Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 31

Į nesėkmių ruožą patekęs Ž.Obradovičius nevertė kaltės žaidėjams: „Nenustosiu jais tikėjęs“

Tarp Eurolygos favoričių prieš sezoną minėta Stambulo „Fenerbahče“ nenorės prisiminti to, kaip pradėjo 2019–2020 m. sezoną. Trečiadienį Željko Obradovičiaus auklėtiniai Tel Avive 55:67 nusileido „Maccabi“ ekipai ir likę su viena pergale per penkis susitikimus pakartojo blogiausią startą Eurolygoje per komandos istoriją.
Željko Obradovičius
Željko Obradovičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Fenerbahče“ negelbsti bent kelios aplinkybės – komanda vis neatsigina traumų, po kurių sunkiai įsivažiuoja Janas Vesely, Nikola Kaliničius ir Joffrey Lauvergne'as, o sezono pradžioje turkams teko dar ir nemenkas tvarkaraščio išbandymas – visus keturis pralaimėjimus „Fenerbahče“ patyrė svečiose aikštėse (Madride, Belgrade, Milane ir Tel Avive).

Visgi Ž.Obradovičius po nesėkmės prieš „Maccabi“ neieškojo pasiteisinimų ir nebandė kaltės suversti savo auklėtiniams – serbas svarstė, jog dėl nesėkmingo žaidimo kaltas gali būti jis pats.

„Jūs esate matę, ką gali šie žaidėjai, žinote juos. Tikiu, kad tai, ką jie demonstruoja, nėra jų tikrasis lygis, – tikino Željko. – Tam įtakos gali turėti ir trenerio sprendimai. Mano darbas yra pasiekti, kad žaidėjai rungtyniautų geriau. Kiekvienas iš jų. Tai – mano komanda ir mano žaidėjai. Visuomet išliksiu išvien su jais ir nenustosiu jais tikėjęs.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: Šarą pranokęs J.Plaza, „žalgiriečiai“ be energijos ir M.Ponitkos Mazurka

Vakarykštėse rungtynėse Tel Avive „Fenerbahče“ savo šansus iškovoti pergalę gerokai komplikavo dar pirmoje susitikimo pusėje, per kurią pelnė vos 21 tašką ir įpusėjus mačui atsiliko net 21:41.

Nors po ilgosios pertraukos Stambulo klubas buvo sušvelninęs skirtumą iki 5 taškų, pergalės iškovoti „Fenerbahče“ nepavyko. Pasak Ž.Obradovičiaus, jo auklėtiniai jos ir nenusipelnė.

„Jeigu prieini iki situacijos, kai atsilieki 5–6 taškais ir gali tą skirtumą dar labiau sumažinti, bet atlieki vos vieną gerą metimą... Negali sakyti, kad žaidei gerai, – tikino devyniskart Eurolygos čempionas. – Sutinku, kad antroje rungtynių dalyje žaidėme truputį geriau, tačiau tik dėl to, jog žaisti blogiau nei pirmoje nebuvo įmanoma.“

„Fenerbahče“ nutraukti nesėkmingą atkarpą mėgins penktadienį, kai jų arenoje svečiuosis taip pat pralaimėjimą trečiadienį patyręs Kauno „Žalgiris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito