Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo pavyzdį davęs A.Trinchieri žvelgė plačiau: „Pakalbėkime apie atsakomybę“

Kauno „Žalgiris“ šią savaitę Eurolygoje sužais dvejas rungtynes namuose prieš Bolonijos „Virtus“ ir Vitorijos „Baskonia“. Dvigubą iššūkį sutinkantis treneris Andrea Trinchieri prieš ypatingas rungtynes kalbėjo apie 1999-ųjų Eurolygos finalą ir davė futbolo pavyzdį.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr.

„Žalgiris“ į šias rungtynes žengs po trijų iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje ir netekęs Rolando Šmito.

„Pakalbėkime apie atsakomybes, – po ilgos pauzės prieš konferencijos pradžią kalbėjo „Žalgirio“ treneris. – Buvimas „Žalgirio“ treneriu ar žaidėju reiškia daug puikių momentų, tačiau nežinau jokio darbo be atsakomybės. Mūsų darbas rytoj bus įvykdyti tai, už ką esame atsakingi. Turėsime susiimti sunkiu metu, turėdami traumuotų žaidėjų, prieš komandą, kuri pastaruoju metu kiek stringa, bet tam yra daug objektyvių priežasčių. Būtų nuobodu apie tai dabar kalbėti.

Reikės sužaisti puikias rungtynes, kad mūsų sirgalius padarytume linksmus. Kalbame apie komandą, kuri žaidžia nuostabų sezoną. Ilgą laiką jie laikėsi ketverte, buvo ir treti. Taip, jie išgyveno pakilimų ir nuopuolių, bet jie itin stiprūs kandidatai užbaigti reguliarųjį sezoną aštuonete. Tam yra aiški priežastis – jų gynėjų gynyba. Jie puikūs saugodami kamuolį.

Lyg mano futbolo komandoje „AC Milan“, kai anksčiau ten turėjome Maldini ir Nestą gynyboje. Daugiau nieko nereikia. Nereikia kitų žaidėjų, nes tiedu sutvarko viską patys.“

„Scanpix“ nuotr./Alessandro Nesta
„Scanpix“ nuotr./Alessandro Nesta

„Virtus“ šiuo metu su 17 pergalių ir 12 pralaimėjimų užima septintąją vietą Eurolygoje. Nuostabiai sezoną pradėjusi Italijos komanda per pastarąsias 10 rungtynių patyrė net 7 nesėkmes.

„Jie žaidžia pačiame brutaliausiame turnyre pasaulyje – Eurolygoje, – priminė A.Trinchieri. – Niekas nesitikėjo, kad jie bus ten, kur yra. Pamenu savo pirmus metus „Bayern“ komandoje. Labai sunku išlikti viršuje, aukščiausiame lygyje. „Virtus“ startavo nuostabiai, labai savimi pasitikėjo, sužaidė puikių rungtynių, laimėjo daug įtemptų pabaigų.

Jei pralaimi daug tokių rungtynių, įsivarai kompleksą. Laimi – įgauni pasitikėjimo. Visi kalba apie pasitikėjimą, kad vienas ar kitas treneris, komanda jo neturi ar panašiai. Žinote, niekada nemačiau parduotuvės lentynoje pasitikėjimo savimi. Turi kažką padaryti, kad jo įgautum. Ir jie padarė.“

Scanpix/GIANNI SCHICCHI SIPA nuotr./Marco Belinelli
Scanpix/GIANNI SCHICCHI SIPA nuotr./Marco Belinelli

Rezultatyviausias Bolonijos komandos krepšininkas, renkantis po 14,4 taško per rungtynes, yra 37-erių Marco Belinelli.

„Pirma, ypatingu jį daro tai, ką jis turi galvoje, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris. – Antra, jis žaidžia krepšinį, kuris jau išnyko. Lyg dinozaurai išnyko krepšinis, kuriame žaidėjai daug žaidžia be kamuolio, kasmet to mažėja. O jis yra to specialistas, galintis kaskart išmušti gynėją iš vėžių. Jis žaidžia komandoje, kuri yra pritaikyta jo judėjimui be kamuolio, todėl jį lengvai suranda.“

Antradienį „Žalgirio“ arenoje bus minimas 1999-ųjų triumfas Eurolygoje. Apie žaliai baltų finalą su „Kinder“ komanda klausimo sulaukė A.Trinchieri.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Istorinė „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Istorinė „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje

„Tai buvo puikios rungtynės. Žvelgiant iš mūsų pusės, taip, pralaimėjo Italijos komanda, bet „Žalgirio“ pergalė buvo pelnyta. Edney, Bowie buvo nesustabdomi. Pamenu, mačiau Bowie žaidžiantį Milane. Jis tikras profesionalas, niekada nieko nebijo. Tais metais „Žalgiris“ buvo likimo komanda. Tai buvo puikios rungtynės“, – kalbėjo specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito