Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 19

Į R.Kurtinaičio tvirtovę išsiruošęs Šaras: „Jų puolimo potencialas – fantastinis“

Šarūnas Jasikevičius vis dar neranda kelio, vedančio iš pralaimėjimų labirinto. Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje nelaimi jau daugiau nei pusantro mėnesio, o taip reikalingą teigiamų emocijų pliūpsnį stengsis sukelti penktadienį Maskvoje, kur susikaus su Rimo Kurtinaičio vadovaujama „Chimki“ ekipa.

Žalgiriečiai paskutinį kartą pergalės skonį Eurolygoje jautė dar lapkričio 1-ąją, kai Stambule nugalėjo „Fenerbahče“. Nuo tada Šaro kariauna suklupo jau aštuonis kartus iš eilės.

R.Kurtinaičio situacija kiek geresnė. 7 pergalės ir tiek pat pralaimėjimų „Chimki“ tupdo į septintąją vietą Eurolygoje.

Reikalai galėjo būti ir dar geresni, jei ne vėjais paleista pergalė Pirėjuje trečiadienio vakarą, kai Rusijos komanda tik per pratęsimą 98:109 krito prieš „Olympiakos“.

Neabejotinas „Chimki“ lyderis yra Aleksejus Švedas, renkantis net po 21,1 taško. Su juo komanda ir laimi, ir miršta aikštėje kaip tai įvyko vakar – rusas sušveitė 36 taškus, bet išmetė net 21 tritaškį ir klydo lemiamu metu.

„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Švedas
„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Švedas

„Chimki“ yra antra pagal pelnomus (vid. 87,71 tšk.) ir praleidžiamus taškus (88,57 tšk.) Eurolygoje.

„Jie puola tikrai įspūdingai, jie puolime yra tokio paties lygio kaip geriausios Eurolygos komandos, jei ne geresni už „Anadolu Efes“, „Real“ ir kitus, – prieš išvyką į Maskvą kalbėjo Š.Jasikevičius. – Gynyboje, kiek suprantu, jiems dar reikia laiko įsisavinti Rimo sistemą. Tai nauja komanda, aibė žaidėjų atėjo šiais metais ir jiems reikia laiko. Tas matosi ir gal dėl to išeina tas svyravimas.

Vėl, pabrėžiu, kad tas jų puolimo potencialas... Ir skaičiai rodo, ir turi išreikštą lyderį, kuris gali vienas pats nuspręsti rungtynes, aibė metikų, nuo kurių negali padėti. Įspūdingas talentas puolime.“

Gynyboje, kiek suprantu, jiems dar reikia laiko įsisavinti Rimo sistemą

– A.Švedas ne pirmus metus yra pagrindinis komandos žaidėjas, bet vasarą „Chimki“ atliko permainų ir atrodo geriau subalansuota komanda. Kaip pasikeitė jų žaidimas?

– Ir pernai turėjo labai daug opcijų, ir šiemet turi. Metikų tikrai labai daug, yra du gerai išreikšti įžaidėjai, kurie gerai ginasi, gali sukurti. Aibę problemų pridaro ir centrai. Sugrįžtam prie to paties – puolimo potencialas yra fantastinis.

Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

– Varžovai turi daug individualiai stiprių žaidėjų, panašiai kaip „Anadolu Efes“. Ką iš antradienio rungtynių galima į aikštę nusinešti penktadienį Maskvoje?

– Kažkokių gerų dalykų padarėm: nuėmėm 11 taškų nuo „Efes“. Pozityvių dalykų yra aibė, reikia tuos gerus periodus ilginti.

– „Chimki“ dar vakar žaidė Graikijoje, kiek tai gali būti faktorius rytoj?

– Tiek pat, kiek buvo mums faktorius žaisti antradienį prieš „Efes“, kai jie turėjo viena diena daugiau poilsio, bet kažkodėl to pirmadienį nepaklausėt.

– Kaip vertinate tokius Eurolygos pakeitimus dvigubose savaitėse, kai viena komanda turi mažiau poilsio?

– Jei Eurolyga nusprendė, kad bus 18 komandų, o ne 16, tai taip bus. Šitų dalykų mes negalime kontroliuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas