Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 18

Gyvybės ženklai: per vieną mačą – daugiau žalgiriečio dvitaškių nei per visą sezoną

Gyvybės ženklai. Kevinas Pangosas niekada nebuvo blogas metikas, bet kanadiečio debiutą Eurolygoje užgožė klaikus pataikymas. Tačiau vien per pirmąsias 5 minutes K.Pangosas į Stambulo „Galatasaray“ krepšį sumetė 7 taškus ir demonstravo, dėl ko Šarūnas Jasikevičius patikėjo 23 metų atakų dirigentu. To laukė ir pats K.Pangosas.
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | CSKA – „Žalgiris“ | 19:00 | Maskva

K.Pangosas dvikovoje su „Galatasaray“ pataikė 3 dvitaškius – vienu daugiau nei per visas šešerias iki tol vykusias Eurolygos rungtynes.

Legionierius iki rungtynių su turkais buvo pataikęs vos 2 dvitaškius iš 16 – atakavo vos 12,5 proc. tikslumu. O blankus ir tritaškių pataikymas (8/27, 29,6 proc.) jo naudingumo balų skaičių ribojo vos iki 1,7 per 17 minučių, rezultatyvumą – iki vid. 5,3 taško.

Tačiau rungtynėse su „Galatasaray“ K.Pangosas pelnė pirmuosius 7 iš 11 „Žalgirio“ taškų pirmojo kėlinio pradžioje. Su tokiu kanadiečiu laisviau atrodė visas „Žalgiris“. Žaidimas visai kitoks, kai pavojų krepšiui kelia visi penki žaidėjai.

„Jaučiausi gerai. Bandžiau būti agresyvus. Pataikiau keletą metimų, radau komandos draugus. Bet pergalė yra svarbesnis dalykas“, – pabrėžė iš viso per 21 minutę 9 taškus pelnęs ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs K.Pangosas.

VIDEO: Krepšininkų mintys po pergalės prieš turkus iš „Žalgiriečių“ rūbinės

Tai buvo antros rezultatyviausios jo rungtynės Eurolygoje šį sezoną. Taiklūs K.Pangoso metimai buvo tas optimizmo pliūpsnis, kurio taip laukė Šarūnas Jasikevičius. Įžaidėjas šį sezoną ne kartą buvo paliktas laisvas, bet visi išpildyti deriniai nueidavo per niek, kai žalgirietis tiesiog nepataikydavo netrukdomas.

„Žalgiris“ 230 tūkst. eurų per sezoną K.Pangosui sumokėjo ne už dideles perspektyvas.

„Esu ramus dėl savo taiklumo, – 24sek pasakojo K.Pangosas. – Tiesiog tie metimai nekrenta. Kartais taip nutinka. Bet reikia išlikti agresyviam ir nebijoti imtis iniciatyvos.“

„Žalgiris“ 230 tūkst. eurų per sezoną K.Pangosui sumokėjo ne už dideles perspektyvas. Šarūnas Jasikevičius tikėjosi, kad su visa komanda į kitą lygį paaugs ir K.Pangosas.

„Pangosas žengė žingsnį į priekį“, – po pergalės prieš „Galatasaray“ tikino Šaras.

Jis tiki sumaniu įžaidėju, kuris praėjusį sezoną sėkmingai dirigavo Las Palmaso „Gran Canaria“ atakoms. Tik šuolis į Eurolyga šiek tiek užsitęsė. Bet K.Pangosas tiki, kad juodas taiklumo laikotarpis negali ilgai tęstis.

„Komanda mane labai palaiko. O tie netaiklūs metimai negali ilgai tęstis. Turiu išlikti agresyvus ir toliau bandyti komandai padėti visais įmanomais būdais. Ir visi žino, kad aš tą ir darysiu.“​

Taiklūs K.Pangoso metimai bus būtini penktadienį Maskvoje, jei „Žalgiris“ tikisi mesti iššūkį CSKA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas