Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 18

Graikų spauda išskyrė „Žalgirio“ kovingumą: „Ar Šaras kada nors pasiduoda?“

Kauno „Žalgiriui“ išbristi iš Eurolygos dvigubos savaitės be pralaimėjimų nepavyko. Dviejų žaliai baltų klubų mūšyje OAKA arenoje stipresni pasirodė Atėnų „Panathinaikos“, triumfavę 96:94. Portalas Eurolyga.lt kviečia pasidairyti, ką po atkaklių rungtynių teigia Graikijos krepšinio apžvalgininkai.

Iš „Žalgirio“ kovingumo neatimsi

Tinklalapio gazzeta.gr apžvalgininkas George Kouvaris jau pačioje rungtynių aptarimo pradžioje netryško pakilia nuotaika dėl pergalės ir iš karto bedė pirštu į aktualias „Panathinaikos“ problemas, tuo pačiu išaukštindamas varžovų kovingumą.

„Žaliesiems ne visuomet užteks gerų 5-8 minučių gynyboje, kad išvengtų blogiausio. Rungtynėse prieš „Žalgirį“ Ricko Pitino auklėtiniai užmerkė akis likus dviems minutėms ir rezultatui esant 89:78. Kodėl? Nes jie tikėjo, kad pergalė jau jų rankose. Am, ne! Ar kada nors matėte pasiduodantį Šarą?“, – retoriškai savo skaitytojų klausė Kouvaris.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Paulius Jankūnas
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Paulius Jankūnas

Beveik beviltiškoje situacijoje atsidūrusius, bet rankų vis tiek nenuleidusius kauniečius gyrė ir graikų sporto dienraštis sport24.gr.

„Žalgiris“ vis suduodavo smūgį atgal. Jie nepasidavė ir kovojo iki galo, o pabaigoje labai svarbius metimus pataikė Jockas Landale'as ir Nigelas Hayesas. Tiesa, paskutinėse sekundėse mačo nugalėtojas nepasikeitė. Nutraukdamas paskutinę „Žalgirio“ ataką Ioannis Papapetrou pasirūpino, kad nuaidėjus finalinei sirenai „dobilų“ veiduose būtų šypsenos."

„Panathinaikos“ gynyba – neatleistina

Toliau dėliodamas mintis apie Graikijos čempionų žaidimą, G.Kouvaris pažymėjo, kad net ir su tokiu daug klausimų keliančiu žaidimu „Pao“ yra šešti ir tik dvejomis pergalėmis atsilieka nuo 3-5 vietas užimančių klubų, tačiau yra privalu nedelsiant taisyti gynybą.

„Mūsų laukia palankus tvarkaraštis, o po jo ir pasimatys aiškesni reguliaraus sezono finišo kontūrai. Šeštas rungtynes iš eilės praleidžiame bent 83 taškus, o šioje atkarpoje vidutiniškai į mūsų krepšį pelnoma po 91,3 taško. Tai neatleistina. Turi būti uždrausta! Greitu metu to, ką mes susikuriame puolime, nebeužteks išgyventi.

Mačas prieš „Žalgirį“ parodė, kad tik solidi gynyba, kurią pamatėme trečiajame kėlinyje, gali padaryti skirtumą. Tekstą pradėjau aukštyn kojomis – nuo negatyvių dalykų“, – nurimo Kouvaris.

VIDEO: Pamatykite: dramatiška Žalgirio akistata su Panathinaikos ir įspūdingos atakos

„Pao“ herojai

Gazzeta.gr apžvalgininkas išskyrė ir svarbiausius šeimininkų pergalės kalvius. Visų pirma, žurnalistas paminėjo nuolatinį Georgo Papagiannio kilimą ir tobulėjimą. „Pao“ milžinas penktadienį ant parketo praleido 28 minutes ir 11 sekundžių, per kurias pelnė 13 taškų ir sugriebė 5 kamuolius.

Beje, taip ilgai 220 cm bokštas šiame sezone nerungtyniavo nė viename mače.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Tyrece'as Rice'as
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Tyrece'as Rice'as

Tiek Gazzeta.gr, tiek sport24.gr rungtynių MVP išrinko „Žalgirio“ tinklelį plėšiusį ir Th.Walkupą ant žemės paguldžiusį Tyrece'ą Rice'ą. Amerikietis buvo rezultatyviausias komandoje (20 tšk.) ir taip pat puikiai skirstė kamuolį – atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Trečiuoju raktu į pergalę tapo iš NBA į Europą persikėlęs Wesley Johnsonas. G.Kouvario teigimu, šįsyk puolėjas ne tik cementavo šeimininkų gynybą (3 perimti kamuoliai), bet ir svariai prisidėjo puolime (du tritaškiai).

Atėnų klubas 21-ojo Eurolygos turo rungtynėse namuose priims Vilberbano ASVEL. „Žalgiris“ pagaliau sugrįš į Kauną ir egzaminuos Berlyno ALBA.

VIDEO: Įspūdingas „Žalgirio“ dėjimas tarp gražiausių Eurolygos savaitės epizodų
VIDEO: Per skausmus augantis Šaras: taškas šen, taškas ten – žiauru truputį
VIDEO: Z.LeDay apie dėjimą: tai buvo pareiškimas
VIDEO: Nusivylęs KC Riversas: tai buvo asmeniška
VIDEO: Karštas E.Ulanovo komentaras po pralaimėjimo
VIDEO: A.Milaknis apie Žalgirio detalių progresą: velnias žino

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant