Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 10

I.Brazdeikis – apie K.Maksvyčio kritiką, nusimušusį taikiklį ir P.Motiejūno palaikymą

Kauno „Žalgiris“ vis dar laukia Igno Brazdeikio. Solidžiai Europos čempionate žaidęs krepšininkas sezono starte smarkiai prisidėjo prie pergalių prieš Bolonijos „Virtus“ ir Berlyno ALBA, bet galiausiai atsimušė į „naujoko sieną“ ir pastaruosius kelis mačus statistiką gerinasi jau nieko nereiškiančiuose momentuose. Krepšininkas girdi kritiką, bet abejonių savimi neturi. „Tai tik laiko klausimas“, – 15min sakė Iggy.

„Sunkios rungtynės, sunkus pralaimėjimas... Jie tiesiog mums išspardė užpakalį“, – po rungtynių su Stambulo „Anadolu Efes“ 15min kalbėjo Ignas Brazdeikis.

Iškovojęs pirmąsias keturias pergales namuose, Kauno „Žalgiris“ savų žiūrovų akivaizdoje krito antrą kartą paeiliui – praėjusią savaitę Kazio Maksvyčio komandai pamokų davė Atėnų „Panathinaikos“, o šįkart – pastarųjų dviejų sezonų Eurolygos čempionai.

Nors po dviejų kėlinių rezultatas buvo lygus (33:33), po ilgosios pertraukos Stambulo krepšininkai įmetė net 12 tritaškių ir laimėjo 86:60. Tai buvo didžiausias „Žalgirio“ pralaimėjimas šį sezoną.

„Tai vienas tų mačų, po kurio teks grįžti į treniruočių salę ir bandyti ištaisyti klaidas. Nenoriu tuo teisintis, bet šiandien neturėjome ir kelių žaidėjų. Mums visiems reikia pagerinti gynybą. Visi turi labiau atkreipti dėmesį į trenerių paruoštą analizę ir rungtynių planą“, – sakė I.Brazdeikis.

Penktadienio vakarą „Žalgiris“ vėl susidūrė su šį sezoną itin kamuojančią rungtynių startų problema. Vasilije Micičius draskė buvusios komandos gynybines barikadas, o pirmosios minutės pertraukėlės Kazys Maksvytis prašė sau nebūdingai dar iki komercinės pauzės.

Vis dėl per antrąjį ketvirtį „Žalgiris“ praleido tik 8 taškus. Tiek mažai per 10 minučių „Anadolu Efes“ šį sezoną dar nebuvo įmetusi.

„Rungtynių pradžioje Vasilije Micičius žaidė puikiai – pats rinko taškus bei įtraukė ir į žaidimą ir kitus. Jie pataikė tritaškius, tad ėmėme keistis gynyboje ir situacija kiek susitvarkė, bet jie tai perprato ir iškovojo įtikinimą pergalę“, – sakė Iggy.

Ergino Atamano vyrai šeimininkus perlaužė ir tolimais metimais užbombardavo iškart po ilgosios pertraukos, kai 24 iš 30 per trečią ketvirtį pelnytų taškų surinko tritaškiais metimais.

„Ir bloga gynyba, ir geras varžovų puolimas, – trečiojo kėlinio katastrofą aiškino I.Brazdeikis. – Mes turėjome neleisti jiems mesti iš toli, priversti veržtis, ypač kai jie tritaškius metė tokiu tikslumu, bet to padaryti nesugebėjome.“

Iggy dvikovą pradėjo dviem taikliais metimais, atrodė, kad po slogios atkarpos išaušo Eurolygos naujoko valanda, tačiau susitikimą jis baigė su 9 taškais ir 1 naudingumo balu per 22 minutes.

„Mačo pradžioje jaučiausi gerai – pataikiau metimus, žaidžiau agresyviai, bet tuomet pramečiau keletą laisvų metimų, įskaitant tritaškius. Bandžiau išlikti agresyvus ir žaisti savo žaidimą, bet metimai tiesiog nekrito“, – sakė I.Brazdeikis.

Po ilgosios pertraukos krepšininkas iš rūbinės išėjo kartu su „Žalgirio“ prezidentu Pauliumi Motiejūnu, kuris apkabinęs žalgirietį per pečius drąsino ir ragino nepasiduoti.

„Jis sakė nenuleisti galvos, žaisti agresyviai ir toliau pasitikėti savimi. Tik tiek. Jis visada palaiko mus, o tai yra puiku“, – sakė Iggy.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Prieš savaitę Kazys Maksvytis pažėrė viešos kritikos auklėtiniui dėl darbo gynyboje ir netinkamo metimų pasirinkimo dvikovoje su Atėnų „Panathinaikos“, o tai pro ausis nepraslydo ir pačiam I.Brazdeikiui.

„Jis nori, kad pagerinčiau viską, – sakė I.Brazdeikis. Treneris tiesiog nori, kad būčiau geresnis žaidėjas. Aš atvira širdimi turiu klausyti visko, ką trenerių štabas man sako ir bandyti tai išpildyti aikštelėje. Nieko blogo, tai yra dalis krepšinio. Neabejoju, kad trenerio žodžiuose nebuvo nieko asmeniško.“

Per pirmąsias 12 rungtynių Lietuvos krepšinio padangėje tik praėjusią vasarą nusileidęs 23-ejų krepšininkas fiksuoja 10,6 taško, 3,1 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 6,9 naudingumo balo rodiklius.

„Jaučiu, kad galiu žaisti geriau. Aš neabejoju tuo, – 15min sakė I.Brazdeikis. – Esu toli nuo to, kaip iš tikrųjų galiu žaisti. Žinau, kad galiu būti kur kas efektyvesnis. Kitą vertus – tai yra adaptacija prie kitokio krepšinio, o aš vis dar bandau įgauti trenerių pasitikėjimą. Neskaitant to, esu laimingas būdamas čia, turiu tęsti darbus, stengtis ir tiek.“

Europos čempionate tolimus metimus realizavęs 36 proc. taiklumu, I.Brazdeikis nesugeba pramušti susidariusio kamščio Eurolygoje – vos 5 taiklūs tritaškiai iš 32 ir košmariška 15,6 proc. realizacija.

„Metimai pradės kristi, – nedvejodamas atsakė Iggy. – Neturiu abejonių dėl to. Aš esu 100 proc. dėl savęs tikras, nes kasdien sunkiai dirbu. Tai yra tik laiko klausimas ir visai dėl to nesijaudinu.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Eurolygos sezonas sparčiai artėja prie pusiaukelės. Neseniai šeštoje vietoje buvę žalgiriečiai patyrė du pralaimėjimus ir po dvylikos turų žengia dešimtoje pozicijoje.

„Galvoju, kad esame geroje situacijoje. Pralaimėjome porą mačų namuose, bet turime išlaikyti pasitikėjimą savimi ir žaisti išvien iki pat dvikovos pabaigos. Aš negalvoju, kad šiandien žaidėme iki galo“, – sakė I.Brazdeikis.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Kauno „Žalgiris“ prieš sustiprėjusius čempionus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas