Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 25

Graikų spauda triumfuoja: „Žalgiris“ išvydo geriausią „Oly“ versiją ir šansų neturėjo

Graikijos sporto žiniasklaida triumfuoja. Šios šalies klubai vėl tampa didžiule jėga Eurolygoje ir tą savo kailiu penktadienio vakarą patyrė Kauno „Žalgiris“. Antrajame kėlinyje į duobę kritę Kazio Maksvyčio auklėtiniai Pirėjuje neatsilaikė prieš vietos „Olympiakos“ – 72:89.
Rolandas Šmitas
Rolandas Šmitas / zalgiris.lt nuotr.

Gazzetta.gr apžvalgininkas Antonis Kalkavouras po šios akistatos pažymi, kad Graikijos klubai pastaruoju metu prestižiškiausiame žemyno turnyre yra sunkiai sustabdomi ir laimėjo šešis mačus iš eilės.

Tris pergales iškovojo „Olympiakos“, tris – Atėnų „Panathinaikos“ su Mariumi Grigoniu.

PAO žengia ketvirtas, „Oly“ – penktas. Kartu su visus mačus Eurolygoje laimėjusiu Madrido „Real“ graikų klubai šiuo metu demonstruoja geriausią formą.

„Pirėjo komanda, kaip visada, pradeda rodyti kilimo tendenciją, o PAO efektyvų žaidimą demonstruoja kur kas anksčiau nei buvo galima tikėtis“, – pažymi patyręs žurnalistas.

zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas
zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas

Jo nuomone, „Oly“ jėgą šioje sezono stadijoje puikiai iliustruoja rungtynėse su „Žalgiriu“ atlikti 23 rezultatyvūs perdavimai ir tik 6 padarytos klaidos.

„Maža to, šeimininkų pataikymas iš žaidimo siekė net 55 proc. Tobulas mačas“, – komplimentų savo tautiečiams negailėjo A.Kalkavouras.

Jis džiaugėsi, kad nepaisant patirtų netekčių sezono pradžioje, tiek „Oly“, tiek PAO užima aukštas vietas Eurolygos turnyro lentelėje. Pažymama, kad dabar Pirėjo komandos laukia išvyka į Monte Karlą ir akistata su lentelės kaimyne „Monaco“, o vėliau mačai su turnyro lyderiu Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“.

„Išskyrus labai įtemptą pradžią, kai „Žalgiris“ įtraukė Pirėjo komandą į savo žaidimą, Georgo Bartzoko auklėtiniai demonstravo aukščiausią susikaupimo lygį ir neabejotinai sužaidė kokybiškiausią europinį mačą šį sezoną. Įspūdingiausia, kad skirtumas tarp komandų pradėjo ryškėti, kai antrajame kėlinyje aikštėje pasirodė antro penketo žaidėjai. Iki 15-os minutės buvo dirbama stabdant lietuvių puolimą, o Thomaso Walkupo ir Isaiah Canaano puiki atkarpa leido surengti spurtą 14:0 bei įgyti 15 taškų pranašumą“, – mačo lūžį apibendrina gazzetta.gr.

zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas
zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas

Anot šios žiniasklaidos priemonės, šios pagalvės visiškai užteko – per likusį laiką šeimininkai puikiai reguliavo tempą tiek gynyboje, tiek puolime, o „Žalgiris“ metė kur kas prastesniu procentu, nei tai daro įprastai – 11/26 metimų (42,3 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas