Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 20

Geriausių komandos draugų penketą sudaręs B.Daviesas žalgiriečių neįtraukė

Du sezonus Kauno „Žalgiryje“ praleidęs Brandonas Daviesas paliko gilų pėdsaką Lietuvos čempionų komandoje – su ja amerikietis dusyk pateko į Eurolygos ketvirtfinalį, o kartą sudalyvavo ir finalo ketverte. Vis dėlto dvejus metus su žalgiriečiais kamuoliu dalijęsis centras Kauno klube žaidusių krepšininkų tarp geriausių savo karjeroje sutiktų komandos draugų nemato.
Brandon Davies grįžo į Kauną
Brandon Davies / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

ACB lygos svetainės paprašytas sudaryti geriausių jo komandos draugais buvusių žaidėjų penketą B.Daviesas išsirinko penkis amerikiečius, su kuriais žaidė dar rungtyniaudamas JAV.

Įžaidėjo poziciją buvusio žalgiriečio penkete užėmė geras B.Davieso bičiulis Jimmeris Fredette'as, su kuriuo vidurio puolėjas žaidė dar BYU universiteto Jutoje laikais 2009-2011 m. NBA neįsitvirtinęs snaiperis šį sezoną žaidė Atėnų „Panathinaikos“ gretose.

Atakuojančio gynėjo poziciją B.Daviesas atidavė Jamalui Crawfordui, su kuriuo susidūrė „Los Angeles Clippers“ ekipoje. B.Daviesas su Kalifornijos komanda sudarė sutartį 2013 m. rugsėjį, bet jau po pusantro mėnesio buvo atleistas.

Lengvojo krašto puolėjo poziciją B.Davieso penkete užėmė karjerą jau baigęs snaiperis Joe Johnsonas, su kuriuo dabartinis „Barcelona“ centras kartu gynė „Brooklyn Nets“ spalvas 2014-2015 m. sezone.

Po krepšiu B.Daviesas „pastatė“ dar po vieną „Clippers“ ir „Nets“ narį – Blake'ą Griffiną ir Keviną Garnettą.

„Garnettas buvo neįtikėtinas komandos draugas, iš jo labai daug išmokau. Nors su juo praleidau trumpą laiką, jis spėjo daug ko mane pamokyti“, – sakė B.Daviesas.

Be „Clippers“ ir „Nets“, NBA lygoje amerikietis dar žaidė „Philadelphia 76ers“ komandoje.

Persikėlęs į Europą, B.Daviesas po sezoną praleido Varezės „Pallacanestro“ ir „Monaco“ klubuose, dvejus metus žaidė „Žalgiryje“, o nuo 2019-ųjų vasaros vilki „Barca“ aprangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas