Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 11

Į K.Evanso paliktus lyderio batus įšokęs I.Brazdeikis: „Džiugu, kad manimi pasitikėjo“

Ignas Brazdeikis negaišta laiko ir demonstruoja, kas yra naujas Kauno „Žalgirio“ vedlys visam sezonui dėl Achilo sausgyslės traumos iškritus Keenanui Evansui.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / zalgiris.lt nuotr.

Pirmametis Eurolygos krepšininkas turėjo daug problemų sezono starte, ypač gruodžio mėnesį, kai Kazys Maksvytis keletą kartų lietuvio jau net neleido į starto penketą, bet vos patyrus traumą K.Evansui, Iggy pražydo naujomis spalvomis.

Jis buvo puikus praėjusio penktadienio akistatoje su Stambulo „Fenerbahče“, kai pelnė 17 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus, o dar geriau rungtynės jam klojosi antradienio vakarą Bolonijoje.

24-ąjį gimtadienį prieš kelias dienas paminėjęs Iggy atsidarė rungtynėse keturiais taškais iš eilės ir visų rungtynių metu draskė varžovų gynybą, užbaigdamas jas su 17 taškų (6/9 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), 5 atkovotais ir 2 perimtais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais ir 20 naudingumo balų.

Tai padėjo „Žalgiriui“ iškovoti pergalę 87:77 ir džiugiai pradėti antrąjį Eurolygos ratą.

„Tai puiki pergalė, ypač turint omenyje, kad žaidėme su dviem naujais žaidėjais, kurie ką tik atvyko ir daug mums padėjo. Tai, kad taip sužaidėme turėję vos porą treniruočių su naujokais ir laimėjome, yra labai svarbu“, – po mačo sakė I.Brazdeikis.

zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis

Gruodį jo minučių vidurkis buvo smukęs iki vos daugiau nei 17, o rezultatyvumas – iki 5,8 per mačą, bet sausį galingai pradėjęs Iggy taikosi perimti „Žalgirio“ lyderio vaidmenį ir rodo, ko iš jo prieš sezoną tikėjosi komandos sirgaliai ir treneriai.

Gerai komandos vedlio batuose jaučiasi ir Ignas.

„Labai džiaugiuosi dėl to. Bandau tobulėti, tapti geresniu ir labiau susikoncentruoti. Turiu išpildyti mažas detales gynyboje ir puolime, o tada pavyks ir visa kita“, – kukliai, bet iškalbingai apie išaugusį savo vaidmenį atsakė I.Brazdeikis.

Pagyrų savo auklėtiniui po rungtynių negailėjo ir K.Maksvytis.

„Jūs patys matote, kad jis pasikeitė, – į 15min klausimą apie I.Brazdeikio metamorfozę iškritus K.Evansui atsakė K.Maksvytis. – Kažkiek yra kokybės tiek puolime, tiek gynyboje. Labiau atsirenka situacijas, labiau eina į vidų, atsimetinėja, jeigu jį dvigubina, nebesirenka to pigaus pirmo tritaškio ar kitų taškų. Žaidžia kantriai. Jaunas žaidėjas, jis gali siūbuoti, bet tikiuosi, kad jis taip žais iki pat galo.“

VIDEO: Kazio Maksvyčio komentaras po rungtynių su „Virtus“

„Gerai jaučiausi, džiaugiuosi, kad treneriai ir komandos draugai pasitikėjo manimi ir davė man kamuolį, o aš sugebėjau su juo priimti teisingus sprendimus“, – nuopelnus treneriui atidavė ir pats I.Brazdeikis.

zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis

Jam nukaldinti pergalę Bolonijoje padėjo ir taip pat 17 taškų pelnęs bei rekordinius 26 naudingumo balus surinkęs Rolandas Šmitas. Iggy gyrė latvio, kuris vien ketvirtajame kėlinyje pelnė 9 taškus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus, agresyvumą ir indėlį į pergalę.

„Jo faktorius buvo kertinis. Mums reikia jo agresyvumo kiekvienose rungtynėse, jis vienas geriausių mūsų žaidėjų ir puolime, ir gynyboje. Mums labai reikia, kad jis taip rungtyniautų“, – sakė I.Brazdeikis.

Svariai prie pergalės prisidėjo ir naujokai – Isaiah Tayloras pelnė 10 taškų per 16 minučių ir tempė komandą ketvirtajame kėlinyje, o Achille Polonara davė pailsėti kitiems aukštaūgiams ir per 15 minučių pasižymėjo 2 taškais ir 3 atkovotais kamuoliais.

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras

„Jie nuostabūs, – apie prieš dvi dienas prie komandos prisijungusius žaidėjus sakė I.Brazdeikis. – Jie nesavanaudžiai, atvyko čia pasirengę klausytis ir mokytis. Abu jie labai talentingi. Isaiah buvo labai svarbus savo agresyvumu, mums labai reikia tokio žaidėjo, kaip ir Polonaros.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas