Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 19

Garsusis turkas regi kitą miestą Eurolygos finalams, ne – Lietuvos

Eurolygos užkulisiuose kalbama, kad Kaunas ir Vilnius svarstomi kaip miestai, pandemijai atslūgus galintys priimti finalines turnyro rungtynes – paskutinius reguliariojo sezono mačus ir hipotetinį finalo aštuoneto turnyrą. Savo nuomone apie Eurolygos sezono finišą pasidalino Stambulo „Anadolu Efes“ komandos treneris Erginas Atamanas.
Shane'as Larkinas ir Erginas Atamanas
Shane'as Larkinas ir Erginas Atamanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jaučiu, kad Eurolygoje bus žaidžiama liepą, nes Europoje jau bus pozityvesnė kryptis, – kalbėjo E.Atamanas per vaizdo konferenciją su „Anadolu Efes“ sirgaliais. – Aišku, tos rungtynės 99 proc. bus žaidžiamos be sirgalių. Nes rizika, ypač reguliariai keliaujant, liks.

Eurolygos projekcija suburti visas komandas mažiausiai rizikingame mieste ir sužaisti šešis likusius reguliariojo sezono turus, o tada organizuoti Eurolygos finalo aštuonetą. Šis scenarijus man labiausiai tikėtinas.“

„Anadolu Efes“ klubas pirmavo Eurolygoje, kai sezonas buvo sustabdytas kovo viduryje dėl pandemijos.

Praėjusį sezoną Eurolygos finalą pasiekęs Turkijos klubas šiame čempionate laimėjęs 24 mačus, pralaimėjęs 4. Rezultatyviausio turnyro žaidėjo Shane'o Larkino vedama „Anadolu Efes“ dviem pergalėmis lenkė 2-3 vietas besidalinančias Madrido „Real“ ir „Barcelona“ komandas.

Kaip šeštadienį pranešė „Gazzetta dello sport“, Eurolyga svarsto finalinėms kovoms tris miestų variantus: Atėnus, Maskvą ir Lietuvą (Vilnių ir Kauną).

Bet E.Atamanas priminė, kad pagal pradinį planą Eurolygos finalo ketverto turnyrą turėjo vykti Vokietijos mieste Kelne.

„Manau, kad miestą paskelbs gegužę, – sakė „Anadolu Efes“ treneris. Stambule būtų sudėtinga. Aš spėju, kad finalo aštuonetas būtų žaidžiamas Vokietijos mieste. Jie jau yra pasirengę finalo ketvertui.

Apibendrinant, galvoju, kad finalo aštuonetas bus surengtas mieste, kur buvo planuojama rengti finalo ketvertą (Kelne). Nepabaigti sezono bus didelė problema.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Erginas Atamanas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Erginas Atamanas

Pandemijos metu lieka daug kliūčių, o vienas aukštas barjeras stovėtų ir prie E.Atamano prognozės.

Vokietija yra uždraudusi visus didelius viešus renginius iki rugpjūčio 31 dienos.

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu praėjusį ketvirtadienį videokonferencijoje kalbėjo, kad galutinis sprendimas dar nepriimtas, o jo vadovaujama organizacija dirba ties scenarijumi surengti finalines varžybas saugiausioje sveikatai vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas