Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gėdos jausmo apimtas Šaras: „Norisi kuo greičiau dingti iš „Žalgirio“ arenos“

Įspūdinga Šarūno Jasikevičiaus atkarpa prie Stambulo „Fenerbahče“ vairo baigėsi Lietuvoje. Turkijos grandas neturėjo jokių šansų prieš Kauno „Žalgirį“ ir sugėrė skaudų pralaimėjimą 75:98. Po dvikovos Šaras kalbėjo apie gėdos jausmą, krepšininkų profesionalumo trūkumą ir norą kuo greičiau dingti iš „Žalgirio“ arenos.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktas Šarūno Jasikevičiaus vizitas Nemuno saloje – trečias pralaimėjimas prieš savo buvusį klubą Kauno „Žalgirį“.

Nors lietuvio perimta Stambulo „Fenerbahče“ demonstravo įspūdingus rezultatus – Eurolygoje laimėjo 7 kartus per 8 mačus, o per abu turnyrus per 13 rungtynių krito tik kartą, tačiau penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje Turkijos grandas neturėjo jokių šansų.

Šaro vizitai Kaune
Data Rungtynės Rezultatas
2020.12.04 „Žalgiris“ – „Barcelona“ 62:73
2022.03.11 „Žalgiris“ – „Barcelona“ 91:84
2022.10.20 „Žalgiris“ – „Barcelona“ 73:72
2023.05.03 „Žalgiris“ – „Barcelona“ 66:77
2024.01.19 „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 98:75

Rungtynių starte – įspūdinga „Žalgirio“ atkarpa. Andrea Trinchieri auklėtiniai dvikovą pradėjo pelnydami dešimt taškų be atsako ir priversdami Šarūną Jasikevičių staigiai sudeginti pirmąją minutės pertraukėlę.

„Fenerbahče“ pirminiu vaizdu neapsikentęs Šaras greitai iš aikštelės pašalino abu aukštaūgius – Sertačą Šanli ir Georgios Papagiannį.

Pirmuosius taškus svečiai iš Turkijos pelnė praėjus daugiau nei 4 minutėms – po taiklaus vieno Johnathano Motley baudos metimo „Žalgirio“ pranašumas siekė 12:1. Antroje pirmojo ketvirčio dalyje agresyviau ėmusi žaisti „Fenerbahče“ atsilikimą sumažino iki 14:20.

Vėl prieš „Fenerbahče“ siautėjęs Laurynas Birutis varžovus žudė vidutinio nuotolio metimais viena ranka ir dar iki ilgosios pertraukos surinko 10 taškų. „Žalgirio“ varžovai prametė pirmuosius 8 tritaškius, tačiau tuomet Scottie Wilbekinas įmetė 4 tolimus metimus per 4 minutes ir po dviejų ketvirčių Šaro auklėtiniai vis dar buvo besivejančių vaidmenyje – 35:43.

Trečiajame kėlinyje „Žalgiriui“ problemas kėlė J.Motley – po krepšiu dominavęs amerikietis per 8 minutes nuo baudų metimų linijos metė net 11 kartų. Vis dėlto kitoje aikštelės pusėje „Žalgirio“ puolimas toliau puikiai veikė ir prieš lemiamas 10 dvikovos minučių šeimininkai pirmavo dviženkliu pranašumu.

Šaras liūdnai stebėjo iš aikštelės iššlubuojantį DyShawną Pierre'ą. Tai buvo vienintelis likęs sveikas lengvojo krašto puolėjas „Fenerbahče“ komandoje, kai traumas yra patyrę ir Nigelas Hayesas-Davisas, Tarikas Biberovičius ir Nathanas Sestina.

Brady Manekas ketvirtojo ketvirčio pradžioje smeigė du tolimus metimus ir „Žalgiris“ ėmė triuškinti „Fenerbahče“ rezultatu 75:58.

Dominavimą „Žalgiris“ pratęsė ir per likusią susitikimo dalį – A.Trinchieri auklėtiniai laimėjo visus keturis kėlinius įtikinamai ir svečius iš Turkijos sudaužė 98:75.

„Sveikinimai treneriui Andrea ir „Žalgiriui“. Pakankamai akivaizdu, kad šiandien ant parketo buvo tik viena komanda, – spaudos konferencijoje kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Kaip ir visada sakau, atsakomybė visada krenta ant trenerio pečių. Treneris neparuošė komandos taip, kaip kitas treneris paruošė savąją ekipą. Kai kuriose situacijose žaidėme labai blogai – tiek ties noru žaisti, tiek ties fiziškumu. Iš mano perspektyvos atrodė, kad „Žalgiris“ laimėjo visus 50 prieš 50 kamuolius. Jie norėjo labiau laimėti, o mes dar ir dar labai prastai pataikėme – 13 dvitaškių iš 34. Tai praktiškai nusako visas rungtynes. Labai nemalonus vakaras mums.“

– Kas nepavyko stabdant Lauryną Birutį, kuris šį vakarą atrodė puikiai?

– Primetė Birutis iš short-roll situacijų. Vėliau bandėme šiek tiek keisti taktiką, nuimti short-rollą. Dabar kalbėti apie taktikas ir situacijas iš mano pusės nėra visiškai jokio tikslo. Kai komanda yra neparuošta žaisti, tai pasižiūrėkite... 20, 23, 23 (praleisti taškai per ketvirčius – aut. past.), o gale visiškai buvo gėda (32 praleisti taškai per ketvirtą kėlinį – aut. past.).

Kaip sakoma, norisi kuo greičiau dingti iš „Žalgirio“ arenos ir užmiršti šias rungtynes.

– Tarsi likote sudėtyje tik su gynėjais ir aukštaūgiais, kai mačo metu traumą patyrė ir DyShawnas Pierre‘as. Gal turite idėjų, kaip reikės verstis trečioje pozicijoje?

– Idėjų visada yra. Tik neaišku, kaip pavyks tas idėjas įgyvendinti.

– Ar jūsų komandą galėjo išmušti iš vėžių pergalių atkarpa?

– Sunku pasakyti. Problemų visada bus. Aš vakar ir oro uoste pabrėžiau. Dažniausiai dėmesį kreipiu į pastangas ir profesionalumą. Turime dar daug ties kuo dirbti. Manęs, kaip trenerio, nebloga atkarpa negali užliūliuoti. Pas mus yra reikalų ir jų bus. Aš tai žinau, nes profesionalumas manęs netenkina. Jeigu rezultatai yra geri, nereiškia, kad viskas yra gerai viduje. Laimėti tikrai yra malonu, bet tikrai viduje nėra viskas nuostabu.

– Ketvirtojo kėlinio viduryje buvo vaizdinga jūsų reakcija, lyg paspaudėte sau ranką, kai tritaškį pataikė Brady Manekas. Ar tuomet supratote, kad ateina pralaimėjimas?

– Pralaimėjimas man buvo labai aiškus jau šįryt per pamėtymą.

– Ar „Žalgiris“ kažkuo nustebino po ilgesnio laiko treniruočių salėje?

– Nemanau. Jeigu po kiekvienos minutės pertraukėlės jie išeidavo su deriniu, skirtu Keenanui Evansui ir Brady Manekui, tai galite paskaičiuoti, kiek jie surinko taškų per šiuos epizodus.

– Tai jau trečias jūsų vadovaujamos komandos pralaimėjimas Kaune iš eilės Eurolygos reguliariajame sezone. Ar nejaučiate iš žalgiriečių papildomos motyvacijos pasirodyti prieš jus?

– Nežinau, reikia klausti lietuvių. Kodėl klausiate manęs?

– Kaip manote, kiek „Žalgiris“ dar turi šansų prasibrauti į atkrintamąsias ar įkrintamąsias varžybas?

– Nežinau. Jei sąžiningai, tai į turnyrinę lentelę nežiūrėjau. Komanda žaidžia taip, kaip leidžia varžovai. Mes ne tik leidome „Žalgiriui“ žaisti, bet jam dar ir raudoną kilimą nutiesėme.

– Ar Scottie Wilbekinas yra vienintelis pozityvus dalykas „Fenerbahče“ žaidime šį vakarą?

– Daug pozityvo tikrai nematau. Norisi pamiršti šias rungtynes. Tai buvo tikrai žiaurus vakaras mums.

– Kokius sprendimo būdus matote, kaip galėtumėte išspręsti esamas „Fenerbahče“ problemas, kurias paminėjote?

– Tau tikrai nesakysiu apie sprendimo būdus, kuriuos turiu savo galvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas