Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurolygos starte „Barcelona“ supančiojęs A.Trinchieri: „Tai buvo labai saldus vakaras“

„Laimėjome nespindėdami, bet spindėti dar yra per anksti“, – po pergalės Eurolygos sezono starte prieš „Barcelona“ sakė Andrea Trinchieri, pasidžiaugęs auklėtinių kovingumu ir pastangomis gynyboje.

Andrea Trinchieri jubiliejinį, dešimtąjį savo sezoną prie Eurolygos komandos vairo pradėjo skambia pergale prieš vieną turnyro galiūnų, „Barcelona“ klubą.

Prieš susitikimą Justinas Jarutis pristatė naująjį „Žalgirio“ himną, pavadinimu „Žaliai Balti Dievai“, o įsielektrinusių sirgalių užkurti aikštelės šeimininkai nuo pirmųjų minučių ėmė diktuoti savo sąlygas ir pirmavo didžiąją rungtynių dalį.

Pirmoje susitikimo pusėje A.Trinchieri vyrai buvo įgiję dviženklį pranašumą, kurį Katalonijos gigantas buvo ištirpdęs itin prastame žalgiriečiams trečiajame kėlinyje, bet lemiamą žodį mačo pabaigoje tarė Sylvainas Francisco.

Iš Miuncheno „Bayern“ tarpsezonio metu persikėlęs prancūzas per paskutines puspenktos minutės įmetė 15 taškų, o „Žalgiris“ sezoną Eurolygoje pradėjo pergale 74:67 (21:14, 22:17, 7:17, 24:19).

„Tai – atidarymo rungtynės mūsų naujai komandai. Tai buvo labai saldus vakaras, labai energingos rungtynės. Nesužaidėme tobulų rungtynių, bet rodėme didžiulę energiją, žaidėme puikiai gynyboje, kritome dėl kamuolio ant parketo. Prametėme daug laisvų metimų, bet nesustojome žaisti, atkovojome 13 kamuolių puolime, kurie buvo labai svarbūs. Tai suteikė mums pasitikėjimo savimi, – po dvikovos kalbėjo A.Trinchieri. – Tai – gera pergalė prieš gerą komandą, kuri turi talentingų žaidėjų – Punterį, Laprovittolą, Janą Vesely, Jabari Parkerį. Tai – tik pradžia. Laimėjome nespindėdami, bet spindėti dar yra per anksti. Manau, kad startas buvo labai, labai solidus.“

Jeigu Vilniaus „Wolves Twinsbet“ prieš savaitę Europos taurės starte išrikiavo šalies krepšinio istorijoje dar nematytą penkių legionierių starto penketą, „Žalgirio“ komandoje nuo pirmųjų minučių su „Barcelona“ žaidė vos vienas legionierius. Tai – įžaidėjas Tyrone‘as Wallace‘as.

Neįprastas vaizdelis Nemuno saloje – Kauno komandos kapitonas Edgaras Ulanovas ant parketo žengė tik šeštąją susitikimo minutę. Strategas iš Italijos per pirmąsias 8 rungtynių minutes panaudojo 10 žaidėjų, ant suolo palikęs tik Aleną Smailagičių ir Luką Lekavičių, kuriuos į aikštelę metė pirmojo ketvirčio pabaigoje.

Greitą žaidimo tempą palaikę „Žalgirio“ vyrai po pirmųjų 10 minučių priekyje buvo 21:14.

Joano Penarroyos auklėtiniai fiksavo tuščių šešių minučių atkarpą. Pakrikusios „Barcelona“ atspindžiu antrajame kėlinyje tapo veteranas Janas Vesely, nesugebėjęs įdėti į krepšį iš dėkingos situacijos.

Antrajame kėlinyje individualiais epizodais gynyboje ir puolime žybtelėjo Tyrone‘as Wallace‘as, o svarbūs buvo ir du puikiai šį vakarą gynyboje dirbusio Arno Butkevičiaus tolimi metimai, sugrąžinę „Žalgiriui“ dviženklį pranašumą.

Prieš ilgąją pertrauką alkūnę susižeidė Bryantas Dunstonas, sulaukęs varžovų kirčių per rankas po krepšiu, tačiau arbitrų švilpukai tylėjo.

Nors per pirmąją mačo pusę „Žalgiris“ išskirstė 5 rezultatyvius perdavimus, priekyje dėka individualaus meistriškumo buvo 43:31. „Barcelona“ itin klimpo mobilioje ir fiziškoje A.Trinchieri auklėtinių gynyboje.

Kauno komandos puolimo traukinys sustojo po ilgosios pertraukos – 7:17 pralaimėtas trečiasis ketvirtis leido katalonams panaikinti turėtą dviženklį deficitą.

Septynių taškų be atsako atkarpa „Žalgiris“ pradėjo ketvirtąjį kėlinį, o pirmasis I.Brazdeikio tritaškis po trijų netaiklių bandymų šypsotis VIP ložėje privertė ir Arvydą Sabonį.

Abiem komandoms apsimainius netiksliomis ir padrikomis atakomis, lyderio vaidmens ėmėsi Sylvainas Francisco, kurio 15 taškų per lemiamas puspenktos minutės nukalė „Žalgiriui“ pergalę.

„Tikiu, kad krepšinis yra situacijų žaidimas. Turi suprasti, kad kiekvienas mačas yra skirtingas. Tikiu, kad tame momente Sylvainas buvo teisingas pasirinkimas. Šiandien labai gerai žaidė ir Iggy, kuris stabiliai veržėsi link krepšio, – sakė A.Trinchieri, nenorėjęs sureikšminti S.Francisco indėlio. – Svarbūs metimai, kuriuos įmetė Sylvainas ir Iggy, nebūtų tokie svarbūs, jei nebūtume rodę tokių pastangų ir šitaip gerai žaidę gynyboje. Tikiu, kad Biručio gynyba šiandien buvo nuostabi. Mitchellas, Arnas, kurie žaidė tarsi penkių žvaigždučių žaidėjai. Tikiu, kad ši pergalė yra komandinė. Visi mato didžiulius Sylvaino metimus, Iggy taškus, bet tai buvo komandinė pergalė.“

VIDEO: Pergalingos emocijos: Eurolygos grandą paguldę žalgiriečiai dėkojo pilnai Kauno arenai

S.Francisco per 18 minučių iš viso pelnė 19 taškų (2/4 dvit., 4/6 trit., 3/4 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, kartą suklydo ir surinko 22 naudingumo balus.

„Tikiu, kad sezono starte buvo labai aišku – niekas nėra svarbesnis už komandą. Tikiu, kad Wallace‘as dominavo pirmoje pusėje, žaidė puikiai, bet labai lėtai pradėjo trečią ketvirtį. Kai turi ilgą rotaciją, gali į aikštelę mesti tuo metu efektyvesnį žaidėją. Toks yra mano darbas. Tikiu, kad tai yra pagrindinis mano uždavinys – aikštelėje laikyti penkis efektyviausius žaidėjus“, – sakė A.Trinchieri.

VIDEO: Naujas stebukladarys Kaune: pamatykite neįtikėtinus „Žalgirio“ prancūzo metimus

– Ką galite pasakyti apie Igno Brazdeikio žaidimą, jis į „Barcelona“ krepšį įmetė 17 taškų?

– Iggy yra tikras žaidėjas, kuris geriausiai žaidžia tokiose rungtynėse, tokiame turnyre. Mano darbas – pakelti jo lygį treniruotėse, išmokyti kai kurių kitų dalykų – gynybos, kovos dėl kamuolių. Tikiu, kad kai kuriose atkarpose Iggy buvo labai geras. Vis dar reikia atlikti daug darbo, jis yra užsispyręs, bet tai gerąja prasme. Užsispyrimas kartais lydi tave link didelio pasitikėjimo savimi.

VIDEO: Svajonių sugrįžimas: užtikrintai žaidęs I.Brazdeikis vedė „Žalgirį“ į pergalę

– Kaip vertinate „Žalgirio“ gynybos pagerėjimą per pastarąjį mėnesį?

– Mes pasirinkome šiandien žaisti su daugybe puolėjų, dideliu fiziškumu ir dideliais kūnais antroje, trečioje ir net pirmoje pozicijoje, kai joje žaisdavo Tyrone‘as. Manau, kad tai pasiteisino. Galvoju, kad palikti Punterį su septyniais išmestais metimais yra geras darbas. Laprovittola atliko 8 rezultatyvius perdavimus, bet tikiu, kad prieš jį irgi gerai gynėmės, kaip ir prieš Parkerį. Tai – žaidėjai, kurie gali sprogti bet kurią minutę ir pririnkti taškų. Tai nėra momentas būti laimingu, bet aš esu laimingas dėl savo žaidėjų, kurie bandė daryti viską, ko aš prašiau.

– Kokį įspūdį susidarėte apie šio vakaro atmosferą „Žalgirio“ arenoje?

– Žinote, aš jau žinau, ką reiškia žaisti „Žalgirio“ arenoje. Tai man jau nėra siurprizas. Norėjau, kad mūsų nauji žaidėjai, krepšininkai, kurie nėra žaidę Eurolygoje, pajustų šią atmosferą. Tai buvo puiki atmosfera, kuri stipriai stūmė mus į priekį. Tvyrojo pozityvi energija, net kai sužaidėme labai prastą trečią kėlinį. Sirgaliai buvo su mumis, toliau stūmė mus į priekį. Sirgaliai yra faktorius, o būtent to aš ir noriu. Kauno arena ir Kauno sirgaliai yra svarbus faktorius.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai

– Šį vakarą daugiausiai žaidė Dovydas Giedraitis, kuris puikiai žaidė ne tik gynyboje, bet rinko taškus ir puolime. Kaip vertinate jo žaidimą?

– Nuo pirmos dienos dirbame ties Dovydo puolimu, žaidimu skirtingose pozicijose. Turėjome gerų momentų, kai jis žaidė įžaidėjo pozicijoje. Jis – puikus žmogus, tad lengva jį treniruoti. Aš stumiu jį pasiekti kitą lygį, o jam patinka šis iššūkis.

– Ar T.Wallace'o kamuolio valdymo įgūdžiai jums neprimena Jameso Hardeno?

– Žmogau, tu per daug žaidi su „PlayStation“. Aš to nematau. Aš mačiau T.Wallace'ą puikiai žaidžiantį pirmoje mačo pusėje, o antroje – vidutiniškai. Jis nežaidė pasiruošimo etape, žaidė vos dvejas oficialias rungtynes, tad žaidimo bangavimo gali pasitaikyti.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tyrone Wallace
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tyrone Wallace

– Ar alkūnę susižeidęs Bryantas Dunstonas bus pasiruošęs žaisti sekmadienį?

– Ką girdėjau, tai viskas buvo gerai.

– Kodėl Arnas Butkevičius didžiąją laiko dalį žaidė ketvirtoje pozicijoje?

– Manau, kad priežastys yra ir taip matomos. Jam patikėjau specifines užduotis. Tikiu, kad jis šiandien žaidė puikiai. Po kiekvienų rungtynių turime kamuolio pamušimų reitingą, kurio dar nepatikrinau, bet tikiu, kad Arnas ir Mattas Mitchellas šiandien kamuolį pamušė bent po 5-7 kartus.

– Kodėl Alenas Smailagičius šiandien žaidė vos 4 minutes?

– Dvylika žaidėjų. Neabejoju, kad Alenas atras savo vaidmenį. Labai sudėtinga išnaudoti visus žaidėjus. Tikiu, kad po tokių pergalių neturėtume fokusuotis į tokius dalykus. Mes po trijų dienų turėsime svarbias rungtynes, tad mums reikės Aleno šviežumo ir energijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas