2021 12 30

Eurolygos sezonui stojant – neramus P.Motiejūnas: „Sunku nuspėti, kokia bus ateitis“

Kauno „Žalgiris“ Atėnuose jau ruošėsi sėstis į autobusą ir vykti į rungtynes, kai gavo skambutį iš Eurolygos. Patvirtinus dar tris teigiamus COVID-19 atvejus „Panathinaikos“ klube, mačas su „Žalgiriu“ buvo atšauktas paskutinę akimirką.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Kvaila situacija. Nors ir neturėjo darytis testų, PAO vis tiek juos pasidarė, nes keli žaidėjai blogai jautėsi, ir gavo teigiamus atsakymus. Pagal mūsų informaciją jie turi tik 6 sveikus žaidėjus, dėl to rungtynės nukeliamos“, – „Žalgiris TV“ aiškino Atėnuose kartu su komanda esantis klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

„Viskas įvyko maždaug pusvalandį prieš mums išvažiuojant į rungtynes. Ir tada dar nežinojome tiksliai, nes mums informavo tik Atėnų klubas, Eurolyga dar nebuvo gavusi visų dokumentų. Realiai, kai turėjome sėstis į autobusą ir važiuoti į rungtynes, tada gavome skambutį iš Eurolygos, patvirtinantį, kad rungtynės atidedamos“, – tęsė „Žalgirio“ vadovas.

VIDEO: „Žalgirio“ direktorius apie nukeltą mačą Atėnuose: „Viskas įvyko prieš pat mums sėdant į autobusą“

Nors patys kauniečiai dėl COVID-19 protrūkių nekenčia – prieš mėnesį persirgo vienintelis Nielsas Giffey, gali būti, kad dėl varžovų susirgimų viduryje sezono „Žalgirio“ turės beveik mėnesio trukmės priverstinę pertrauką.

Šiuo metu planuojama, kad nukeltas rungtynes teks sužaisti vėliau, bet rasti laisvų datų įtemptame tvarkaraštyje nebus lengva.

„Dabar, kai tiek daug rungtynių nukelta ir banga kai kuriose šalyse – aukštumoje, sunku nuspėti, kada šios rungtynės bus sužaistos. Ir apskritai, kokia bus ateitis kitos savaitės rungtynių ir tolimesnių kovų“, – pečiais traukė P.Motiejūnas.

Šią savaitę Eurolyga atšaukė net penkerias rungtynes iš devynerių. Be „Panathinaikos“ maču su „Žalgiriu“ naujas datas reikės surasti ir Pirėjo „Olympiakos“ mūšiui su Maskvos CSKA, Milano „Olimpia“ – su Berlyno ALBA, Vilerbano ASVEL – su Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Real“ – su Stambulo „Fenerbahče“.

„Žalgiris“ jau nežaidė ir praėjusią savaitę – į Kauną neatvyko Milano „Olimpia“. Greičiausiai nepavyks sužaisti ir kitą savaitę, nes COVID-19 židinys sparčiai plinta Pirėjo „Olympiakos“ klube.

„Nieko kol kas nežinome. Kalbame su lyga, prašome, kad mus informuotų. Pirėjo klubas sako, kad šansų nedaug, bet Eurolyga turi patvirtinti šitą informaciją. Manau, kad kitos savaitės pradžioje žinosime tiksliai“, – dėstė P.Motiejūnas.

Netikėtai likęs be rungtynių Atėnuose „Žalgiris“ vylėsi greičiau sugrįžti į Kauną, tačiau tai pavyks padaryti tik penktadienį – Naujųjų metų išvakarėse.

„Skrydžio, deja, pakeisti nepavyko, kad išskristume jau šiandien. Skrisime rytoj ryte, kaip ir planavome – gal šiek tiek anksčiau, o šiandien vakare eisime visa komanda vakarienės, kad išnaudotume progą pabūti kartu“, – pridūrė klubo direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas