylanti žvaigždė“, metų vadovas ir abu simboliniai penketai.

Sezono MVP: Saša Vezenkovas (Pirėjo „Olympiakos“)

„Scanpix“ nuotr./Sasha Vezenkovas
„Scanpix“ nuotr./Sasha Vezenkovas

Geriausios reguliariojo Eurolygos sezono komandos geriausias žaidėjas Saša Vezenkovas yra akivaizdus favoritas už mėnesio Kaune vysiančio finalo ketverto metu tapti pirmuoju bulgaru turnyro MVP istorijoje.

27-erių metų 206 cm ūgio puolėjas šį sezoną rinko po 17,6 taško (65,8 proc. dvit., 39,8 proc. trit., 85,7 proc. baud.), 7,1 atkovoto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir 22,2 naudingumo balo.

S.Vezenkovas – rezultatyviausias ir efektyviausias Eurolygos krepšininkas, o pagal atkovotus kamuolius jis į priekį užleido tik Belgrado „Partizan“ energijos šaltinį Mathiasą Lessortą.

Fantastišku žaidimo skaitymu, judėjimo be kamuolio bei žudikišku metimu pasižymintis Pirėjo „Olympiakos“ puolėjas net šešis kartus viršijo 30 naudingumo balų ribą.

Skaudžiausią dūrį jis smeigė Kaune per Tomo Dimšos rankas sulig mačo pabaiga ir Graikijos klubo pergalę skelbiančia sirena.

Geriausiai besiginantis žaidėjas: Thomasas Walkupas (Pirėjo „Olympiakos“)

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Thomasas Walkupas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Thomasas Walkupas

Thomaso Walkupo lipimas į Europos krepšinio elitą – tiesiog neįtikėtinas. Dar prieš penkerius metus Kauno „Žalgiris“ su išgąsčiu stebėjo tvirtai sudėto amerikiečio žaidimą 2–3 pozicijose, o dabar jis yra laikomas bene geriausiu dvipusiu (puikiai ir gynyboje, ir puolime) žaidžiančiu gynėju.

Vis dėlto didžiausią skirtumą nuo 2021-ųjų Graikijoje žaidžiantis Th.Walkupas atlieka savoje aikštelės pusėje. Tai – didelis fiziškumas, kibumas, greitos rankos ir geras žaidimo skaitymas.

Iki 2027-ųjų vasaros kontraktą su „Olympiakos“ neseniai pratęsęs 30-metis amerikietis šį sezoną rinko po 7,9 taško (57,9 proc. dvit., 37,8 proc. trit., 91,9 proc. baud.), atkovojo po 2,8, perėmė po 1,9 kamuolio, atliko po 5,9 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 12,9 naudingumo balo.

„Olympiakos“ gynyba viso sezono metu laikė Georgios Bartzoko vyrus turnyrinės lentelės viršūnėje.

Pastaruosius penkerius metus geriausiai besiginančio Eurolygos krepšininko apdovanojimas migravo tarp Walterio Tavareso ir Kyle'o Hineso rankas, o gynėjų pozicijos krepšininkai tokio įvertinimo nėra sulaukę nuo Dimitrio Diamantidžio laikų (2004–2011 metais su pertraukomis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas