Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 19

Graikų žiniasklaida: lietuviai išmokę ištverti visas 40 minučių, o „Žalgiris“ – tikra komanda 

„Priešingai nei „Panathinaikos“, „Žalgiris“ geriausius savo epizodus sužaidė per paskutines 12–13 minučių“, – esminę „Žalgirio“ pergalės priežastį įvardijo Gazzetta.gr. Nusivylusi graikų žiniasklaida po penktadienio rungtynių laidojo „Panathinaikos“ viltis žaisti Eurolygos atkrintamosiose – ne dėl matematinių skaičiavimų, o dėl žaidimo, kurį „Panathinaikos“ šį sezoną demonstruoja, ypač išvykose.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

Primename, jog „Panathinaikos“ galingai pradėjo rungtynes „Žalgirio“ arenoje, tačiau po pertraukos sustojo ir leido „Žalgirui“ išplėšti pergalę 82:69.

Pasak Gazzetta.gr, „Žalgiris“ žaidė labiau subalansuotą krepšinį, kuriame lyderio vaidmens skirtingais momentais sugebėjo imtis daugiau žaidėjų.

Išskirtinį herojaus statusą suteikė Mariui Grigoniui, „kuris pridarė bėdų savo prasiveržimais“.

Stephane'ą Lasme, Artūrą Milaknį ir Luką Lekavičių Gazzetta.gr įvardijo kaip žaidėjus, nesugebėjusius išlįsti iš šešėlio.

„L.Lekavičius nesugebėjo spausti varžovų taip, kaip R.Pitino tikėjosi“, – lakoniškai „Panathinaikos“ lietuvio žaidimą apibūdino Gazzetta.gr.

Giorgos Kouvaris, Gazzetta.gr apžvalgininkas, rašė, jog „Panathinaikos“ žaidimo kokybė, atvykus Seanui Kilpatrickui, galbūt ir pagerėjo, tačiau „komandos mentalitetas nepasikeitė ir nesikeičia“.

Jis pabrėžė, kad viltys, kurias pažadino trenerio Ricko Pittino atvykimas ir pergalė prieš CSKA, buvo laikinos – viskas, panašu, stojo į senas vėžes, kuriomis nuriedėti į atkrintamąsias „Panathinaikos“ ekipai, pasak G.Kouvario, greičiausiai neįmanoma.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Mes jau pralaimėjome septynis išvykos mačus, šioje sezono stadijoje pakartodami klubo antirekordą“, – atkreipė dėmesį G.Kouvaris.

„Lyg bijotume laimėti išvykose. Lyg nežinotume, kaip tai padaryti. Tai panašu į mentaliteto, kurį sezono vidury sunku pakeisti, klausimą. Rickas Pittino tiesiog neturi burtų lazdelės. Galbūt Nickas Calathes vienintelis ją turi, bet laiko kažkur paslėpęs“.

Apžvalgininkas pagyrė tik graikų sirgalius, „nusigavusius į apsnigtą Kauną“ palaikyti saviškių.

„Lietuviško stiliaus rungtynėse iš esmės trūko sėkmės. Nepaisant to, kad buvo kautasi“, – kiek atlaidžiau į Atėnų klubo nesėkmę pasižiūrėjo Sport24.gr.

„Gynyba paremtose rungtynėse Šarūnas Jasikevičius turėjo pranašumą. Taip būna beveik visuomet, kai į Kauną atvyksta bet kuri Eurolygos komanda“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Panathinaikos“ žinojo, kad turi pirmoji smogti ir taip nustebinti varžovą. Tai ir padarė. Daug kas tikėtųsi, jog „žalieji“ [„Panathinaikos“] nuo pat pradžių pasistengs įšaldyti žaidimo ritmą, kad atlaikytų „Žalgirio“ spurtus, kurie neišvengiami šioje arenoje.

Tačiau „Panathinaikos“ į aikštę įėjo remdamasi logika bėgti kiekviena pasitaikiusia proga, nes tiesiog nenorėjo susidurti su „Žalgirio“ gynyba penki prieš penkis.

Ši išvykos rungtynėms neįprasta taktika iš pradžių buvo efektyvi. „Panathinaikos“ bėgo, rado skylių „Žalgirio“ gynyboje ir buvo priekyje pirmoje mačo pusėje. Bet buvo aišku, kad „Žalgiris“ anksčiau ar vėliau pradės pataikyti, „Panathinaikos“ žaidėjai pavargs ir kova užvirs iš naujo. Ir to ilgai nereikėjo laukti“, – rašė Sport24.gr.

„Žalgiris“ yra komanda tikrąja to žodžio prasme. Lėtai, bet nuosekliai ieškojo silpnųjų „Panathinaikos“ vietų, ir kai jas apčiuopė, žaidimas tapo lygus“.

Galiausiai, pasak Sport24.gr, rungtynės baigėsi pagal „Žalgirio“ diktuojamas taisykles.

„Antroje pusėje „Panathinaikos“ jau nekontroliavo žaidimo tempo. Kovėsi, ką daro visą šį sezoną, bet galiausiai neatsilaikė“.

„Lietuviai gyvena tam, kad žaistų krepšinį. Jie yra išmokę aikštėje ištverti visas 40 minučių, nesvarbu – žaidžia gerai ar blogai. Šiais metais „Panathinaikos“ to negali“, – reziumavo Sport24.gr apžvalgininkas Stephanos Makris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai