Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 03

Į Kauną atvykstančių Turkijos čempionų akiratyje – „Žalgirio“ lyderis

Šią savaitę rungtynėse Kaune su „Žalgiriu“ Eurolygos pirmąjį reguliariojo sezono ratą pabaigsiantis Stambulo „Fenerbahče“ klubas dairosi pastiprinimo rinkoje. O Turkijos čempionų dominančių žaidėjų sąraše yra ir dabartinis „Žalgirio“ komandos vedlys Keenanas Evansas.

Eurolygos klubų rinka atgyja.

Šią savaitę 17-ojo turo rungtynėmis finišuoja reguliariojo sezono pirmasis ratas ir ateina metas, kai komandos aktyviau naršo galimo pastiprinimo: nuo 16-ojo turo iki 18-ojo (iki pirmadienio vakaro) leidžiami perėjimai ir tarp Eurolygos komandų.

„Žalgiris“ ir pats aktyviai dairosi pastiprinimo priekinėje linijoje, ką pirmadienį patvirtino ir Kauno komandos treneris Kazys Maksvytis.

Vienas patraukliausių gynėjų rinkoje dabar laikomas Tyleris Dorsey – iš „Dallas Mavericks“ klubo atleistas amerikietis gynėjas, turintis ir graikišką pasą, kažkiek dar palauks variantų NBA, o jei jų nebus, atsisuks į pasiūlymus iš Europos.

Keli Eurolygos klubai domisi pernai Pirėjo „Olympiakos“ žaidusiu snaiperiu, tarp jų ir Stambulo „Fenerbahče“.

„Fenerbahče“ prioritetas yra Tyleris Dorsey. „Fener“ palauks, bet neilgai“, – rašo Italijos krepšinio žurnalistas Matteo Adreani, kurio tvirtinimu, T.Dorsey renkasi tarp „Fenerbahče“ ir „Olympiakos“.

M.Andreani teigimu, jei „Fenerbahče“ negaus T.Dorsey, yra kiti taikiniai, tarp kurių ir „Žalgirio“ rezultatyviausias žaidėjas Keenanas Evansas.

„Jei nebus atsakymo (dėl T.Dorsey) iki kitos savaitės, Jaleenas Smithas ir Darylas Maconas yra alternatyvos, – apie „Fenerbahče“ dominančius žaidėjus rašė M.Andreani. – Susidomėjimas yra dėl Keenano Evanso, bet beveik neįmanoma.“

Būtų nesuvokiama, jei „Žalgiris“ paleistų K.Evansą, kuris yra svarbiausias Kauno komandos žaidėjas šį sezoną.

Eurolygoje „Žalgirio“ įžaidėjas iš JAV renka po 16,8 taško ir pagal taškų vidurkį yra vienas rezultatyviausių krepšininkų per Kauno klubo istoriją.

Be to, K.Evansas žaidžia labai efektyviai – pataiko po 55,3 dvitaškių, 46,7 proc. trišakių, dar atlieka po 3,9 rezultatyvaus perdavimo, o jo naudingumo balų vidurkis siekia 18,4 balo.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Keenanas Evansas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Keenanas Evansas

Pagal rezultatyvumą Eurolygoje K.Evansas yra septintas, o pagal naudingumą – šeštas. Dar svarbiau, kad 26 metų amerikietis veda „Žalgirį“ aukštai Eurolygoje – paskutinė praėjusio sezono komanda dabar dalinasi 8–10 vietomis turnyre su Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Crvena zvezda“. Visi klubai turi po 8 pergales ir 8 nesėkmes.

Ketvirtadienį Kaune su „Žalgirio“ komanda žaisianti „Fenerbahče“ irgi pakilo po prasto praėjusio sezono, kai finišavo tik dvyliktoje vietoje.

„Fenerbahče“ dalinasi 4–6 vietomis. Klubas tikisi sugrįžti į finalo ketverto turnyrą, kuriame žaidė penkis sezonus iš eilės 2015–2019 metais, o 2017 metais laimėjo Eurolygą.

Prieš šį sezoną „Fenerbahče“ į gynėjų liniją įsigijo dvi brangias žvaigždes: Scottie Wilbekiną ir Nicką Calathesą, kurie žaidžia solidžiai, bet juos keičiantys gynėjai gerokai nusileidžia meistriškumu: Melihas Mahmutoglu žaidžia nedaug, o Carsenas Edwardsas nepateisina lūkesčių, jo ateitis klube nėra tvirta.

Scanpix/IMAGO/Nordphoto nuotr./Jaleenas Smithas prieš Carseną Edwardsą
Scanpix/IMAGO/Nordphoto nuotr./Jaleenas Smithas prieš Carseną Edwardsą

Dimitrio Itoudžio treniruojama Stambulo komanda buvo tarp lyderių Eurolygoje, bet traumas patyrus S.Wilbekinui ir rezultatyviausiam ekipos žaidėjui vidurio puolėjui Johnathanui Motley pradėjo klupti.

Dabar lyderiai grįžo į aikštę, bet į Kauną „Fenerbahče“ atvyksta skaičiuodama keturių nesėkmių Eurolygoje seriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas