Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 20

„Geriausios sezono rungtynės“ ir pirmas dešimtukas: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Įspūdingas rungtynes sužaidęs Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą sudavė skambų antausį Šarūnui Jasikevičiui ir jo vadovaujamai Stambulo „Fenerbahče“ ekipai – 98:75 rungtynes laimėjo Andrea Trinchieri vadovaujami žaliai balti. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lauryno Biručio šou prieš „Fenerbahče“ jau tampa kaip karštas patiekalas po sriubos. Biras prieš šią komandą visą laiką sužaidžia vienas geriausių arba, kaip šįkart, net geriausias karjeros rungtynes.

Aišku, centro dvigubas dublis ir dominavimas – tik maža dalis visos rungtynių istorijos.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Tokio įdomaus „Žalgirio“ puolime mes seniai nesame matę, nes net ir praėjusiame sezone daug ką lemdavo ilgos, sunkios atakos ir paskutinių sekundžių sunkūs metimai. Dabar matėme – pirmi taškai po puikaus derinio metikui Brady Manekui, kuris ėjo į starto penketą ir rungtynių metu demonstravo labai įvairų puolimą.

Komanda neatrodė priklausoma nuo Keenano Evanso, nors jis žaidė puikias rungtynes.

Iš puolimo pusės tai geriausios „Žalgirio“ rungtynės per labai ilgą laiką. Gynyboje, sakyčiau, nebuvo kažko ypatingo. „Fenerbahče“ absurdiškai nepataikė net ir labai gerų metimų, kalbu ne tik apie tritaškius, šiose rungtynėse Nickas Calathesas triskart nepataikė iš po krepšio, pridedi Tylerio Dorsey nepataikytus metimus ir yra, kaip yra.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Tai „Fenerbahče“ atsiliepė pirmoje rungtynių pusėje, kai jie paleido „Žalgirį“. Šaro nuotaika po rungtynių viską pasako. „Žalgiris“ sužaidė ne subjektyviai, bet ir objektyviai vertinant – geriausias rungtynes šį sezoną Eurolygoje.

#2 Keenanas Evansas – 9

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
21 tšk. (3/5 trit.), 7 rez. perd., 5 išpr. praž., 26 naud. bal., 28 min.

Jis pastaruoju metu žaidžia kiek kitaip, žaidžia be kamuolio, mažiau turi atakų, kuriose, likus trims sekundėms, gauna kamuolį ir turi išsimesti sunkų metimą.

Aišku, jų vis dar būna, matėme tritaškį nuo lentos, bet Keenanas ir mažiau apkrautas, ir geriau išnaudojamas, kas yra labai, labai gerai.

Vis dėlto A.Trincheri ateidamas suprato, kad, kaip benaudočiau Evansą, tai geriausias komandos žaidėjas ir reikia daryti viską, kad jis turėtų pakankamai energijos ketvirtajame kėlinyje.

Metė tik 10 metimų, kas jam, kaip komandos žvaigždei, nėra labai daug, bet jis viską darė labai protingai. Kai varžovai susikeisdavo, lėtesnį Georgą Papagiannį jis atakavo agresyviau, prieš Scottie Wilbekiną bandė susikurti firminį tritaškį po driblingo.

Taip pat kamuolio skirstymas – ir virš lanko kamuoliai, ir tiesiog situacijų skaitymas. Sužaidė kaip tikras lyderis, net sakyčiau, kad savo skaičius susirinko gan nepastebimai.

#4 Lukas Lekavičius – 5

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Lukas Lekavičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Lukas Lekavičius
8 tšk., 2 rez. perd., 6 naud. bal., 13 min.

Jis įmetė metimų, kai „Fenerbahče“ kiek prisiartino.

Lukas baudžia iš vidutinio nuotolio, kai varžovas neprieina. Buvo neblogai žaisti aikštėje, kai varžovai yra su Yamu Madaru – tuomet žalgirietis neturi deficito dėl dydžio.

Taip, jis paleido keletą sunkesnių floaterių per Sertačo Šanli rankas, bet pagrindinė užduotis trečiajame kėlinyje buvo duoti pailsėti K.Evansui ir gerai sužaisti tas minutes. Manau, tas pavyko.

Nebuvo šįkart tas variklis, labai keičiantis rungtynes, bet savo darbą atliko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas