Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 23

Eurolygos žvaigždę nustebino katalonų veiksmai: „Jei tai tiesa, gėda „Barcai“

Europos krepšinį vėlyvą antradienio vakarą sudrebino netikėta žinia. Rungtynes Stambule sužaidusi „Barcelona“ atgal į Kataloniją išvyko be vieno iš komandos narių – Thomaso Heurtelio, kuris apkaltintas klubo išdavyste ir neįleistas į lėktuvą. Apie skandalingą įvykį pasisakė ir vienas geriausių Eurolygos krepšininkų Mike'as Jamesas.
Mike'as Jamesas ir Thomasas Heurtelis
Mike'as Jamesas ir Thomasas Heurtelis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Kaip pranešė „Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas, katalonų komanda, kurios treneriu dirba Šarūnas Jasikevičius, supyko ant prancūzo, kai paaiškėjo, kad šis už akių derėjosi ir susitarė su aršiausiu „Barcos“ priešu Madrido „Real“ klubu.

Esą Th.Heurtelis, neįsipaišęs į Šaro schemas sezono pradžioje, įtikino visus aplinkinius, kad palikęs Barseloną kelsis į Stambulo „Fenerbahče“, iš kurios į Kataloniją turėtų atvykti kitas prancūzas Leo Westermannas, jau pasiekęs susitarimą su „Barcelona“.

Th.Heurtelis net keliavo į Stambulą su komanda, kad būtų šalia savo būsimos ekipos „Fenerbahče“, bet „Barcai“ jau nuskridus į Turkiją išaiškėjo prancūzo apgavystės.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Thomasas Heurtelis
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Thomasas Heurtelis

Katalonai nusprendė įžaidėją pamokyti ir palikę jį Stambule išskrido namo, o tokia žinia sukėlė ant kojų socialinius tinklus.

Nuošalyje neliko ir aktyviai tviteryje besireiškiantis Maskvos CSKA lyderis M.Jamesas.

Eurolygos lyderių žvaigždė užstojo Th.Heurtelį ir stebėjosi „Barcos“, kurią laikė pavyzdine organizacija, veiksmais, nors pripažino, jog nežino visos situacijos.

„Tai labai bloga žinia. Nežinau visų detalių, bet iš antraštės tai skamba labai negerai žaidėjo atžvilgiu, – rašė M.Jamesas. – Tikrai įdomu, kaip jie jo neįsileido į lėktuvą. Visada žiūrėjau į „Barcą“ kaip į pavyzdinę Eurolygos organizaciją, bet jeigu yra taip, kaip rašoma, tai tikrai būtų gėda klubui.

Nenorime tavęs šiame klube ir norime, kad jį paliktum, bet gali išvykti tik ten, kur liepsime mes... Tai juk ne diktatūra. Jei nenorite manęs, leiskite man išvykti ten, kur bus geriausia mano šeimai.

Bet aš nežinau visos istorijos. Tiesiog reaguoju į tai, kas pasirodė viešumoje.“

Įdomu tai, kad į M.Jameso įrašus sureagavo ir dar vienas prancūzas, 2017–2019 m. šiam klubui atstovavęs Kevinas Seraphinas. Jis patarė M.Jamesui, kad šis pakeistų požiūrį į „Barcą“.

„Na, geriau pakeisk požiūrį į juos... Aš nesu nustebintas tokio jų elgesio“, – rašė aukštaūgis, o jo žinutę tviteryje pamėgo ir pats M.Jamesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas