Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 30

Eurolygos žvilgsnis į „Žalgirį“: ar kauniečiai sukurs dar vieną stebuklą?

Kauno „Žalgiris“ praėjusiame sezone išsikapstė iš nepavydėtinos situacijos bei pasiekė Eurolygos ketvirtfinalį. Šešios laimėtos rungtynės paeiliui sezono pabaigoje Šarūno Jasikevičiaus kariaunai iš 13-osios pozicijos lentelėje leido pakilti į 8-ąją, garantavusią vietą atkrintamosiose. Daugkartiniai Lietuvos čempionai prisiminė istorinį žygį stipriausiame Senojo žemyno turnyre bei pažvelgė į jau netrukus startuosiantį sezoną.
Lukas Lekavičius ir Šarūnas Jasikevičius
Lukas Lekavičius ir Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tai buvo labai sudėtinga, – stebuklingą finišą prisiminė Šaras. – Artėjant atkrintamosioms žaidėjai ėmė suprasti, ko iš jų yra reikalaujama. Gerą žaidimą ėmėme demonstruoti reikiamu metu. Tik lemiamose rungtynėse iškovojome vietą ketvirtfinalyje. Nėra abejonių, tai nuostabus rezultatas klubui.“

„Niekas nesitikėjo, kad laimėsime šešerias rungtynes iš eilės ir pasieksime Eurolygos atkrintamąsias. Tai buvo nuostabu“, – mintimis dalijosi Artūras Milaknis.

„Žalgiris“ neteko naudingiausio praėjusio sezono žaidėjo Brandono Davieso. Į simbolinį Eurolygos penketuką patekęs amerikietis stipriai pasikėlė savo vertę bei pakėlė sparnus į „Barceloną“.

Lyderio netektį Kaune kompensuoti mėgins naujokai. „Žalgirio“ garbę šį sezoną gins du žaidėjai pernai rungtyniavę Graikijos granduose. Žaliai baltus marškinėlius užsivilks dabar jau buvęs Pirėjo „Olympiakos“ aukštaūgis Zachas LeDay bei į „Žalgirį“ po dvejų metų Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje sugrįžęs Lukas Lekavičius.

„Tai buvo nauja patirtis man, Graikijoje turėjau puikų laiką, – prisiminimais iš karjeros laikotarpio Atėnuose dalinosi L.Lekavičius. – Mane treniravo geri strategai, manau, kad paaugau ir kaip žaidėjas, ir kaip žmogus.

Grįžęs į „Žalgirį“ labai džiaugiausi pamatęs senus draugus bei galėdamas susikalbėti lietuvių kalba. Tai malonu, esu laimingas sugrįžęs.“

VIDEO: Video Preview: Zalgiris Kaunas

„Per dvejus metus „Panathinaikos“ jis dar labiau subrendo. Jis paliko savo komforto zoną, išvyko į Graikiją, įgavo daugiau patirties bei grįžo būdamas dar geresniu žaidėju“, – L.Lekavičiaus sugrįžimą įvertino Š.Jasikevičius.

„Žalgiris“ nebėra Eurolygos autsaideris. Užpernai kauniečiai pasiekė finalo ketvertą, o pernai krito ketvirtfinalyje, kuomet serijoje iki trijų pergalių 1-3 nusileido Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkams.

Ar Kauno ekipa pratęs sėkmingą žygį stipriausiame Senojo žemyno turnyre?

„Visi žaidėjai komandoje bando daryti viską, jog laimėtume. Stengiamės iš vienas kito išspausti maksimumą“, – sakė šią vasarą prie „Žalgirio“ prisijungęs Z.LeDay.

„Nesame tas klubas, kuris gali garsiai kalbėti apie finalo ketvertą, – teigė kauniečių snaiperis A.Milaknis. – Turime žiūrėti į vienas rungtynes į priekį bei bandyti parodyti geriausią žaidimą.“

Sezoną Eurolygoje „Žalgiris“ pradės jau artėjantį penktadienį, kuomet namuose 20 val. priims Vitorijos „Baskonia“ ekipą iš Ispanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito