Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 03

Fantastišką pergalę išplėšę žalgiriečiai kraipė galvą ir dėkojo Dievui

„Dar vieną, dar vieną! Išliekam susikoncentravę!“ – šaukė Paulius Jankūnas per džiaugsmingą komandos pasitarimą „Žalgirio“ arenos centre. Kauno „Žalgiris“ nuskynė dar vieną pergalę Eurolygoje – nukovė Maskvos srities „Chimki“ 96:85, ir priartėjo prie atkrintamųjų varžybų.

„Mes ėjome ir kovėmės nuo pat pradžių. Labai stengėmės. Buvome kartu. Turime išlaikyti šį ritmą“, – sakė 23 taškus ir 26 naudingumo balus surinkęs Zachas LeDay, išrinktas geriausiu mačo žaidėju.

„Žalgiris“ vienu metu pirmavo net 20 taškų skirtumu, tačiau išbarstė didžiulę persvarą ir paskutinėmis minutėmis turėjo ginti namų tvirtovę.

Po pertraukos „Žalgirio“ gynyba praleido net 51 tašką, tačiau šeimininkai sugebėjo išsigelbėti.

„Treneris sakė, ką darėme blogai. Tai buvo smulkios detalės. Kai tik jas eliminavome, su geru puolimu mes nuėjome į priekį“, – pabrėžė Z.LeDay.

„Laimėjome mačą puolimu, – antrino Lukas Lekavičius, surinkęs 14 taškų ir 20 naudingumo balų. – „Chimki“ talentingiausia komanda puolime, daug klydome gynyboje, bet, ačiū Dievui, pataikėme metimus. KC Riverso tritaškiai mus labai pastūmėjo.“

KC Riversas ketvirtajame kėlinyje pataikė net keturis tritaškius, o visa komanda – net 14 iš 28.

„Mes pataikome metimus. Tačiau svarbiausia gynyba. Nesame tokie talentingi, todėl turime geriau gintis“, – pastebėjo L.Lekavičius.

„Abi komandos negalėjo sustabdyti viena kitos. Manau, labai sunku sustabdyti „Chimki“. Gerai, kad laimėjome puolimu. Tai nėra geriausias dalykas treneriui, bet šiuo metu tiesiog imi tašką ir eini į priekį“, – šypsojosi Š.Jasikevičius.

„Pradėjome taip gerai. Bet kai tik klysdavome, atsipalaiduodavome, jie mus iškart bausdavo, – tęsė Š.Jasikevičius. – Tai viena talentingiausių komandų Europoje, o trečią kėlinį mes pradėjome be jokios koncentracijos. Mes jauna komanda, kenčiame, bet tobulėjame. Čia svarbiausia.“

Ketvirtadienį „Žalgiris“ bandys pergale baigti dvigubą Eurolygos savaitę. Kauniečiai pasileidžia į dvikovą Sankt Peterburge, kur sieks atsirevanšuoti „Zenit“.

„Turime eiti į priekį. Tai jau praeitis. Šiandien švenčiame, o ryt jau skrendame“, – neatsipalaiduoja Z.LeDay.

VIDEO: Zachas LeDay po pergalingo susitikimo su „Chimki“
VIDEO: Edgaras Ulanovas po rungtynių su „Chimki“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas