Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 04 06

Kapitono dūris per pratęsimą atnešė „Žalgiriui“ pergalę prieš „Olympiakos“

Generaline repeticija prieš Eurolygos atkrintamųjų startą tapęs mūšis privertė parodyti charakterį. Kauno „Žalgiris“ Pirėjuje smarkiai atsilikinėjo, bet išsikapstė ir tik per pratęsimą 86:85 (10:25, 21:18, 25:16, 24:21, 6:5) po Pauliaus Jankūno pergalingo metimo nugalėjo „Olympiakos“.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynės Graikijoje svečiams prasidėjo labai blankiai. Aštrios „Žalgirio“ puolimo iltys tapo trapiais pieniniais dantukais, kurie niekaip neperkando „Olympiakos“ gynybos. To pasekmė – 15 taškų deficitas jau po pirmųjų 10-ties minučių.

Antrajame kėlinyje ant Taikos ir draugystės sporto rūmų parketo vis dažniau atsirasdavo gerai pažįstamų žaliai-baltų krepšinio spalvų. Skrajojantis Aaronas White’as ir rėkiantis bei LED stendus spardantis Šarūnas Jasikevičius bandė įpūsti komandai energijos. Į didžiąją pertrauką komandos išėjo šeimininkams pirmaujant 43:31.

Alfredo Pliadžio nuotr./Beno Udrihas
Alfredo Pliadžio nuotr./Beno Udrihas

Trečiasis kėlinys tapo atgimimo momentu. Beno Udrihas užkūrė svečių spurtą, o prieš lemiamą ketvirtį „Žalgiris“ atsilikinėjo vos trimis taškeliais.

Lemiamos 10 minučių tapo kietos kovos ir baudų metimų konkursu. Likus žaisti 5 sekundes, rezultatas buvo lygus, o „Žalgiris“ turėjo kamuolį. Vis dėlto Pauliaus Jankūno metimas paskutinę akimirką tikslo nepasiekė.

Kauniečiai pratęsimą pradėjo pelnydami keturis taškus per beveik 4 minutes, bet per tą laiką varžovams neleido pelnyti nei vieno. Vis tik du kartus prie baudų metimo linijos stoję aikštės šeimininkai suklydo paskutiniu bandymu, tačiau kamuolį atsikovojo patys ir išsiveržė į priekį.

Tašką rungtynėse padėjo Paulius Jakūnas, kuris, likus žaisti 2,9 sek., atkovojo kamuolį po netaiklaus Edgaro Ulanovo metimo, ir išplėšė pergalę.

„Olympiakos“: V.Spanoulis 16 (6 rez. perd., 6 kl.) N.Milutinovas 15 (9 atk. kam.), B.Robertsas 12, I.Papapetrou ir K.Wiltjeras po 9.

„Žalgiris“: B.Daviesas 18 (10/11 baud. met., 6 atk. kam., 24 naud. bal.), P.Jankūnas 15, E.Ulanovas 11, A.Milaknis 8, A.White'as 7, K.Pangosas (6 rez. perd.), A.Toupane'as ir B.Udrihas (8 rez. perd.) po 6, V.Micičius 5, A.Kavaliauskas 4.

Rungtynių eiga. Pirėjo „Olympiakos“ – Kauno „Žalgiris“ 85:86 (25:10, 18:21, 16:25, 21:24, 5:6)

VIDEO: „Olympiakos“ – „Žalgiris“

Pratęsimas. „Olympiakos“ – „Žalgiris“

45 min. P.Jankūnas pataisė netaiklų E.Ulanovo metimą ir „Žalgiris“, likus žaisti 2,9 sek., išsiveržė į priekį.

45 min. „Olympiakos“ atsiliko 2 taškais, prametė antrą baudos metimą, bet atsikovojo kamuolį ir išsiveržė į priekį.

44 min. B.Daviesas pataikė du baudų metimus – 80:84.

43 min. Komandos strigo puolime, rezultatas nesikeitė dvi minutes.

41 min. A.Milaknis prasiveržė ir pelnė du taškus – 80:82.

Ketvirtas kėlinys. „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 80:80 (25:10, 18:21, 16:25, 24:21)

5 sek. P.Jankūno metimas paskutinę sekundę buvo netaiklus. Pratęsimas.

40 min. B.Udrihas prarado kamuolį, „Olympiakos“ turėjo paskutinę ataką ir, likus žaisti 5 sekundes, išlygino rezultatą.

A.Milaknis įšovė iš toli, bet N.Milutinuvas įkrovė iš viršaus – 78:80.

40 min. A.Milaknis įšovė iš toli, bet N.Milutinuvas įkrovė iš viršaus – 78:80.

39 min. Puiki E.Ulanovo gynyba prieš V.Spanoulį. K.Pangosas užsidirbo 5-ąją pražangą – 76:77.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Nežinau, ko tikėjosi „Olympiakos“ fanai, bet šie jau pakuojasi savo vėliavas. Likus žaisti pustrečios minutės ir „Žalgiriui“ pirmaujant tik trimis taškais. Bravo, viso gero!

37 min. A.Milaknis įšovė iš toli ir kauniečiai jau priekyje! E.Ulanovas pelnė du taškus su pražanga! „Žalgiris“ atrodo labai gerai – 73:77.

36 min. Baudų metimus pataikęs B.Daviesas išlygino rezultatą – 71:71.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Ironiškas Šaro pokalbis su teisėjais. „Taip taip, suprantu, viskas čia tvarkoj“, – jis replikavo arbitrui po dar vienos keistos pražangos, šįkart „Žalgiriui“ puolime. Arbitras liko pakalbėti su treneriu po minutės pertraukėlės ir paprašė rodyti jam daugiau pagarbos.

35 min. B.Daviesas ir V.Spanoulis sumetė baudų metimus – 69:66.

34 min. B.Udrihas prametė abu baudų metimus, nors galėjo išvesti svečius į priekį. P.Jankūnas užsidirbo 4-ąją pražangą – 67:64.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Beno Udrihas tobulėja su kiekvienomis rungtynėmis. Slovėnas nespėjo ant suolo atsigerti vandens, kai vėl keliamas nuo kėdės į kovą. Ne vietoj bet ko, bet pagrindinio įžaidėjo Kevino Pangoso. Solidus slovėno vadovavimas komandai šį vakarą.

33 min. P.Jankūnas sužaidė veidu į krepšį ir pelnė du taškus su pražanga – 65:64.

32 min. „Olympiakos“ visiškai perimti rungtynių kontrolę neleido – 63:61.

K.Pangosas užsidirbo ketvirtąją pražangą.

31 min. Dar du B.Udriho taškai ir skirtumas sumažėjo iki minimumo – 59:58.

Trečias kėlinys. „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 59:56 (25:10, 18:21, 16:25)

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Įdomus pokalbis „Žalgirio“ atsarginių suolo gale. Šarūnas Jasikevičius po dar vienos keistos pražangos susimąstęs, bet ramus priėjo prie Pauliaus Motiejūno ir kažko pasiteiravo. „Žalgirio“ vadovas atsakė: „ne ne ne, nereikia, būk ramus“. Berods, minėjo kažką panašaus į „nereikia čia skandalų“. Gal treneris mąsto, ar vertėtų kreiptis į Eurolygą dėl teisėjų darbo? Kita vertus, rungtynių svarba „Žalgiriui“ tokia, kad gal iš tikrųjų neverta draskyti akių Eurolygai.

30 min. B.Udrihas užkūrė puikią atkarpą ir „Žalgiris“ po A.White'o bei V.Micičiaus metimų sugrąžino intrigą.

29 min. Puiki B.Udriho verpstė ir taiklus dvitaškis – 59:50.

28 min. E.Ulanovo tritaškis ir P.Jankūno dvitaškis apkarpė aikštės šeimininkų pranašumą – 59:48.

27 min. B.Robertsas pataikė trečiąjį savo tritaškį iš tiek pat bandymų. Jo sąskaitoje – 12 taškų – 57:43.

26 min. „Olympiakos“ įsišaudė iš toli. V.Micičius pelnė du taškus su pražanga – 54:41.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Axelis Toupane'as turbūt yra vienintelis žmogus, kuriam šį vakarą galima rašyti teigiamą balą. Jis priima daugiau mažiau logiškus sprendimus, yra aktyvus ir rezultatyvus. Šaras rodo prancūzą kaip pavyzdį atsarginių suolui. Iškėlęs vieną pirštą jis bando pasakyti, kad vos po vienos treniruotės su komanda A.Toupane'as yra geriausias „Žalgirio“ žaidėjas šį vakarą.

25 min. B.Daviesas nublokavo V.Spanoulį, o greitą ataką dėjimu užbaigė A.Touapne'as. B.Robertsas ir E.Ulanovas apsikeitė tritaškiais – 51:38.

23 min. Pirmųjų Pirėjaus ekipos taškų teko laukti pustrečios minutės, tačiau „Olympiakos“ pelnė 5 taškus iš eilės – 48:33.

22 min. A.Toupane'as prasiveržimu atidarė antrąją rungtynių pusę – 43:33.

Antras kėlinys. „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 43:31 (25:10, 18:21)

20 min. V.Spanoulis prasižengė puolime ir pataikė dvitaškį tuo pačiu metu, tačiau taškai įskaityti nebuvo. Pirmąjį savo tritaškį šiame sezone pataikė B.Brownas. Kėlinį taikliu dvitaškiu užbaigė „Žalgiris“.

19 min. I.Papapetrou ir J.Strelniekas pataikė iš toli. Kol kas „Žalgiris“ dar nepataikė nei vieno tritaškio – 40:27.

18 min. B.Brownas suklydo, o E.Ulanovas dovanėlę išpakavo kraudamas iš viršaus. Vaizdas aikštėje pagaliau įgauna žaliai-baltų spalvų – 34:27.

17 min. Dar vienas pakabintas kamuolys A.White'ui! Šįkart perdavimo autorius buvo Antanas Kavaliauskas. Tiesa, amerikietis ne dėjo iš viršaus, o metė kūrybingą metimą – 31:22.

16 min. Štai taip! K.Pangosas pakabino kamuolį A.White'ui, o šis sugrūdo kamuolį iš viršaus. Šis vaizdas jau tampa klasika – 30:20.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Šaras priėjęs prie suolo budina komandą, kuri jo negirdi. Už komandos draugų klaidas atsiima atsarginiai, turintys išklausyti trenerio tiradą. Nei spyriai, nei keiksmažodžiai, nei motyvaciniai riksmai apčiuopiamos naudos nedavė. Bet bent jau skirtumas nustojo augti.

15 min. Nors aikštės šeimininkai porą kartų galimai sužingsniavo ir nebuvo už tai nubausti, V.Micičiui šis taisyklių pažeidimas užfiksuotas.

14 min. B.Daviesas pataikė du taškus su pražanga, tačiau skirtumas vis dar siekia dviženklę ribą – 28:18.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Suprantu Šaro pyktį. Gal mums visiems blogai atrodo iš šitos pusės ir pakartojimuose rodo visiškai priešingą vaizdą, bet atrodo, kad kartais teisėjams džiūsta lūpos „Žalgiriui“ rengiant atakas ir gaudant neužfiksuotą graikų kontaktą. Aišku, „Olympiakos“ sirgaliai pamaloninti, kad Šaras gavo techninę. Jei įdomu, ką karts nuo karto rėkia šeimininkų aistruoliai, tai nieko pernelyg išradingo: kažką apie trenerio mamą ir eilinius „eik velniop“ (švelniai tariant).

12 min. Techninė pražanga Šarūnui Jasikevičiui. Treneris reikalavo žingsnių, kurie tikrai buvo.

11 min. A.Toupane'as pasirodė aikštėje po traumos ir iškart pataikė tolimą dvitaškį – 25:12.

Deja, P.Jankūnas užsidirbo jau trečiąją pražangą.

Pirmas kėlinys. „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 25:10

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

„Olympiakos“ suskaldė „Žalgirio“ puolimą ir per pirmą kėlinį paliko tik su 3 rezultatyviais perdavimais (6 kl.). Graikų planas pasiteisina – Edgaras Ulanovas neturėtų vienas prieš vieną paskutinėmis atakos sekundėmis veidu į krepšį bandyti pralaužti šeimininkų gynybos. Tuo tarpu „Žalgirio“ gynyba miega – „Olympiakos“ sumetė 10 dvitaškių iš 13.

10 min. Paskutinė varžovų ataka baigėsi tiksliu dvitaškiu su sirena, Šaras susiėmęs už galvos. Žalgiriečiai, atrodo, dar neatvyko į rungtynes – 25:10.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Žalgiriečiai kol kas nerezultatyvūs, bet Šarūnas Jasikevičius – rezultatyvus. Kol kas Šaras prieš LED reklamą – 1:0.

9 min. Kol kas kauniečiai atrodo bedančiai prieš varžovų gynybą – 21:8.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Vau. Kokia sunki rungtynių pradžia. Koks įsiutęs Šaras. „Žalgiris“ per 6 minutes suklydo tiek kartų (6), kiek pelnė taškų (6). Kažkas galėtų pagalvoti, kad šios rungtynės komandai nereikšmingos, bet nepasakysi to iš Šaro riksmų ir lyderių veiksmų. „Let's go, wake up!“ – šaukė Kevinas Pangosas. Bet neatrodo, kad visi žaidėjai tą girdi. Dėl White'o žaidimo įsiutęs Šaras metė į aikštę net Masiulį. Puolėjas net negalėjo patikėti, kad turės žaisti, tad treneris užrėkė antrąkart, kad atsibustų ir jauniausias komandos narys.

8 min. Komandos buvo sustojusios puolime, tačiau šią tylą nutraukė tiksli „Olympiakos“ ataka. Skirtumas jau dviženklis – 17:6.

6 min. Rungtynių pradžia – ne tokia, kokios norėtųsi. V.Spanoulis pelnė dar du taškus, kauniečiai suklydo ir Šaras paprašė minutės pertraukėlės – 15:6.

4 min. K.Pangoso ir P.Jankūno dvitaškiai kiek pataisė situaciją – 10:6.

3 min. „Žalgiris“ prarado jau trečią kamuolį. B.Robertsas pataikė iš toli – 10:2.

2 min. Svečių taškų sąskaitą atidarė P.Jankūnas, bet kitoje aikštės pusėje kapitonas prasižengė prieš 2 taškus pelniusį V.SPanoulį – 7:2.

1 min. Nors Šaras prieš rungtynes akcentavo gynybą prieš V.Spanoulį, graikas jau pirmos atakos metu pelnė du taškus iš po krepšio – 4:0.

Startiniai komandų penketai:

„Olympiakos“: Vassilis Spanoulis, Nikola Milutinovas, Ioannis Papapetrou, Brianas Robertsas, Hollisas Thompsonas.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Sveikas atvykęs į Pirėjų, Šarai. Arenoje pasirodęs „Žalgirio“ treneris nušvilptas vietos aistruolių. „Panathinaikos“ palikta žalia dėmė ant lietuvio karjeros visada pykdys „Olympiakos“ sirgalių armiją kaip raudona matadoro plėvesuojama skraistė bulių.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

„Olympiakos“ treneris Ioannis Sfairopoulas likus 20 minučių iki ginčo kamuolio pirmą kartą pasirodo prie šoninės linijos ir sulaukia SEF arenos žiūrovų plojimų. Eilinė diena Pietų Europos arenose. Lygiai tas pats su Željko Obradovičiumi Stambule, Xavi Pascualiu Atėnuose ir t.t. Kreipiuosi į „Žalgirio“ aistruolius: kada taip pasitiksite Šarūną Jasikevičių Kaune?

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pirėjuje

Su Velykom! Graikijoje atsidūrę lietuviai turi galimybę antrąsyk paminėti šią šventę. Būtent todėl „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ rungtynėse nesitikima daug sirgalių. Graikijoje – Šventasis penktadienis, tad, ko gero, Pirėjo Taikos ir draugystės stadione apsilankys tik keli tūkstančiai žiūrovų. Daugumai graikų Velykos didesnė šventė nei Kalėdos – jie keliauja pas savo šeimas ir renkasi į bažnyčias, tad nenustebkite per televizoriaus ekraną išvydę daug tuščių vietų.

VIDEO: „Eurolygos diena“: sprigtas „Žalgirio“ skeptikams, prisiminimai apie Tanoką ir V.Spanoulio legenda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas