Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 02

Eurolygos startą be trijų gynėjų pasitinkantis Kurtis: „Pasitempti privalės kiti“

Eurolygos startą Maskvos srities „Chimki“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis pasitinka be trijų svarbių žaidėjų, tačiau pakilia nuotaika po pergale pasibaigusio mačo Krasnojarske. Penktadienio vakarą Mytiščiuose „Chimki“ egzaminuos Atėnų „Panathinaikos“ ekipa.

Šiose rungtynėse „Chimki“ padėti negalės trys gynėjai – lyderis Aleksejus Švedas, įžaidėjas Stefanas Jovičius ir naujokas Errickas McCollumas.

„Šiuo metu visos komandos turi problemų, – prieš mačą su „Panathinaikos“ sakė Rimas Kurtinaitis. – Per pirmuosius du VTB lygos mačus mes pripratome prie šių sunkumų, o dabar ruošiamės Eurolygos startui. Varžovą pažįstame puikiai, turime žaisti savąjį žaidimą, kad laimėtume. Būsime pasiruošę. Kalbant apie emocijas, mes teigiamai pasikrovėme rungtynėse Krasnojarske, įveikdami „Jenisej“ komandą. Bet ne viskas sukasi aplink pergales. Kalbu apie žaidimą, kuris buvo geras. Rodėme energiją, kurios mums trūko prieš tai. Gerai dirbome treniruotėse, nors ir neturime visos sudėties. Žaidėjai, esantys paraiškoje, privalo dirbti daugiau, kad kompensuotų traumuotų žaidėjų netektis.“

Išretėjusiomis pajėgomis žaidusi „Chimki“ pralaimėjo pirmuosius du VTB mūšius – namuose 67:79 krito prieš Sankt Peterburgo „Zenit“, o Žemutiniame Naugarde – 85:96. Trečiasis susitikimas baigėsi R.Kurtinaičio komandos pergale 92:77.

Šiuose mačuose labiausiai spindėjo iš Madrido į Pamaskvę praėjusią vasarą sugrįžęs Jordanas Mickey, rinkęs po 16,3 taško, Dairis Bertanis pridėjo po 14, o Gregas Monroe – po 11,3 taško.

VIDEO: „Karštom pėdom“: nuostabus R.Jokubaitis, „Žalgirio“ pergalė ir žaidimo paieškos

„Chimki“ dabar laukia Atėnų „Panathinaikos“ testas. Komandos perstatymą vasarą išgyvenusi Graikijos ekipa supertaurės pusfinalyje nusileido Patrų „Promitheas“ krepšininkams, o šalies pirmenybės dar neprasidėjo.

Graikijos žiniasklaida skelbia, jog Pierre'o Jacksono, Marcuso Forsterio ir Nemanjos Nedovičiaus trijule nepatenkintas klubas siekia stiprinti gynėjų liniją ir nusitaikė į buvusį Milano „Olimpia“ žaidėją Keiferį Sykesą.

„Tai istorinė komanda, – kepurę prieš varžovus nukėlė J.Mickey. – Jie visada yra gera komanda. Tai iššūkis mums. Turime būti pasiruošę žaisti savo žaidimą. Esminis momentas bus atkovoti kamuoliai. Jie didesni už mus, tad negalime leisti jiems kartoti metimus. Negalime duoti laisvų metimų. Tai didžiausias dalykas. Tai pirmos Eurolygos rungtynės, tad visi jaus jauduliuką. Nežaidėme krepšinio praktiškai pusmetį, esame laimingi, kad grįžtame.“

Mačo pradžia – 20 val. Lietuvos laiku Mytiščiuose.

VIDEO: „urBONUSas“: Paulius Motiejūnas – diena, kai išėjo Šaras, ir nauja „Žalgirio“ kryptis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas