2019 12 19

„Fenerbahče“ gavo dar vieną niuksą: Željko kariauną pražudė „Zenit“ prancūzo šūvis

Prieš kelias savaites kiek geresnį žaidimą demonstravusi Stambulo „Fenerbahče“ (5-10), panašu, vėl grimzta į duobę. Željko Obradovičiaus auklėtiniai šio vakaro Eurolygos rungtynėse namuose 81:84 (22:18, 21:20, 16:22, 22:24) nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ (4-11) krepšininkams.
Jevgenijus Voronovas ir Nikola Kaliničius
Jevgenijus Voronovas ir Nikola Kaliničius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Fenerbahče“ komandai tai tapo jau trečiąja nesėkme Eurolygoje iš eilės. Su 10 nesėkmių per 15 mačų Stambulo komanda užima vos 15-ąją vietą.

„Zenit“ puolėjas Timas Abromaitis likus 8,2 sek. pataikė vieną baudos metimą iš dviejų ir padidino svečių persvarą iki 3 taškų (81:78), bet greitą atsaką surengusi „Fenerbahče“ išlygino rezultatą – likus 6 sek. tolimą metimą pataikė Kostas Sloukas.

Visgi minutės pertraukėlę savo dispozicijoje dar turėjęs Joanas Plaza sugebėjo nubraižyti pergalingą derinį.

Baudos aikštelėje su kamuoliu atsidūręs Gustavo Ayonas pamatė aikštės kampe laisvą likusį Andrew Albicy, o prancūzas neklydo – smeigė tritaškį likus 2,6 sek. ir sugrąžino „Zenit“ persvarą.

Stambulo komanda dar turėjo šiek tiek laiko, bet K.Slouko metimas iš pusės aikštės tikslo nepasiekė ir „Fenerbahče“ netikėtai suklupo.

„Zenit“ komandai tai tapo vos antrąja pergales per paskutines 10 rungtynių.

Iš viso keturis laimėjimus pasiekusi Sankt Peterburgo komanda pakilo iš paskutinės vietos Eurolygoje, kurioje paliko Kauno „Žalgirį“, turintį vos 3 pergales ir 11 pralaimėjimų.

„Fenerbahče“: Joffrey Lauvergne'as 18, Nikola Kaliničius 16, Kostas Sloukas 13 (6 rez. perd.), Nando De Colo (1/7 trit., 6 rez. perd.) ir Luigi Datome po 9.

„Zenit“: Mateuszas Ponitka 16 (6 rez. perd., 29 naud. bal.), Andrew Albicy (4/6 trit.) ir Gustavo Ayonas po 12, Jevgenijus Voronovas 11, Timas Abromaitis 10 (7 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito