Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 16

Graikų apžvalgininkai po pergalės šlovino „senukus“ ir akcentavo K.Kemzūros gudrybę

Patyrusi dvi skaudžias nesėkmes (bendru 44 taškų skirtumu) namuose, trečiose rungtynėse „Taikos ir draugystės“ rūmuose Pirėjo „Olympiakos“ (3-5) pagaliau nudžiugino susirinkusius aistruolius – klampiose rungtynėse 83:74 palaužė Kauno „Žalgirį“ (3-5). Portalas Eurolyga.lt kviečia pasidairyti, ką po rungtynių kalba Graikijos krepšinio apžvalgininkai.
Georgios Printezis, Kęstutis Kemzūra ir Vassilis Spanoulis
Georgios Printezis, Kęstutis Kemzūra ir Vassilis Spanoulis / Getty images / Euroleague.net nuotr.

Du skirtingi „Oly“ veidai

„Sport24“ radijuje rungtynes komentavęs Georgas Syrigos po rungtynių pažymėjo, kokias dvi skirtingas „Olympiakos“ puses išvydome, tačiau pabrėžė, kad pergalė prieš „Žalgirį“ gali tapti atspirties tašku.

Apžvalgininkas negailėjo priekaištų savo komandos žaidimui pirmoje dalyje.

„Komanda, pralaimėjusi keletą rungtynių namuose, išeina į aikštę ir nieko nepadaro. Žaidėjai atrodo sustingę, varžovai ima kamuolius puolime. Išėję metikai pataiko 1 tritaškį iš 8.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Pirėjo „Olympiakos“ – Kauno „Žalgiris“
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Pirėjo „Olympiakos“ – Kauno „Žalgiris“

Tačiau antroje mačo dalyje matome komandą, kuri, atrodo, kartu žaidžia 2-3 metus. Ji žino, ko nori, yra energinga, keičia rungtynių tempą ir skaito varžovų žaidimą“, – akcentuoja G.Syrigos.

„Senukai“ vėl atgaivino komandą – K.Kemzūra pergudravo Š.Jasikevičių

Metus iš metų „Olympiakos“ klubo vežimą paskui save tempiantys Vassilis Spanoulis ir Giorgios Printezis nebėra tokie jauni, greiti ir efektingi, kokie buvo 2012 bei 2013 metais, kuomet „Oly“ triumfavo Eurolygoje, tačiau šių krepšininkų svarus indėlis komandai vis dar yra milžiniškos vertės.

Rungtynėse prieš „Žalgirį“ V.Spanoulis pelnė 16 taškų ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus (24 min.), o G.Printezis prisidėjo 10 taškų (30 min.) – jų +/– santykis komandoje atitinkamai buvo antras ir ketvirtas.

Klodian Lato/Kęstutis Kemzūra ir Šarūnas Jasikevičius
Klodian Lato/Kęstutis Kemzūra ir Šarūnas Jasikevičius

„Štai kaip „Olympiakos“ ir vėl tapo komanda. Šarūnas Jasikevičius taip ir nesurado būdų sustabdyti šiuos senukus. Strategas stengėsi atskleisti jų silpnąsias savybes gynyboje, tačiau tai neišdegė, nes Kęstutis Kemzūra puikiai pažįsta „Žalgirį“.

T.Walkupas turėjo prižiūrėti V.Spanoulį, tačiau Kęstutis žinojo, kad nuo Thomaso žaidimo puolime tikrai nepralaimės. Taigi amerikiečiui buvo uždegta žalia šviesa atakuoti krepšį (tik 2 metimai iš 12), bet akylai prižiūrimi kiti. Tai pasiteisino“, – rašė apžvalgininkas Spyros Karalievatos.

Pagaliau pasibeldė taip ilgai lauktas vidurio puolėjas

Niekam dar prieš sezoną nekilo abejonių, kad serbas Nikola Milutinovas vėl bus Graikijos klubo lyderiu ir dominuojančia jėga baudos aikštelėje.

Tačiau nebe pirmus metus turėdami solidžią pirmąją opciją vidurio puolėjo pozicijoje, „Oly“ kentėjo žvelgdami į atsarginių žaidėjų suolelį – ten panašaus pakeitimo N.Milutinovui nebūdavo.

Visgi atletiškojo Willie Reedo pasirodymas prieš mobilią „Žalgirio“ priekinę liniją klubo apžvalgininkams įpūtė daug pozityvo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Olympiakos“ krepšininkai
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Olympiakos“ krepšininkai

„Reedas yra klasikinis aukštaūgis, kuris saugo savo baudos aikštelę. Jis turi ilgas rankas ir pasižymi sprogstamąja jėga. Gynėjai, kuriems yra statomos užtvaros, gali jaustis ramiau, kai juos pasaugo Willie“, – amerikiečiui pagyrų negailėjo minėtasis G.Syrigos.

„Dvi savaites Graikijoje viešintis W.Reedas jau spėjo apsiprasti ir pademonstruoti, ką jis gali parodyti aikštelėje. Tai nesutapimas, kad N.Milutinovas žaidė 5 minutėmis mažiau nei įprastai. Willie neprisirinko kvailų pražangų ir buvo vienas komandos lyderių“, – teigė S.Karalievatos.

VIDEO: Pirėjo „Olympiakas“ namie nugalėjo be lyderių žaidusį „Žalgirį“

„Noriu padėkoti savo komandos draugams, treneriams ir medicininiam personalui – man garbė žaisti ant šio parketo. Svarbiausia – pergalė. Atlikome puikų darbą puolime ir įvykdėme žaidybinį planą. Kol taip žaisime, neturėsime problemų“ teigė 10 taškų ir 14 naudingumo balų vos per 14 minučių surinkęs aukštaūgis.

Po trijų Eurolygos rungtynių namuose ateinančią dvigubą savaitę Pirėjo krepšininkų laukia išvykos į Berlyną ir Valensiją.

VIDEO: „Karštom pėdom“: pergalę atidavę „Žalgirio“ lyderiai ir K.Kemzūros laimėta partija prieš Šarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito