Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kauną vykstantis „Maccabi“ treniruosis vidurnaktį: „Tai nėra idealu“

Nors Tel Avivo „Maccabi“ komanda sezono starte tik viena pergale nusileidžia Kauno „Žalgiriui“, Izraelio klubas susiduria su nemažais trukdžiais. Vienas iš jų laukia Lietuvoje, kur būsimi žalgiriečių varžovai ketina treniruotis vidurnaktį.
Odedas Kattashas
Odedas Kattashas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Maccabi“ ekipa per pirmuosius keturis Eurolygos turus iškovojo dvi pergales ir dalinasi 6-14 vietas, kai „Žalgiris“ turi tris laimėjimus ir su dar keturiomis komandomis žengia turnyro viršūnėje.

Kauniečiai sezono starte neišvengė negandų – komandą dėl asmeninių priežasčių jau paliko Tyrone'as Wallace'as, bet su dar didesnėmis problemomis susiduria Tel Avivo klubas.

„Maccabi“ dar prieš sezono pradžią dėl traumos neteko puolėjo Wenyeno Gabrielio, vos po dviejų Eurolygos mačų ekipą paliko lyderiu turėjęs būti Jordanas Loydas, traumas patyrė pagrindiniai atakų organizatoriai Rokas Jokubaitis ir Tamiras Blattas, o komandą papildęs ir galingai Eurolygoje prisistatęs Sabenas Lee visą pastarąją savaitę buvo atskirai nuo komandos ir nežaidė Izraelio lygos rungtynėse.

„Scanpix“ nuotr./Sabenas Lee (su kamuoliu)
„Scanpix“ nuotr./Sabenas Lee (su kamuoliu)

Papildymo ieškanti „geltonųjų“ komanda į Kauną atsiveža tik tris nominalius gynėjus – S.Lee, Johną DiBartolomeo bei 18-metį Omerą Mayerį.

Maža to, tik vėlai vakare Kaune šįvakar nusileisianti Izraelio ekipa „Žalgirio“ arenos lankus ketina išbandyti ypač vėlyvu metu, apie vidurnaktį vyksiančioje treniruotėje.

Apie tai užsiminė ir kovai su „Žalgiriu“ komandą ruošiantis „Maccabi“ strategas Odedas Kattashas.

„Bandome daryti tai, kas įmanoma. Neturėsime daug gynėjų, tad Sabenas, kurio su mumis nebuvo visą savaitę, turės atlikti svarbų vaidmenį. Tikimės, kad pasitreniruosime naktį, o rytoj sužaisime kuo geriau prieš komandą, kuri gerai pradėjo sezoną, – sakė treneris. – Turėsime laikytis plano, neleisti geriausiai dėl kamuolių Eurolygoje kovojančiai komandai lengvai susirinkti atšokusius kamuolius ir komandiškai gintis prieš jų gynėjus, kad išliktume rungtynėse.

Naudosime penketus, kuriais dar nesame žaidę, bet bandysime tai paversti savo pranašumu. Galbūt žaisime lėčiau, nei mūsų sirgaliai yra įpratę. Tai nėra idealu, tad turėsime būti kūrybingi. Tikimės, kad tai pasiteisins.“

Savo mintimis pasidalino ir epizodinį vaidmenį ekipoje atliekantis vietinis žaidėjas Jake'as Cohenas.

„Rytoj laukia sunkios rungtynės. „Žalgiris“ praėjusią savaitę iškovojo įspūdingą pergalę, kuri suteiks jiems daug pasitikėjimo, o mes turėsime sužaisti geriausias rungtynes, kad iškovotume pergalę sudėtingoje aplinkoje“, – sakė po 3,7 taško Eurolygoje renkantis puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento