Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Europą grįžęs S.Vezenkovas – apie atvykstantį „Žalgirį“ ir OLY bėdas: „Nepriimtina“

Nors trumpa viešnagė „Sacramento Kings“ klube, kuriame pirmuoju smuiku griežia lietuvis Domantas Sabonis, buvusiam Eurolygos MVP Sašai Vezenkovui nenusisekė, bulgaras netruko priminti apie save vos sugrįžęs į Europą.
Saša Vezenkovas
Saša Vezenkovas / Imago / Scanpix nuotr.

Startą Eurolygoje apkartino Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“, tačiau jau pirmajame Graikijos čempionato mače 29-erių S.Vezenkovas surengė tiesiog kosminį pasirodymą.

25 taškai (8/9 dvit., 0/2 trit., 9/11 baud.), 9 atkovoti kamuoliai, 8 išprovokuotos pražangos ir 39 naudingumo balai per vos 20 minučių.

Nesustabdomo S.Vezenkovo vedamas Pirėjo „Olympiakos“ (1-0) išvykoje galiausiai 93:75 sutriuškino „Lavrio“ (0-1) ekipą, finišavusią aštuntoje vietoje praėjusiame Graikijos lygos sezone.

Tiesa, galutinis rezultatas – apgaulingas. Trečiojo kėlinio pabaigoje „Lavrio“ dar buvo priekyje (64:63), o Pirėjo žvaigždyną nuo dar didesnių problemų apsaugojo tik galingas spurtas ir puikus S.Vezenkovas.

„Mums trūko kietumo, – po mačo kalbėjo rungtynių didvyris, cituoja sport24.gr. – Graikijos lyga sustiprėjo. Turimai žaisti kietai nuo pat pradžių, atsakyti į visus klausimus, pasidalinti minutes ir koncentruotis kitoms rungtynėms. Nebus lengvų mačų. Visi nori nugalėti „Olympiakos“ ir „Panathinaikos“. Tai, kaip žaidėme pirmas 30 minučių šiose rungtynėse, buvo tiesiog nepriimtina.“

Lino Žemgulio nuotr./Saša Vezenkovas
Lino Žemgulio nuotr./Saša Vezenkovas

„Mes norime laimėti visus įmanomus titulus šiame sezone. Esame alkani, todėl turime susikaupti, pradedant nuo rungtynių su Kauno „Žalgiriu“, ir parodyti kitokį veidą“, – pažymėjo „Olympiakos“ lyderis.

Akistata su Lietuvos vicečempionais, kurie Eurolygoje startavo skambia pergale prieš „Barcelona“ ekipą, bet tuomet vietiniame fronte pralaimėjo principiniam varžovui Vilniaus „Rytui“, Pirėjuje vyks penktadienį.

„Labai svarbu apginti namų tvirtovę, laimėti visas rungtynes savo sirgalių akivaizdoje ir tada, išvykose – kuo daugiau, kiek galime. Mums trūko fiziškumo ir rungtynėse su „Fenerbahče“. Noro pirmiems šokti ant kamuolio. Turime nušlifuoti ryšius ir vaidmenis komandoje.

Dabar mūsų laukia „Žalgiris“. Žinome, kaip treneris Andrea Trinchieri paruošia savo komandas. „Žalgiris“ turi patyrusių žaidėjų. Žaidėjų, kurie laimėjo Eurolygą. Taip pat – ir kylančių žaidėjų. Matėme, kas nutiko „Barcelona“ komandai rungtynėse su jais. Eurolygoje lengvų mačų nebus. Kaip ir Graikijos lygoje, negalime taip mąstyti“, – pabrėžė S.Vezenkovas.

Minėtose rungtynėse su „Lavrio“ ekipa „Olympiakos“ vis dar vertėsi be dviejų savo bokštų Moustapha Fallo ir Nikola Milutinovo.

Nežaidė ir Thomas Walkupas, o Nigelas Williams-Gossas dvikovą baigė anksčiau laiko.

„Nigelas pajautė kažką klubo srityje, Thomasui suteikėme poilsio, o Moustapha ir Nikola į komandos treniruotes sugrįš kitą savaitę“, – atskleidė Georgios Bartzokas.

Vida Press nuotr./Georgios Bartzokas
Vida Press nuotr./Georgios Bartzokas

Tai reiškia, kad M.Fallas ir N.Milutinovas nežais ir prieš „Žalgirį“, o dėl N.Williams-Gosso pasirodymo penktadienį – nežinia.

„Faktas, kad žaidžiame be dviejų aukštaūgių, negali būti pasiteisinimas, – papildė G.Bartzokas. – Atrodome, lyg dabar būtų vasaris, lyg komanda jaustų nuovargį. Esame neryžtingi ir ne tokie švieži, kokie turėtume būti.“

„Turime talento, turime (gerą) sudėtį, tačiau turime žaist gerokai geriau, jei norime varžytis. Kai nežaidi gerai, prasideda abejonės. Tuo metu pergalės suteikia pasitikėjimą. Žinome tai“, – pabrėžė G.Bartzokas.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ rungtynės Pirėjuje vyks penktadienį 21:15 val. Lietuvos laiku.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas