Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 05

FIBA vadovas perspėja – Lietuvos rinktinė gali likti ir be Eurolygos žaidėjų

Karas tarp FIBA ir Eurolygos tęsiasi. FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas naujausiame interviu patvirtino, kad didėja galimybė, jog atrankoje į pasaulio čempionatą Europos rinktinės versis ne tik be NBA, bet ir Eurolygos žaidėjų.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijos leidiniui „El Pais“ P.Baumannas teigė, kad FIBA nėra blogiukas: „Tai nėra projektas prieš kažką. Tai galimybė atrasti naujus talentus. Mes nesijaudiname, kad esame blogieji veikėjai, nes filmas yra geras. Mes turime nepaprastą produktą.“

Tai reiškia, kad FIBA vykdys atrankas į 2019 metų pasaulio čempionatą ateinančio Eurolygos sezono metu. Jau aišku, kad nacionalinėms rinktinėms nepadės NBA žaidėjai. Jeigu išlygų nepadarys Eurolyga, komandos liks ir be stipriausių žaidėjų iš Europos klubų.

Anot, FIBA atstovo, nuo 2002 metų krepšinis sustojo progresuoti ir jam reikia elektrošoko: „NBA žaidėjai vis rečiau žaidžia dideliuose turnyruose. Negalime būti kelių žvaigždžių įkaitais. Turime kurti naujas žvaigždes.“

FIBA nėra sutarusi su Eurolyga ir jos vadovu Jordi Bertomeu dėl varžybų langų – per rinktinių atrankos varžybas 2018 metų lapkritį ir 2019 metų vasarį turėtų vykti Eurolygos rungtynės.

P.Baumannas mano, kad kompromisų ieškoti turi Eurolyga: „Visi turi pasistengti. Mes sukūrėme Europos čempionatą, žaidžiamą kas ketverius metus. Atrodo, kad kitiems neturėti sukelti sunkumų kompromisai.

Jeigu Eurolygos klubai neišleistų žaidėjų, gali kentėti nacionalinės federacijos.

Ispanijoje tai pažeidžia įstatus. Ispanijos klubai turės nuspręsti, ar nori, kad jų nacionalinė rinktinė pratęstų 15 metų trunkantį dominavimą. Yra 215 valstybių, kurios nori žaisti pasaulio čempionate ir olimpinėse žaidynėse. Būtų gaila, jeigu Ispanija kentėtų dėl kelių savaičių lango“, – kalbėjo FIBA atstovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad būtų neetiška sprendimą žaisti Eurolygoje ar rinktinėje palikti žaidėjams: „Neturime teisės žaidėjų pastatyti į šią situaciją.“

Lietuvos rinktinės pagrindą iki šiol sudarė žaidėjai iš Kauno „Žalgirio“ klubo, kuris turi 10 metų kontraktą su Eurolyga.

Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas, Edgaras Ulanovas, Artūras Milaknis tikriausiai negalės padėti Lietuvos rinktinei per pasaulio čempionato atrankos kovas.

Dainiaus Adomaičio vadovaujamai komandai veikiausiai teks verstis ir be kitų Eurolygos žaidėjų – Jono Mačiulio, Manto Kalniečio, Luko Lekavičiaus, o taip pat ir be NBA žaidžiančių lietuvių: Jono Valančiūno, Mindaugo Kuzminsko, Domanto Sabonio ir Donato Motiejūno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas