Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 20

Graikai džiaugėsi dėl nutraukto Kauno prakeiksmo ir stebėjosi grubia teisėjų klaida

Permainų vyriausiojo trenerio pozicijoje krečiamo Atėnų „Panathinaikos“ klubo pokyčiai iš vėžių neišmušė. Netgi priešingai – nestabilų žaidimą iki tol demonstravęs Graikijos klubas susitelkė ir antradienio vakarą Kaune sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, rašo graikų žiniasklaida.
Eurolygos dvikova: Kauno „Žalgiris“ - Atėnų „Panathinaikos“
Eurolygos dvikova: Kauno „Žalgiris“ - Atėnų „Panathinaikos“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Rungtynes įvertinęs sport24.gr žurnalistas Georgios Syrigos tikina, kad trenerio Argyrio Pedoulakio atleidimas galėjo net padėti PAO ekipai, tačiau prie pergalės priežasčių jis priskyrė ir „Žalgirio“ arenoje žibėjusį komandos lyderį.

„Buvo aišku ir logiška, kad po trenerio pokyčių žaidėjai mobilizuosis ir kausis iš paskutiniųjų. Tai buvo svarbus pergalės elementas, tačiau ne vienintelis – nuopelnus reiktų atiduoti ir nuostabiajam įžaidėjui Nickui Calathesui, – radijo laidoje tikino graikas. – Jis baudė „Žalgirio“ gynybą už kiekvieną riziką bei žinojo, kada bėgti į greitą puolimą ar iškišti juvelyrinį perdavimą. N.Calathesas atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir padarė tik vieną klaidą, o tai viršija bet kokius įmanomus lūkesčius. Kai kurie jo perdavimai rėžė tiksliai lyg chirurgo skalpelis. Atleiskite man už perdėtas emocijas, tačiau palyginčiau juos su tais, kuriuos už Atlanto atlikdavo Jasonas Williamsas ir Magicas Johnsonas.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nick Calathes pasisveikinimas su Žalgirio treneriais
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nick Calathes pasisveikinimas su Žalgirio treneriais

Sport-fm.gr apžvalgininkai po pergalės 86:85 pagyrė ne tik „Panathinaikos“ krepšininkus, bet ir komandos vairą vienerioms rungtynėms iš A.Pedoulakio perėmusį strategą Giorgį Vovorą.

„Treneris Vovoras sudėliojo racionalią komandos rotaciją ir laikė rungtynių kontrolę savo rankose. Jis išnaudojo žaidėjų stiprybes ir pasinaudojo „Žalgirio“ ūgio trūkumu“, – rašoma Graikijos portale.

Savo ruožtu Contra.gr žurnalistas Giannis Zitos pabrėžė, kad pergalės Kaune Atėnų klubui teko laukti beveik ketverius metus – paskutinį kartą „Panathinaikos“ išvykos rungtynėse prieš „Žalgirį“ buvo laimėjęs dar 2015-ųjų gruodį, kai Lietuvos čempionus paskutinį mėnesį treniravo Gintaras Krapikas.

VIDEO: Drama iki paskutinės sekundės: „Žalgiris“ nusileido N.Calatheso vedamam „Panathinaikos“

Nuo tada dusyk Kaune krito Xavi Pascualio, o kartą – Ricko Pitino vadovaujami „dobilai“, tad G.Zitos pirmiausia džiaugėsi nutrauktu „Žalgirio“ arenos ir Šaro prakeiksmu.

„Rezultatu 86:85 pasibaigusių rungtynių, vykusių karštoje 15 tūkst. sirgalių atmosferoje, scenarijus nedaug kuo skyrėsi nuo žymiausių veiksmo trilerių, – vaizdžiai vertino graikas. – Užtikrinta „Panathinaikos“ persvara buvo iššvaistyta, o rungtynių likimas sprendėsi likus 2,2 sek., kai Artūras Milaknis bandė tyčia pramesti baudos metimą. Jis metė į lentą, bet kamuolys įkrito į krepšį ir šeimininkams nepavyko išplėšti beprotiškos pergalės.“

Epizodas tiksint paskutinėms sekundėms, kai A.Milaknis „Žalgiriui“ atsiliekant 5 taškais pataikė tritaškį su pražanga, Graikijos žiniasklaidoje buvo viena pagrindinių temų.

Šios šalies žurnalistai įsitikinę, kad pražangos Wesley Johnsonui tame epizode nebuvo, o jei ją teisėjai ir galėjo kažkam skirti, tai buvo pats žalgirietis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis

„Milaknis mesdamas tritaškį „žvejojo“ pražangą ir aukštai iškėlė koją. Tai nebuvo normalus judesys – niekas nemeta šitaip keldamas koją, – tikino G.Syrigos. – Visgi net ir atmetus tai, W.Johnsonas jo nė nepalietė, o šalia buvęs teisėjas sušvilpė pražangą. Manau, kad tai – akivaizdi vaidyba ir pražangos ieškojimas, bet arbitrai pakibo ant šio kabliuko ir suteikė „Žalgiriui“ viltį. Atleiskite man, tačiau negaliu pateisinti tokio sprendimo.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo „Panathinaikos: „Nesuprantu tokių mūsų svyravimų“

Penktąją pergalę iškovojęs PAO turnyrinėje lentelėje sugrįžo į pirmąjį aštuonetą, tačiau G.Vovorui išsaugoti vyr. trenerio pozicijos tai nepadėjo – jau šiandien popiet buvo pranešta, kad Atėnų klubo vairą vėl perėmė R.Pitino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito