Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 05

Graikų žiniasklaidą sugniuždė vaizdas Kaune: „Žalgirio“ provokacija ir liūdna realybė

Graikų žiniasklaida sugniuždyta po rungtynių Kaune. Svečiai pripažino neturėję jokių šansų prieš negailestingą „Žalgirį“ ir skelbė Pirėjo „Olympiakos“ kapituliaciją.

„Be galo sudėtingas sezonas. „Olympiakos“ Kaune gavo didžiulį smūgį, bet manau, kad bendras paveikslas aikštėje buvo gerokai prastesnis nei galutinis rezultatas. „Olympiakos“ atrodė taip blogai, kad nėra prasmės smulkiai analizuoti visų rungtynių detalių“, – konstatavo Kostas Melayessas iš „Gazzetta“.

Georgios Syrigas iš „Sport 24“ pateikė du „Olympiakos“ pralaimėjimo vertinimus: vieną – lengvesnį, kitą – sudėtingesnį, ant kurio pasimovė graikai.

Tačiau labiausiai graikų žurnalistas pasigedo raudonųjų kovingumo.

„Šį pralaimėjimą galima traktuoti dviem pjūviais – lengvesniu ir sunkesniu, – rašė G.Syrigas. – Lengvasis yra tas požiūris, kad komanda liko bejėgė be traumuotų Spanoulio ir Rochestie. Bet yra ir liūdna realybė: „Olympiakos“ nusvilo nuo pagrindinio „Žalgirio“ ginklo.

Žalgiriečių gynyba dar iki pertraukos išprovokavo „Olympiakos“ išmėtyti 17 tritaškių (6/17) ir tik 11 dvitaškių (7/11), o puolime šeimininkai nesulaukė jokio pasipriešinimo, padarę vos vieną klaidą.

Pasidavę provokacijai „Olympiakos“ patys save pasmerkė pralaimėjimui. Visa kita pralaimėta dėl dviejų prarastų atakų organizatorių.

Bet blogiausia, kad „Olympiakos“ nuleido rankas. Pirėjo komanda neįdėjo tiek pastangų, kad nusipelnytų pergalės. „Žalgiris“ nė iš tolo sudėtimi neprilygsta „Fenerbahče“, „Barcelona“ ar „Anadolu Efes“ – ji turi daug trūkumų. Tačiau savo pajėgumą įrodyti turėję graikai nieko neįrodė.

Tai buvo skaudi „Žalgirio“ pamoka. Rungtynės buvo baigtos, kai tik aikštę paliko Spanoulis. Kai tik jo nebeliko ant parketo, dingo ir visa „Olympiakos“ komanda.“

K.Melayessas antrino, kad „Olympiakos“ turi prasčiausią įžaidėjų grandį Eurolygoje.

„Pirėjo „Olympiakos“ yra vienintelė komanda, kuri žaidžia su trečiu įžaidėju. Koniaris, Baldwinas ir Rochestie yra kaip treti įžaidėjai. Komanda be atakų organizatoriaus negali nieko pasiekti“, – konstatavo K.Melayessas.

Žurnalistas atkreipė dėmesį į prastą N.Milutinovo fizinę formą, dėl kurios jis aikštėje tampa ne jėga, o komandos silpnybe.

„Jam trūksta dvasios. Manau, kad jis jau galvoja apie savo ateities sprendimus ir kitą komandą“, – samprotavo graikas.

„Jokių pastangų. „Olympiakos“ sudužo Kaune“, – konstatavo „Sport-FM“.

„Superbasket“ jau laidoja „Olympiakos“ viltis patekti į atkrintamąsias varžybas: „Didžiulis pralaimėjimas. Liko tik mažytės viltys patekti į kitą etapą, juolab Kaune pralaimėta didesniu skirtumu, nei laimėta Pirėjuje.

„Olympiakos“ gerai žaidė tik penkias minutes, o vėliau „Žalgiris“ pasinaudojo kiekviena gynybos klaida – pataikė 14 tritaškių ir atliko 20 rezultatyvių perdavimų. Maža to, „Olympiakos“ grįžta su dar didesniu galvos skausmu dėl Spanoulio ir Rochestie traumų.“

„Žalgiris“ pergalių skaičiumi pavijo „Olympiakos“ – abi komandos turi po 9 laimėjimus ir 14 nesėkmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant