Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 31

„Fenerbahče“ triumfavo Miunchene – bavarams žūtbūt reikės įveikti „Žalgirį“

Košmariškai sezoną pradėjusi, bet nuo gruodžio, kai viešėjo Kaune, net 15 rungtynių iš 17 laimėjusi Stambulo „Fenerbahče“ (20-12) išsikapstė į Eurolygos ketvirtfinalį. Turkai užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias svečiuose 77:68 (18:15, 17:19, 18:10, 24:24) įveikę Miuncheno „Bayern“ (19-13).
Lorenzo Brownas
Lorenzo Brownas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Fenerbahče“ prisijungė prie „Barcelona“, Maskvos CSKA, Stambulo „Anadolu Efes“ ir Milano „Olimpia“ komandų, kurios jau anksčiau gavo bilietus į ketvirtfinalį.

Dėl likusių trijų vietų kovoja penkios komandos – be „Bayern“, tai – Madrido „Real“, Sankt Peterburgo „Zenit“, „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Miunchene Igorio Kokoškovo auklėtiniai lemiamą persvarą susikrovė trečiajame kėlinyje, kuriame sukaustė bavarų puolimą ir pabėgo 53:42.

Nors ketvirtajame kėlinyje „Bayern“ atsiliko ir 12 taškų skirtumu, tačiau Andrea Trinchieri komanda, šį sezoną laimėjusi daugybę atkaklių rungtynių, dar sugebėjo atkurti intrigą.

Po Wade'o Baldwino dvitaškio su pražanga likus 36 sek. skirtumas sumenko iki 5 taškų (68:73), o įtampa išaugo, bet atmosferą greitai atvėsino taiklūs „Fenerbahče“ žaidėjų baudų metimai ir nesėkmingi bavarų bandymai gelbėtis.

„Fenerbahče“ gretose Edgaras Ulanovas nebuvo registruotas rungtynėms.

„Bayern“ po šios nesėkmės liko šeštoje vietoje, o ketvirtadienį bandys namuose įveikti Kauno „Žalgirį“ – pergalė Miuncheno klubui greičiausiai garantuotų vietą atkrintamosiose, o pralaimėjimo atveju „Bayern“ savo likimą veikiausiai spręstų paskutiniame ture Barselonoje.

„Bayern“: Wade'as Baldwinas 20 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Paulis Zipseris 12, Vladimiras Lučičius 11 (7 atk. kam.), DJ Seeley 9.

„Fenerbahče“: Nando De Colo 21 (5/8 dvit., 3/6 trit., 6 atk. kam., 27 naud. bal.), Marko Guduričius 18 (3/9 trit.), Janas Vesely 15 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Dyshawnas Pierre'as 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas