Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Bartzokas – apie pergalės Kaune svarbą, I.Brazdeikio vaidmenį ir stringančius europiečius NBA

Po Eurolygos rungtynių Kaune su „Žalgirio“ klubu Pirėjo „Olympiakos“ treneris Georgios Bartzokas pabrėžė mačo akcentus, aiškino, kodėl Graikijoje šį sezoną stringa Ignas Brazdeikis, o taip pat kalbėjo ir apie NBA stringantį praėjusio sezono naudingiausią Eurolygos žaidėją.

Andrea Trinchieri ne veltui prieš mačą pavadino Pirėjo „Olympiakos“ gynybą bene geriausia Eurolygoje.

Graikijos klubas 95:76 įveikė „Žalgirį“, nutraukęs kauniečių aštuonių laimėtų rungtynių seriją visose varžybose, o to didžiausias kaltininkas – G.Bartzokas.

58 metų graikas yra vienas ilgiausiai prie to paties Eurolygos klubo vairo stovinčių trenerių.

Skaičiuojant strategus, kurie tebevadovauja Eurolygos komandoms be pertraukų, tik Ettore Messina lenkia G.Bartzoką – italas treniruoja Milano „Olimpia“ nuo 2019 metų vasaros, o graikas į „Olympiakos“ grįžo 2020 metų sausį, tąsyk pakeitęs Kęstutį Kemzūrą.

2012-2014 metais jau vadovavęs Pirėjo komandai ir su Martynu Gecevičiumi sudėtyje triumfavęs Eurolygoje 2013 metais, G.Bartzokas pernai Kaune buvo per vieną metimą nuo antrojo savo titulo, kai finalo mače „Olympiakos“ nusileido Madrido „Real“.

Prieš šį sezoną praradęs du lyderius – Sashą Vezenkovą ir Kostą Slouką, „Olympiakos“ startavo sunkiau, bet pastaruoju metu įgavo pagreitį – nuo sausio 25 dienos Pirėjo klubas laimėjo visas rungtynes, tarp jų trejas Eurolygoje, kur pakilo į šeštąją vietą. O taip pat iškovojo Graikijos taurę, finale sutvarkęs Atėnų „Panathinaikos“.

Praėjusį sezoną vienu „Žalgirio“ lyderių buvęs Ignas Brazdeikis irgi atkuto pastaruoju metu, Eurolygoje dukart surinkęs po 11 taškų, nors sezono vidurkis lieka 4 taškai – beveik tris kartus žemesnis nei praėjusį sezoną Kauno klube.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas

Į Kauną „Olympiakos“ atvyko be keturių traumuotų žaidėjų (Nigelo Williamso-Gosso, Giannoulio Larentzakio, Nikolos Milutinovo ir šį sezoną „Žalgiryje“ pradėjusio Nazo Mitrou-Longo.

Tačiau laivybos versle milijonus susikrovusių brolių Angelopoulos valdomas Pirėjo klubas turi bent 14 lygiaverčių žaidėjų ir optimaliu penketu veržliai pradėjo rungtynes penktadienį Kaune.

Šio sezono lyderis Alecas Petersas, buvęs žalgirietis Thomas Walkupas ir Lauryną Birutį ūgiu bei bloku išgąsdinęs Moustapha Fallas padėjo įgyti pranašumą.

VIDEO: Trankūs smūgiai „Žalgirio“ šansams: pamatykite įspūdingus „Olympiakos“ dėjimus Kaune

Keenanas Evansas ir Rolandas Šmitas pasileido į gaudynes, pelnę 23 iš 29 pirmųjų taškų šeimininkams.

VIDEO: „Žalgirio“ latvio pastangų nepakako: puikus Šmito pasirodymas Kaune

Bet „Olympiakos“ sutramdė „Žalgirio“ lyderius bei įrodė savo galią trečiajame kėlinyje atitrūkęs dviženkle persvara, kurią susikrauti ypač padėjo naujokas Mosesas Wrightas.

G.Bartzokas su visa savo komanda dideliam pusšimčio į Kauną atvykusių graikų sirgalių džiaugsmui išsivežė pergalę ir smarkiai apgadino Kauno klubo viltis siekti kelialapio į Eurolygos įkrintamąsias varžybas likus septyniems turams iki reguliariojo sezono pabaigos.

Suprasti akimirksniu

  • „Žalgiriui“ šį sezoną likusios rungtynės:
  • Kovo 7 d. išvykoje su „Maccabi“
  • Kovo 15 d. išvykoje su „Bayern“
  • Kovo 19 d. namie su „Virtus“
  • Kovo 21 d. namie su „Baskonia“
  • Kovo 28 d. namie su „Olimpia“
  • Balandžio 4 d. išvykoje su „Monaco“
  • Balandžio 11 d. namie su „Real“.

„Tai buvo labai kertinės rungtynės, nes šiuo sezono metu pergalės kainą laikau dvigubą, – po mačo sakė G.Bartzokas. – Matematiškai viskas tampa labai svarbu mūsų tikslams ir siekiams. Aišku, tai svarbios rungtynės ir „Žalgiriui“.

Noriu pasveikinti savo komandą, o ypač noru padėkoti savo ekipos kapitonui Kostui Papanikolaou, kuris darkart įrodė, kodėl yra kapitonas. Jis jautė didelį skausmą nugaroje ryte, net negalėjo judėti, bet po vaistų injekcijos jis žaidė 27 minutes vakare, nes komandai to reikėjo. Esu jam labai dėkingas.

Mes atlikome daug perdavimų (23), pataikėme daug dvitaškių (78 proc.). Kontroliavome žaidimo ritmą, išnaudojome progas laisviems metimams, o vienintelė problema mums buvo kova dėl kamuolių („Žalgiris“ atkovojo 31 kamuolį, „Olympiakos“ – 26).

Noriu palinkėti sėkmės „Žalgiriui“ toliau, o taip pat to tikiuosi ir savo komandai – laukiame sugrįžtančių traumuotų žaidėjų, kad galėtume tęsti.

– Ką turėtų padaryti Ignas Brazdeikis, kad gautų svarbesnį vaidmenį komandoje? – apie Lietuvos krepšininką, kuris per 10 min. pelnė 2 taškus, – buvo paklaustas G.Bartzokas.

– Pirmiausia, tai turėčiau jam pasakyti asmeniškai, ką aš ir darau. Iggy turi pakilimų ir nuopuolių – ir labai gerų rungtynių, ir prastesnių. O tai yra normalu žaidžiant naujoje komandoje. Dauguma žaidėjų rungtyniauja geriau antrą sezoną klube. Matote Alecą Petersą, kuris praėjusį sezoną buvo už Eurolygos MVP Sashos Vezenkovo nugaros. Isaiah Canaanas dominuoja šį sezoną, bet praėjusį sezoną to nebuvo. Net ir Thomas Walkupas pirmuosius 5-7 mėnesius strigo, o kaip žaidžia dabar. Reikia įprasti prie mūsų sistemos, prie mažų mūsų filosofijos dalykų. Tam reikia laiko.

Tačiau Iggy yra labai pozityvus, sunkiai dirbantis, aš labai optimistiškas dėl jo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

– Užsiminėte apie Th.Walkupą. Ar jis gali tapti „Olympiakos“ kapitonu?

– Jis yra antrasis mūsų komandos kapitonas, po K.Papanikolaou. O tai retas reiškinys tokiame klube kaip „Olympiakos“, kuriame yra ilgai žaidžiančių krepšininkų, gilios tradicijos. Turbūt žinote, koks nesavanaudiškas yra Thomas, kaip jis įtraukia kitus ir visada žaidžia dėl pergalės. Labai gerbiu jį ir mėgstu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Thomas Walkupas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Thomas Walkupas

– Užsiminėte ir apie S.Vezenkovą – kodėl jis ir kai kurios kitos Eurolygos žvaigždės stringa NBA?

– Tai geras klausimas. Reikėtų ilgai kalbėti apie tai, bet tai visiškai skirtingas pasaulis. Man pačiam labai patinka NBA, aš žiūriu 2-3 rungtynes per naktį, bet tai skirtingas požiūris, kitas mentalitetas.

Kaip sakiau apie Iggy ar Walkupą, turbūt ir kitiems vaikinams, kaip Vasilije Micičius, Sasha Vezenkovas reikia daugiau nei vieno sezono, kad įsivažiuotų NBA. Didelės žvaigždės, kurios uždirba daug pinigų, nebūtinai atsiskleidžia, kai gauna mažiau žaidimo laiko.

Vezenkovas žaisdavo po 32-34 minutes „Olympiakos“, o dabar turi įrodinėti savo galimybes per kelias minutes. Bet jis protingas, darbštus, jis turi įrodyti savo lygį ateityje. O dėl kitų – kita padėtis, kiekvieno situacija būna skirtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas