Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 09 26

Gerą pamoką rinktinėje gavęs Edgaras Ulanovas ruošiasi svarbiai misijai „Žalgiryje“

Edgaras Ulanovas yra vienintelis nominalus lengvasis krašto puolėjas Kauno „Žalgiryje“. Jis pavasarį gavo paaukštinimą – naują sutartį, vasarą pirmą kartą dalyvavo Lietuvos rinktinės stovykloje, o dabar nekantrauja startuoti atsinaujinusioje Eurolygoje. Ten jo laukia kone visi geriausi lengvieji krašto puolėjai Europoje. Bet 24-erių kaunietis šį iššūkį pasitinka su džiaugsmu.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Lino Žemgulio nuotr.

„Be galo didelis džiaugsmas – labai noriu startuoti Eurolygoje, – 24sek pasakojo E.Ulanovas. – Tas modelis man atrodo labai patrauklus. Smagu, kad turėsime šansą žaisti su geromis komandomis. Tos rungtynės bus neįkainojama patirtis“.

Lietuvio žodžiais, ta neįkainojama patirtis yra akistatos su geriausiais varžovais bei stipriausiomis komandomis ir jų žaidimo sistemomis, kurias žaidėjui jau niežti dantys perkąsti.

E.Ulanovui tai bus vertingos stipriausiųjų pamokos, bet Kauno „Žalgiris“ nėra tik mokykla. Tai garsiausias Lietuvos krepšinio klubas, kuris Eurolygoje sieks ne tik pasiekti vieną kitą pergalę, bet ir išardyti favoritų lizdą.

„Žalgiris“ meta lengvąjį kraštą į ugnį – komandoje nėra nė vieno tikro jo dublerio. Vienas tokių – Vytenis Lipkevičius, prieš pat sezono pradžią buvo išsiųstas į Prienus.

Pernai ta kartelė pakilo. Nesinorėtų, kad ji dabar nukristų.

Bet Šarūnas Jasikevičius už E.Ulanovo nugaros mato ar tai Renaldą Seibutį, ar Artūrą Milaknį, ar tą patį 197 cm ūgio atakų organizatorių Leo Westermanną.

Kita vertus akivaizdu, kad Edgarui teks nemažas krūvis. Jau praėjusį sezoną jis kiek netikėtai tapo daugiausiai rungtyniaujančiu žalgiriečiu (vid. po 26 min. 19 sek.). Naujojo sezono pradžioje niekas nesikeičia – LKL jis taip pat gavo daugiausiai minučių (26 min. 20 sek.).

„Nežinau, spaudimo nejaučiu, – atviravo E.Ulanovas. – Bet pats save stengiuosi stumti. Noriu neatsilikti. Pernai ta kartelė pakilo. Nesinorėtų, kad ji dabar nukristų. Norėtųsi dar geriau.

Stengsiuosi įrodyti, kad mano vaidmuo būtų kuo svarbesnis. Tikiuosi, kad jis nesikeis. Jei pats neįrodysiu, po to nereikia stebėtis, kad vaidmuo gali keistis. Viskas priklauso nuo manęs“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Eurolygoje pagal naudingumo balų vidurkį komandoje E.Ulanovas 2015-2016 metų sezoną buvo trečias komandoje. Jis sulaukė ir Š.Jasikevičiaus liaupsių, kurios virto minutėmis aikštėje.

„Tai yra žmogus, kuris tobulėja. Krepšinyje labai svarbu nebijoti suklysti. Ulanovas yra būtent toks, kuris žaidžia agresyviai, su charakteriu, nebijo. Tokie, galvoju, darys žingsnius į priekį“, – po sezono finišo Eurolygoje kalbėjo Šaras.

Kad tie žodžiai virstų darbais, E.Ulanovas žino pagrindines darbų kryptis.

„Tų dalykų yra labai daug. Driblingas, metimas, žaidimas ant ūselio. Viską tobulinam. Norisi viską turėti solidžiai“, – pasakojo E.Ulanovas.

Didesnis indėlis puolime yra tas avansas, kurį „Žalgiris“ suteikė Edgarui pasirašydamas naują dvejų metų sutartį. Praėjusį sezoną Eurolygoje krepšininkas dvitaškius metė tik 38,5 proc., tritaškius – 34,2 proc. tikslumu. O ir tų metimų į krepšį būdavo labai mažai.

Todėl kitas Šaro minėtas žingsnis – aktyvumas poziciniame puolime ir tikslumas. Kad Edgaras taptų patikima jungtimi tarp įžaidėjų ir aukštaūgių. O kad visų minimas „nematomas darbas“ virstų ir apčiuopiamu prie svarbiausių švieslentės skaičių.

Galėjau pasisemti labai gerų patarimų iš kitų žaidėjų. Manau, kad tikrai patobulėjau.

E.Ulanovas kryptingai eina šio tikslo link. Naujajai Eurolygai jis gavo galimybę papildomai pasiruošti Lietuvos rinktinėje, kurioje buvo labai arti galutinio dvyliktuko.

Pagal oficialią Lietuvos krepšinio federacijos versiją, paskutinę akimirką jis iš olimpinio dvyliktuko iškrito dėl traumos. E.Ulanovas apie tai nedaugžodžiavo, bet žvelgė į teigiamą stovyklos pusę – išmoktas vertingas pamokas.

„Rinktinė davė du labai gerus mėnesius gero aktyvaus sporto ir labai gerų treniruočių. Juk surinkti geriausi šalies krepšininkai. Galimybė su jais rungtyniauti – neįkainojama patirtis.

Džiaugiuosi, kad turėjau aktyvią vasarą. Manau, kad tikrai patobulėjau. Pirmą kartą susipažinau su nematytais treneriais. Galėjau pasisemti labai gerų patarimų iš kitų žaidėjų. Vien tik pliusai“, – tikina E.Ulanovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Patarimai ir liks tik patarimais, jei jie išeis pro kitą ausį. „Žalgirio“ ir E.Ulanovo laukia atsakingas sezonas Eurolygoje. Kaip ir prieš kiekvieno sezono pradžią, vilčių nemažai. Bet pavasaris parodys, kas yra kas.

O E.Ulanovas pavasario laukia be baimės.

„Nuo pat pirmosios treniruotės laukiau starto. Komanda dabar pasikeitusi, ant popieriaus atrodo labai gerai, bet sezonas nusimato ne iš lengvųjų.

Tas tempo palaikymas, galvoju, bus pagrindinis mūsų privalumas.

Prieš sezoną šiek tiek nerimavau, bet galbūt tai normalu. Tuo pačiu ir labai nekantravau startuoti.

Yra labai daug kur tobulėti. Susižaidimas, vienas kito supratimas, mažos smulkmenos, kurias reikia šlifuoti. Stengiamės kiekvienoje treniruotėje jas tobulinti. Žiūrėsime. Noras labai didelis, o kartais jis kompensuoja tas mažas klaideles.

Dabar galime palaikyti didesnį žaidimo tempą. Turime daug aukštos klasės žaidėjų. Turėsime didelę rotaciją. Tas tempo palaikymas, galvoju, bus pagrindinis mūsų privalumas.

Einame teisinga linkme. Manau, kad viskas bus gerai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas