Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Kauną be žvaigždės iškeliaujantis „Panathinaikos“ treneris nustebo dėl „Žalgirio“ rezultato

Po puikaus mačo Kaune trečiadienį prieš Stambulo „Anadolu Efes“ klubą, „Žalgirio“ krepšininkų penktadienį laukia kitos rungtynės Eurolygoje. Atėnų „Panathinaikos“ atkeliauja į Kauną, o prieš kelionę apie „Žalgirį“ pasisakė Graikijos klubo treneris Erginas Atamanas.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kauno „Žalgiris“ sužaidė vieną geriausių mačų Eurolygoje, trečiadienį nuo pat mačo pradžios uždominavęs prieš „Anadolu Efes“.

Tačiau ši Eurolygos savaitė yra dviguba, o penktadienį žalgiriečių laukia šį sezoną kur kas geriau rungtyniaujanti komanda.

Atėnų „Panathinaikos“, kuriai atstovauja ir buvęs „Žalgirio“ snaiperis Marius Grigonis, užima trečią vietą Eurolygoje, o 15-ąją pergalę iškovojo trečiadienį, kai 24-ajame ture namie 79:62 įveikė Milano „Olimpia“.

Prieš išvyką į Kauną paaiškėjo, kad „Panathinaikos“ iškeliauja be savo vieno svarbiausio žaidėjo Kosto Slouko.

Po 10,9 taško ir 5,5 rezultatyvaus perdavimo renkantis įžaidėjas nespėjo pagyti po traumos. Tiesa, „Panathinaikos“ jau gali remtis kitu įžaidėju Luka Vildoza.

Euroleague nuotr./Kostas Sloukas
Euroleague nuotr./Kostas Sloukas

Atėnų komandos treneris Erginas Atamanas prieš kelionę teigė esąs nustebintas „Žalgirio“ pastarųjų rungtynių rezultato.

„Žalgiris“ sužaidė nuostabias rungtynes prieš „Anadolu Efes“, – sakė buvęs „Anadolu Efes“ ilgametis treneris, pats laimėjęs du Eurolygos čempionų titulus su Turkijos klubu, bet po prastesnio sezono praėjusią vasarą persikėlęs į „Panathinaikos“. – Jie pelnė 96 taškus, tad gynyba bus svarbiausia. Namie jie žaidžia agresyviai, jie bėga, jie sukuria siurprizų, tad mes turime kontroliuoti ritmą ir nedaryti klaidų. Tai bus svarbiausia per karštą mačą Kaune.“

E.Atamanas pripažino dar nematęs rungtynių Kaune.

„Nemačiau dar „Žalgirio“, bet peržiūrėsiu skrydžio metu. Grįžau į namus tik ryte ir nuėjau miegoti, buvau pavargęs. Mano padėjėjai paruošė vaizdo medžiagą ir dabar ją peržiūrėsiu, – sakė E.Atamanas. – Problema, ypač kai žaidi svečiuose, kad gynyba prasideda nuo puolimo. Jei padarai klaidų, jei atakuoji be balanso, negali sustabdyti ir varžovų puolimo. Man svarbiausia yra puolimas, žaisti atakose išmintingai ir kontroliuoti tempą. Jei žaisime „5 prieš 5“, neturėsime problemų, bet negalime leisti jiems bėgti.“

Kalbėdamas apie „Panathinaikos“ tikslus, E.Atamanas sakė taip: „Liko dar 10 rungtynių (reguliariajame čempionate), kai kurioms komandoms trūksta 4-5 pergalių iki atkrintamųjų kovų. Eikime žingsnis po žingsnio, kiekviena pergalė yra svarbi. Pirmiausia, reikia užsitikrinti vietą atkrintamosiose varžybose, o tada pasiekti savo tikslą – patekti į finalo ketvertą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas