Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 28

Eurolygos titulo siekiantis Šaras: „Šį sezoną matome kaip naują galimybę laimėti“

Per septynerius metus Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelona“ vyriausiojo trenerio pozicijose Šarūnas Jasikevičius triskart pateko į Eurolygos finalo ketvertą, bet pagrindinį Senojo žemyno trofėjų iš lietuvio rankų išlupdavo varžovai. Šį sezoną Šaras viliasi užbaigti titulo medžioklę.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / youtube stopkadras

Keturiskart Eurolygos čempionas ir Lietuvos krepšinio legenda Šarūnas Jasikevičius profesionalaus krepšininko duoną krimto 16 metų, o dabar įsitaisė tarp Senojo žemyno trenerių elito.

„Željko Obradovičius visada sakydavo, kad būsiu geras treneris. Kiti mano treneriai irgi sakydavo, kad turėčiau išbandyti save trenerio pozicijoje. Pats bėgau nuo šios idėjos, nes mačiau koks tai yra sudėtingas darbas. Apie tai pradėjau mąstyti labai vėlai – tik paskutiniame savo profesionalaus krepšininko sezone. Visada buvau užtikrintas, kad galėčiau tai daryti, bet reikia suprasti, jog treneris turi ne tik suprasti krepšinį, reikia būti atsakingam už daugybę dalykų“, – Eurolygos tinklalapiui sakė Šarūnas Jasikevičius.

Per septynerius metus treniravime Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelona“ komandose Šaras sukūrė itin griežto specialisto įvaizdį.

„Jis yra griežtas treneris. Šaras duoda daug geros informacijos, turi tai pasiimti, nes jis pats žaidė aukščiausiame lygyje. Šaras yra tikras krepšinio žinovas“, – sakė lietuvio auklėtinis „Barcelona“ klube Oscaras Da Silva.

„Per septynerius metus treniravime dirbau su daugybe skirtingų žaidėjų ir asmenybių, o tai padeda man tobulėti. Jaučiu, kad per šį laikotarpį pats ūgtelėjau kaip asmenybė. Neįmanoma visko atlikti gerai, tad turi pasimokyti iš klaidų. Jei nepasimokysi, liksi tame pačiame lygyje ir toje pačioje vietoje“, – sakė 46-erių metų Š.Jasikevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Treneriui dėkingas buvo „Barcelona“ gynėjas Nicolas Laprovittola, būtent „Barcelona“ klube sužibęs kaip Eurolygos žvaigždė.

„Jis nepaprastai stipriai prisidėjo prie mano augimo. Jis stūmė mane į priekį, kad tapčiau geriausia savo versija, o dėl to aš esu labai dėkingas“, – sakė N.Laprovittola.

„Treneriai turi dirbti su daugybe dalykų. Tokiose situacijose tenka mokytis akimirkoje. Kasmet atrandu naujų dalykų, o tai yra vadinama patirtimi, – sakė Šaras. – Patirtis yra niekas, jei nepanaudosi jos aikštelėje ir svarbiausiuose rungtynių momentuose. Krepšinyje reikia mokėti kentėti.“

Scanpix/dpa/picture-alliance nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Scanpix/dpa/picture-alliance nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Per pirmuosius du sezonus prie Katalonijos klube vairo Š.Jasikevičius abu kartus užėmė pirmąją vietą reguliariajame Eurolygos sezone, bet finalo ketverte šturmuoti titulo nepavyko.

Pirmą kartą krito finale prieš Stambulo „Anadolu Efes“, antrą kartą pusfinalyje neperžengė Madrido „Real“ barjero.

„Didžioji teisybė yra ta, kad Eurolygą laimėti yra nepaprastai sunku. Deja, bet darbo mes neužbaigėme, – dėstė Š.Jasikevičius. – Jei pažvelgtume į visą projektą, tai esame labai solidūs, bet visi tikisi pergalių. Mes nesame išskirtiniai ir irgi norime laimėti. Šį sezoną matome kaip naują galimybę laimėti.“

VIDEO: Focus on: Sarunas Jasikevicius, FC Barcelona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas