Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 10

Fenomenalus lyderis ir skambūs T.Dimšos pareiškimai: pažymiai žaidėjams ir treneriui

Kauno „Žalgiris“ tris kėlinius buvo geresnė komanda nei Stambulo „Anadolu Efes“, tačiau tragiškas antrasis ketvirtis lėmė nesėkmę per pratęsimą 82:86. 15min portale – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.
Tomas Dimša
Tomas Dimša / zalgiris.lt nuotr.

Antrasis kėlinys Kauno „Žalgiriui“ skaudėjo stipriai. Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtį ne tik pralaimėjo 12:25 ir atidavė varžovams į rankas iniciatyvą, bet ir leido gerai pasijusti gero sezono iki tol neturėjusiam Willui Clyburnui.

„Žalgiris“ buvo lygi arba net geresnė komanda už „Anadolu Efes“ išvykoje tris iš keturių kėlinių.

Lemiamos 10 minučių priklausė Keenanui Evansui, kuris žaidė fenomenaliai. Tai buvo vieno žmogaus pasirodymas, kai „Žalgirio“ vedlys komandą ištraukė į pratęsimą. Žinoma, jis sulaukė pagalbos iš Tomo Dimšos, Kevarriuso Hayeso ir Rolando Šmito.

Pratęsime daug ką lėmė atskiri epizodai – sudėtingas Shane'o Larkino tritaškis prieš gerą K.Hayeso gynybą, per gili pagalba prieš Rodrigue'ą Beaubois, kuris tylėjo visas rungtynes. „Žalgiris“ geriau pradėjo pratęsimą, o varžovai neturėjo Dariuso Thompsono, bet tokiose rungtynių pabaigose nugalėtoją lemia detalės – kažkur sėkmė, kažkur prastai sužaistas epizodas.

Nuo ketvirtojo kėlinio matėme NBA krepšinį, kai Willas Clyburnas išsirinkdavo varžovą ir po susikeitimo atakuodavo vienas prieš vieną Brady Maneką, Sh.Larkinas išsitraukinėjo K.Hayesą, o kitoje aikštelės pusėje K.Evansas ieškojo išsikeitimų prieš Dereką Willisą ar kažkurį kitą „Anadolu Efes“ aukštaūgį, kurį jam būtų patogiau atakuoti.

Po šio pralaimėjimo nėra taip liūdna, kaip buvo praėjusią savaitę po nesėkmės prieš Vilerbano ASVEL, bet vis tiek apmaudu dėl neišnaudotos galimybės iškovoti pergalę išvykoje. Mes žinome, kaip sudėtinga tai yra padaryti Eurolygoje.

#2 Keenanas Evansas – 8

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
20 tšk. (4/6 dvit., 3/6 trit., 3/4 baud.), 2 atk. kam., 4 rez. perd., 19 naud. bal., 31 min.

Tris kėlinius Keenanas Evansas buvo surakintas, o didelė dalimi tai buvo „Anadolu Efes“ gynybos nuopelnas, ypač kalbant apie pirmąją rungtynių pusę. Jie nenorėjo leisti „Žalgirio“ lyderiui pajusti ritmą – kažkur išmušė kamuolį, kažkur išprovokavo klaidą.

Kazys Maksvytis šį amerikietį su dviem klaidomis antrajame kėlinyje anksti pasodino ant suolo, nuo kurio Keenanas nepakilo daugiau nei 5 minutes.

Trečias ketvirtis irgi nebuvo ypatingas, bet K.Evansas yra tikras „Žalgirio“ lyderis ir elitinis Eurolygos įžaidėjas, kuris trokšta žaisti lemiamas minutes ir nebijo atsakomybės. Jis fantastiškai žaidžia vienas prieš vieną situacijose – stepbackais ir crossoveriais kūrėsi metimus.

K.Evansas atliko tikrą žygdarbį ištempdamas komandą į pratęsimą. Būtent jo taškai buvo lemiami ketvirtajame kėlinyje. Vien už šį kėlinį, kuriame jis vėl parodė visas geriausias savo savybes, Keenanas nusipelnė 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas